Bespaar energie met Led tuinverlichting

Bespaar energie met Led tuinverlichting

Overstappen op LED tuinverlichting heeft veel grote voordelen. Niet alleen voor het milieu maar ook voor uw eigen portemonnee en gemak. In dit artikel zullen we hier voorbeelden van geven.

Energiezuiniger

LED lampen gebruiken een stuk minder energie dan andere lampen. Ze gebruiken 90% tot 95% van de stroom voor het opwekken van licht. Bij een gloeilamp is dit slechts 3% tot 9%. De rest wordt gebruikt voor warmte. LED lampen zijn dan vaak ook een stuk minder heet. Met LED lampen bespaar je enorm op je elektriciteitskosten.

Langer plezier

Ook gaan LED lampen gemiddeld veel langer mee, minimaal wel zo'n 20.000 uur. In deze tijd gebruik je ongeveer 20 gloeilampen en minstens twee spaarlampen. Hierdoor hoef je dus veel minder lampen te kopen. De extra kosten die je maakt voor LED verlichting heb je dus al snel weer terugverdiend.

Functies van de lampen

LED lampen zijn er ook in warme kleuren tegenwoordig. Soms kan je zelfs de kleuren aanpassen of na tijd laten veranderen. Ook werkt LED verlichting meteen op volle sterkte nadat je ze aanzet. TL-buizen en spaarlampen hebben vaak een tijdje nodig om op te starten. De lampen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, voor elke woning en tuin. Er zijn ook waterdichte varianten dus je kunt ze ook goed gebruiken in de tijd. Ze zijn ook te verkrijgen als slimme lampen, die je op afstand kunt bedienen. Dit is ook erg handig voor in de tuin. Zo kun je vanuit binnen de lampen aan en uit zetten.

Veiliger

Tenslotte zijn LED lampen ook een stuk veiliger. Er zitten geen gevaarlijke, chemische stoffen in en ze worden over het algemeen niet heet. Hierdoor kun je je er niet aan branden en heb je geen tot weinig brandgevaar. Ook om deze reden zijn LED lampen dus een stuk beter dan andere lampen.

Hoe snel verdien je terug?

LED lampen zijn iets duurder dan de meeste andere soorten lampen. Deze kosten heb je meestal echter heel snel terugverdiend. Ook als je de lampen slechts 4 uur per dag aan hebt, zul je de kosten binnen anderhalf jaar terug hebben. Dit is slechts een van de voordelen van LED verlichting, dus het is zeker de moeite waard om over te stappen op deze lampen.