5 tips om je tuin achter te laten als je op vakantie gaat

5 tips om je tuin achter te laten als je op vakantie gaat

Het is eindelijk zover, je gaat op vakantie! Misschien wel naar Parijs, of naar het Griekse eiland Kos (meer informatie vind je hier), of naar Barcelona! Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin er ook mooi en verzorgd uitziet als je weg bent? In dit artikel geven we je 5 tips om je tuin achter te laten, zodat je bij thuiskomst niet voor verrassingen komt te staan.

Tip 1: Water geven

Een van de belangrijkste dingen om te doen voordat je op vakantie gaat, is je planten genoeg water geven. Zorg ervoor dat je tuin goed water krijgt door de planten die extra water nodig hebben bij te sproeien. Je kunt ook overwegen om een automatisch irrigatiesysteem te installeren, zodat je planten regelmatig water krijgen terwijl je weg bent.

Tip 2: Het gazon onderhouden

Een net gemaaid gazon zorgt voor een verzorgde uitstraling van je tuin. Maai je gazon kort voor vertrek, zodat het gras niet te lang wordt tijdens je vakantie. Daarnaast is het belangrijk om je gazon te bemesten voordat je op vakantie gaat. Een goede bemesting zorgt ervoor dat het gras gezond blijft en minder gevoelig is voor onkruid en ziektes.

Tip 3: Onkruid verwijderen

Voordat je op vakantie gaat is het verstandig om alle onkruid in je tuin te verwijderen. Onkruid kan namelijk sneller groeien dan je planten en kan ervoor zorgen dat je tuin er verwaarloosd uitziet als je terugkomt. Investeer daarom wat tijd om al het onkruid in je tuin te verwijderen. Je zult bij thuiskomst blij zijn met een nette en onkruidvrije tuin.

Tip 4: Planten beschermen

Het kan zijn dat er tijdens je vakantie extreme weersomstandigheden zijn, zoals harde wind of hevige regenval. Om te voorkomen dat je planten beschadigd raken, kun je ervoor kiezen om ze te beschermen. Bind hogere planten aan, zodat ze niet omwaaien tijdens een storm. Je kunt ook kwetsbare planten bedekken met een doek of plastic om ze te beschermen tegen hevige regenval.

Tip 5: Schakel hulp in

Als je op vakantie gaat, kun je ervoor kiezen om iemand in te schakelen om je tuin in de gaten te houden. Vraag bijvoorbeeld een buurman, vriend of familielid om af en toe even langs te komen om de planten water te geven en te controleren of alles in orde is. Je kunt ook een professioneel tuinbedrijf inschakelen om je tuin te onderhouden tijdens je vakantie. Zo kun je met een gerust hart genieten van je vakantie, wetende dat je tuin in goede handen is.

Conclusie

Met deze 5 tips kun je ervoor zorgen dat je tuin er mooi en verzorgd uitziet als je op vakantie gaat. Zorg voor voldoende water, onderhoud je gazon en verwijder onkruid. Daarnaast is het belangrijk om je planten te beschermen tegen eventuele extreme weersomstandigheden. Vergeet ook niet om iemand in te schakelen om je tuin in de gaten te houden tijdens je afwezigheid. Zo kun je onbezorgd genieten van je vakantie, wetende dat je tuin er bij thuiskomst netjes uitziet. Klik hier voor meer informatie over het onderhouden van je tuin tijdens je vakantie.