Wanneer kunnen mijn tuinmeubelen naar buiten?

Wanneer kunnen mijn tuinmeubelen naar buiten?

De winter is in volle gang en jouw tuinmeubelen staan al enige tijd droog onder de overkapping of misschien heb je ze wel in de schuur gezet. Over een paar maanden staat de lente voor de deur. Je hoopt vast op een mooie, warme lente met veel zon zodat je kunt genieten van jouw loungeset in de tuin. Wat je niet wilt is dat je jouw tuinmeubelen schoonmaakt en vervolgens ziet dat ze weer vies worden door winterse neerslag. Wat is nu een goed moment om jouw tuinmeubelen weer naar buiten te verplaatsen? Je leest het in deze blog.

Is de echte vorst voorbij?

Halverwege maart ligt de winter niet meer zo sterk op de loer. De echte vorst is voorbij en ook in de nachten daalt de temperatuur niet vaak meer onder het vriespunt. Dit is dan ook hét moment op jouw tuinmeubilair naar buiten te verplaatsen. Zodra de eerste echte lentedag aanbreekt, wil je natuurlijk direct genieten van het lekkere weer met jouw tuinset op het terras. Zorg er daarom voor dat jouw tuinmeubelen voor het officiële begin van de lente klaar voor gebruik zijn. Alle tuinmeubelen zijn eigenlijk eenvoudig schoon te maken. Gebruik hiervoor een sopje van lauwwarm water, groene zeep en een zachte borstel of doek. Gebruik nooit harde voorwerpen om je tuinmeubelen schoon te maken. Dit kan jouw tuinmeubelen beschadigen.

Wanneer kan ik mijn tuinkussens buiten neerleggen?

Is de eerste zonnige lentedag aangebroken? Tover jouw tuinkussens tevoorschijn, plof neer en geniet van de eerste zonnestralen. Tuinkussens zijn onmisbaar op jouw tuinmeubelen. Ze voegen comfort toe en zijn echte sfeermakers in de tuin! Veel tuinmeubelen worden tegenwoordig geleverd met All Weather kussens, gemaakt van Olefin. Dit materiaal is kleurvast, UV-bestendig en waterafstotend. Toch wordt er geadviseerd om de tuinkussens altijd naar binnen te brengen of op te bergen in een kussentas als je ze niet meer gebruikt. De kussens blijven mooier en bovendien verleng je de levensduur. Het opbergen van kussens wordt niet alleen in de koude wintermaanden aangeraden, ook zeker in de zomer. De zon kan namelijk zorgen voor vlekken en verkleuring van jouw tuinkussens.

Welke tuinmeubelen kunnen in de winter buiten blijven staan?

Bijna alle tuinmeubelen zijn tegenwoordig weerbestendig en zijn veelal gemaakt van wicker, kunststof of aluminium. Al deze materialen zijn duurzaam en slijtvast en kunnen zeker tegen verschillende weersomstandigheden. Om de levensduur te verlengen adviseren wij toch om alle tuinmeubelen op te bergen of onder een overkapping te plaatsen mocht je over deze luxe beschikken. Tuinmeubelen gemaakt van wicker zijn gevoeliger voor winterse weersomstandigheden. Bij lage temperaturen kan het materiaal breken. Wees ook extra voorzichtig met tuinmeubilair gemaakt van aluminium. Het aluminium wordt voorzien van een poedercoating die het materiaal zowel tegen vuil als tegen roest beschermd. Denk er wel om dat er water in de aluminium buizen kan blijven zitten. In de winter kan dit water door de lage temperaturen bevriezen. Dit kan ervoor zorgen dat het frame kapot gaat. Beschik je over een ruime schuur? Berg jouw aluminium loungeset gedurende de winter dan zeker op.

Zijn jouw tuinmeubelen toe aan vervanging?

Wil je jouw tuinset weer tevoorschijn toveren, maar blijkt dat deze de winter niet heeft overleeft? Dan is het toch echt tijd voor nieuwe tuinmeubelen. Bekijk tuinmeubelen in Twente in één van de showrooms. Je kunt gelijk even proefzitten én de medewerkers geven je graag advies bij de aankoop van geschikte tuinmeubelen voor jouw terras.