Zo creëer je winterse warmte in je tuin

Zo creëer je winterse warmte in je tuin

Nu de winterdagen naderen, is het tijd om je tuin voor te bereiden op een gezellige en sfeervolle sfeer. Het is namelijk zo dat je niet alleen in de zomer in je tuin kunt genieten, maar zelfs tijdens de koudere maanden. Dit vereist natuurlijk voorbereiding en daar zullen we je bij helpen. In dit artikel lees je een aantal handige tips waarmee je winterse warmte in je tuin kunt creëren. 

Winterse zithoek

In de winter zul je vast niet zo snel de tuin betreden. Het is natuurlijk ontzettend koud en met je jas zitten is niet comfortabel. Maar laat het koude weer je niet tegenhouden om van je tuin te genieten. In de winterdagen zal het mooi zijn om wat donkere tinten terug te laten komen in de accessoires. Denk hierbij aan aardetinten, donkergroen of bordeaux om een warme en uitnodigende sfeer te creëren. Heb je al een zithoek in je tuin? Breid deze dan uit met warme dekens en kussens. Weet je wat ook handig is? Een buitenverwarming! Houd je van de geur van verbrande hout, overweeg dan een vuurkorf. Denk aan de gezellige winterbarbecues of het roosteren van marshmallow boven een vuurkolf. Heerlijk!

Wintergroene planten en decoratie

Wanneer je aan de winter denkt, zal je vast niet meteen denken aan planten in de tuin. Veel planten nemen namelijk een “winterslaap” wanneer de koudere maanden aanbreken. Echter, er zijn nog steeds genoeg groene opties waaruit je kunt kiezen. Denk hierbij aan winterharde siergrassen. Wil je liever voor de veilige optie gaan? Overweeg dan kunstplanten. Geef je tuin een winterse make-over door enkele decoratieve plantenpotten en decoraties toe te voegen. Denk hierbij aan feestelijke versieringen, zoals lichtslingers en verlichte kransen. Deze verlichtingen kun je bijvoorbeeld in de bomen hangen of langs de tuinpaden organiseren. Wees vooral niet bang om hier creatief mee te zijn. Zo kun je decoratieve elementen toevoegen, zoals houten ornamenten, vogelhuisjes of zelfgemaakte kerstdecoratie

Kortom, het creëren van een winterse zithoek en het toevoegen van wintergroene planten en decoraties zijn uitstekende manieren om je tuin winterklaar te maken. Transformeer je tuin in een knusse en warme plek om de koudere dagen door te brengen.