Hoe was je een VELUX dakraam?

Hoe was je een VELUX dakraam?

VELUX dakramen zijn ontworpen om een maximale hoeveelheid natuurlijk licht en frisse lucht binnen te laten. Om ervoor te zorgen dat je VELUX dakraam er goed blijft uitzien en goed blijft werken, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. In deze blog zullen we enkele stappen bespreken over hoe je een VELUX dakraam kunt reinigen.

Benodigdheden voor het reinigen van een VELUX dakraam

Voordat je begint met het reinigen van je VELUX dakraam, is het belangrijk om de juiste benodigdheden bij de hand te hebben. Hier zijn enkele dingen die je nodig hebt:

- Een zachte borstel of stofzuiger

- Een emmer met warm water en een mild schoonmaakmiddel

- Een zachte spons of doek

- Een wisser of trekker

- Eventueel een ladder

Stappen voor het reinigen van een VELUX dakraam

1. Maak het glas schoon

Gebruik een zachte borstel of stofzuiger om eventueel stof, bladeren of andere losse vuildeeltjes van het glas te verwijderen. Maak vervolgens een emmer met warm water en een mild schoonmaakmiddel en gebruik een zachte spons of doek om het glas schoon te maken. Maak het glas droog met een wisser of trekker.

2. Reinig de raamprofielen

Gebruik dezelfde emmer met warm water en mild schoonmaakmiddel om de raamprofielen te reinigen. Gebruik een zachte spons of doek om de raamprofielen voorzichtig schoon te maken. Droog de raamprofielen af met een schone doek.

3. Controleer de afvoerkanalen

Controleer of de afvoerkanalen van het dakraam vrij zijn van vuil en afval. Gebruik een stofzuiger of borstel om eventuele vuildeeltjes te verwijderen.

4. Controleer de dichtingen

Controleer of de dichtingen rondom het dakraam in goede staat zijn. Als er scheuren of beschadigingen zijn, moeten deze worden vervangen om lekkage te voorkomen.

Tips voor het onderhoud van een VELUX dakraam

- Reinig je VELUX dakraam minimaal twee keer per jaar om te voorkomen dat vuil en stof zich ophopen.

 -Gebruik altijd een mild schoonmaakmiddel om te voorkomen dat het glas of de raamprofielen beschadigen.

- Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of materialen, zoals staalwol, om krassen op het glas of de raamprofielen te voorkomen.

- Vermijd het gebruik van hogedrukreinigers, omdat dit kan leiden tot beschadiging van het dakraam.

- Controleer regelmatig of de dichtingen in goede staat zijn en vervang deze indien nodig.

Conclusie

Het regelmatig reinigen van je VELUX dakraam is belangrijk om ervoor te zorgen dat het er goed uitziet en goed blijft werken. Met de juiste benodigdheden en stappen is het reinigen van een VELUX dakraam echter niet moeilijk. Zorg ervoor dat je een zachte borstel of stofzuiger gebruikt om vuil en stof van het glas te verwijderen voordat je begint met het reinigen. Gebruik een milde zeepoplossing om het glas en de raamprofielen te reinigen en droog het dakraam af met een wisser of trekker. Vergeet niet om regelmatig de afvoerkanalen te controleren en de dichtingen in goede staat te houden. Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je VELUX dakraam er goed uitziet en goed blijft werken voor vele jaren.