Woonkamer gezelliger maken? Hier lees je handige tips en ideeën

Woonkamer gezelliger maken? Hier lees je handige tips en ideeën

De woonkamer is het centrum van iedere woning. Het is de plek waar iedereen gezellig bij elkaar komt, vooral in de ochtenden en avonden. In de woonkamer vier je verjaardagen, feestdagen en heb je over het algemeen de meeste herinneringen. Je wilt daarom dat de woonkamer zo mooi en gezellig mogelijk is, zodat iedereen zich er op zijn gemak voelt. Hoe kun je de woonkamer het beste inrichten? In dit artikelen hebben wij hiervoor een aantal tips.

Een gezellige woonkamer

In de woonkamer hoef je meestal niet zo actief te zijn. Het is niet de bedoeling dat je er gaat werken, dus het is minder belangrijk om te gaan voor rust en ruimtelijkheid. De woonkamer mag best een beetje goed gevuld zijn, om deze knus en gezellig te maken. Wat kleine tafeltjes of extra stoelen of kastjes zijn vaak geen slecht idee. Zorg dat de kamer genoeg warme kleuren heeft, met ook genoeg ronde en unieke vormen. Een hele strakke, witte kamer oogt natuurlijk niet heel gezellig. Hiervoor kun je ook een mooi vloerkleed neerleggen. Ook is het een goed idee om wat planten neer te zetten, of zorgen dat er veel hout aanwezig is. Wat natuurlijke materialen mogen zeker niet ontbreken in je woonkamer.

De muren

Bij de inrichting van je woning zijn ook de muren een belangrijk onderdeel. Een muur hoeft niet altijd wit te zijn, of een andere lichte kleur. Soms kan het leuk zijn om in ieder geval een van de muren een leuk kleurtje te geven. Ook is het mooi om de muren wat te op te vullen en te versieren, met kunstwerken, foto’s of bijvoorbeeld posters. Kale muren zijn geen prettig gezicht, zeker niet in de woonkamer.

Mooie verlichting

Ook de verlichting is erg belangrijk in de woonkamer. Zeker in de avonden wil je dat de ruimte een gezellige uitstraling heeft. Daarom moet je zorgen dat er warme lampen hangen. Het liefst zelfs lampen die je kunt dempen. Je kunt deze dan verstellen voor het beste resultaat, voor verschillende delen van de dag. Hiervoor kun je plafondlampen gebruiken, maar ook staande lampen of wandlampen. Voor de ochtenden kan het soms fijn zijn om nog wat fellere, wittere lampen te hebben.