Drie tips voor een zonnige tuin!

Drie tips voor een zonnige tuin!

Nu het echt zomer is, wil je natuurlijk optimaal genieten van jouw tuin. Een fijne, opgeruimde plek waar je jouw kostbare tuin kunt doorbrengen. Zo kun je helemaal tot rust komen en kun je je opladen voor de aankomende maanden. Dit betekent wel dat de tuin in top conditie moet verkeren, zodat je je hier geen druk over hoeft te maken.

Als je aan de gang gaat met de tuin, is dit ook het uitgelezen moment om de tuin een flinke upgrade te geven! En nu kun je wel meteen aan de gang gaan, maar een sterk plan maakt het uiteindelijke werk alleen maar makkelijker. Daarom raden we je aan om de volgende tips te volgen, zodat je binnen mum van tijd kunt genieten van de perfecte tuin!

1. Begin bij de opzet van jouw tuin

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe je de tuin wilt gaan opzetten. Waar komen de bloemen te staan, welke locaties voldoen als zitruimte en wil je gebruik gaan maken van een overdekt gedeelte? Zo zijn er ontzettend veel elementen om rekening mee te houden, dus het is altijd raadzaam om gebruik te maken van een zogeheten groenplan.

Met behulp van een groenplan kun je vooraf namelijk bepalen hoe je jouw tuin wilt vormgeven. Op deze manier heb je genoeg mogelijkheden om te experimenteren met verschillende indelingen. Tevens heb je dan de ruimte om ook zaken als meubels, specifieke planten en verlichting in te tekenen. Zo ben je ervan verzekerd dat je dadelijk kunt genieten van de ideale tuin!

2. De juiste schutting brengt de tuin naar het volgende niveau

Een belangrijk onderdeel van de plaatsing is natuurlijk de schutting. Dit onderdeel van jouw tuin is namelijk niet alleen bedoeld als scheiding, maar draagt ook bij aan de sfeer van de tuin. Zo kun je kiezen voor een ouderwetse houten schutting, maar kun je ook voor een modern, fris tintje gaan met een betonnen variant.

Tevens is het altijd mogelijk om de schutting te voorzien van leuke details als schilderijen, beeldjes of lampen. Met de juiste wandverlichting kun je jouw tuin namelijk voorzien van een prettige hoeveelheid licht, terwijl jouw schutting er meteen indrukwekkender uitziet.

3. Houdt rekening met de beplanting

De meeste tuinen zijn voorzien van de nodige planten, maar het is natuurlijk wel zaak dat deze goed geplaatst en onderhouden worden. Daarom raden wij je aan om vooraf goed te kijken welke planten wat nodig hebben, zodat je een goed doordachte keuze kunt maken. Zo kun je ervoor kiezen om een paar boompjes en struiken die weinig aandacht nodig hebben achterin de tuin te plaatsen, terwijl de bloemen die baat hebben bij zonlicht voorin in het perkje zet. Ook bloempotten spelen hier een belangrijke rol bij, aangezien je deze desnoods nog kunt verplaatsen. Hierdoor kun je jouw tuin voorzien van een boel groen, zonder dat jouw stoep eraan hoeft te geloven.

Als het aankomt op verlichting is het belangrijk dit goed te verdelen. Je wilt immers ook ‘s avonds kunnen genieten van jouw groene oase. Daarom raden wij je aan niet alleen verlichting op de schutting of onder de overkapping te plaatsen, maar ook gebruik te maken van tuinspots. Deze kun je namelijk tussen de planten plaatsen, waardoor het licht veel beter verdeeld kan worden door tuin.