Kunstcafé

4 februari - 17 maart

Tijd:14:00
Toegang:gratis

Ruud Oeben - schilderijen
Opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming werkte Ruud jarenlang als docent creatieve vakken. In 1990 is hij zelf zeer succesvol gaan schilderen en beheerde jarenlang een goed lopende artotheek van eigen werk. Gaandeweg is hij steeds meer gaan zoeken naar een rake expressieve uitdrukkingsvorm om zijn eigen gevoel - dat wat je met je meedraagt - weer te geven.

Sinds 2009 zijn Ruuds schilderijen sterk emotioneel geladen, voortkomend uit ervaringen van verdriet, angst, eenzaamheid en machteloosheid. Deze worden in een kleurrijk expressionisme op doek weergegeven. Universele thema's op zeer persoonlijke wijze verbeeld.  

Mayke Meewis - keramiek
Na een creatieve opleiding in Textiele Werkvormen en Tekenen ontdekte zij in 1997 in Zuid-Afrika het werken met klei. In eerste instantie werkte ze met de draaischijf, later ging ze over op handgevormde objecten. Haar werk in die tijd was erg kleurrijk. Sinds haar terugkeer in Nederland, laat ze zich vooral inspireren door materialen die ze vindt op markten en in de natuur en probeert deze te verwerken in haar werkstukken. Ze werkt meestal niet met een vooropgezet plan maar laat zich leiden tijdens het werk en de voorwerpen die ze erin wil verwerken.

Met muzikale omlijsting

Breaking News

Film - Truman
ma 19 & di 20 febr.

14 feb. Valentijnsconcert

Direct bestellen

Klik hier