Agenda

/ oktober / november / december / januari / februari / maart / april /

oktober

Kunstcafé oktober

Kunstcafé zo 29 oktober 2017 - 9 december

Marlies -van -der -KlugtDeze expositie is van 22 oktober tot 9 december te bezichtigen
Joost Bongers - schilderijen
Schildert vogels, bloemen en vrouwen met acrylverf op doek. Vaak groot of juist klein. Het formaat en de kleuren ondersteunen de intensiteit van het werk.
Marlies van der Lugt - keramiek
Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in het Voortgezet Onderwijs als docente handvaardigheid kreeg Marlies sterk de behoefte haar eigen creativiteit en beeldende vermogens verder te ontwikkelen.

 

november

Theo Nijland - ‘Desalniettemin’

Theo Nijland - Desalniettemin vr 24 november 2017

Theo Nijland _foto Ben Van DuinIn alle eenvoud aan de vleugel gezeten, weet Theo Nijland je elke keer weer te betoveren met zijn liedjes. In deze reprise van het enthousiast ontvangen Desalniettemin toont Nijland zich ook een ware entertainer. Hij is erudiet en toch sexy, bloedserieus en toch grappig. Zijn liedjes zijn muzikale en tekstuele hoogstandjes en bovenal heel persoonlijk en toegankelijk. Ze laten je voelen dat je niet alleen staat in alle ellende.

Anne Jan Toonstra met zijn vijfde solovoorstelling: 'IIIII'

Anne Jan Toonstra met zijn vijfde solovoorstelling: 'IIIII' za 25 november 2017

Anne -Jan -Toonstra _liggend -klNa Hikikomori, Noodzakelijk Kwaad, Murw en Oi is het nu tijd voor Anne Jan's vijfde solovoorstelling  IIIII. De nieuwe voorstelling gaat over ongemak en over schaamte. Over vastzitten en loskomen, ruimte krijgen en ruimte innemen. Over jezelf redden, hulp vragen, alleen en tegelijk ook niet alleen willen zijn. Over dingen achter je laten en opnieuw beginnen. IIIII gaat over leven en dood en alles wat daar tussen zit.'

La La Land

La La Land zo 26 november 2017

La _la _land _60082422_st _7_s -lowMia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? 

december

Theatergroep Flint – ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’

Theatergroep Flint – Sal Ek Altyd Wit Wees vr 8 december 2017

Theatergroep -Flint'Sal Ek Altyd Wit Wees'is gebaseerd op het werk van de prominente Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog. Het is een multimediale voorstelling met superieure musici: Trombonist Wolter Wierbos, componist/pianist/bassist Ernst Glerum en acteur/zanger/accordeonist Felix Strategier. Videast Martijn Grootendorst plaatst met spel van video en licht spelers en bezoekers voortdurend in een ander (politiek) landschap.

Theaterdiner bij Vincent Bijlo – Oudejaarsshow ‘Doe normaal of ga weg’

THEATERDINER bij Vincent Bijlo – Oudejaarsshow ‘Doe normaal of ga weg’ za 9 december 2017

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Vincent Bijlo – Oudejaarsshow ‘Doe normaal of ga weg’

Vincent Bijlo – Oudejaarsshow ‘Doe normaal of ga weg’ za 9 december 2017

Vincent -Bijlo _liggend _foto -Shody -CaremanVincent Bijlo geeft met 'Doe normaal of ga weg' 2017 ná Christus de plaats die het in de jaartelling verdient. Als er één jaar is dat schreeuwt om een eindejaar show, dan is het wel 2017. Want is het normaal dat een premier iedereen oproept tot normaal doen? En dan, wat is normaal, wie bepaalt dat? Bijlo natuurlijk, het wordt een te gekke show.

Aadje piraatje in gevaar

Kindervoorstelling - Aadje piraatje in gevaar zo 10 december 2017

Aadje -2Deze voorstelling is gebaseerd op het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma; 'Aadje Piraatje in gevaar'
Ton vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma.
Samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord.
Je leert alle piraten kennen die met Aadje en zijn vader meevaren. We doen een zeebeen oefening op muziek van Richard Wagner.
Vanaf 2 jaar. 
Je mag als piraat verkleed naar deze voorstelling komen!
Er zijn kleurplaaten voor je en na afloop is er limonade.

Lion

Lion zo 10 december 2017

Lion _43008843_st _5_s -lowIn het kader van de dag van de mensenrechten.
Een man op zoek naar zijn roots. 
Deze ontroerende film,  gebaseerd op het ware verhaal van Saroo Brierley, zoals verwoord in zijn ´A Long Way Home´, kreeg vele filmprijzen , ook voor de wijze waarop Dev Patel gestalte geeft aan de hoofdpersoon. Om zich voor te bereiden op zijn rol bezocht hij het weeshuis en maakte dezelfde treinreis als de man die hij speelt. Veel van de liedjes en de muziek in de film komen uit bekende Bollywoodfilms.  

Rockacademie – ‘Forever 27’

Rockacademie – Forever 27 vr 15 december 2017

RockacedmieWat hebben Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse met elkaar gemeen? Ze behoren allemaal tot de Club van 27 met als leden iconische popmusici die op 27-jarige leeftijd overleden zijn. De beste musici van de Rockacademie presenteren een muziektheatervoorstelling over de Club van 27.

Matroesjka – Brainwash

Matroesjka – Brainwash za 16 december 2017

MATROESJKA_liggend _foto Curly -and -StraightDe voorstelling van Matroesjka - Brainwash kan helaas niet doorgaan.  De vervangende datum is 6 oktober 2018
Drion Dushi's. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In 'Brainwash' fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches, prachtige stemmen en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. 
Want in een wereld vol nepnieuws, sterke leiders en extremisme kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden.

Karin Bruers– ‘Bruers haalt uit’

Karin Bruers – Bruers haalt uit za 16 december 2017

Karin Bruers -Nol Havens _foto The Art Company

Deze voorstelling zou oorspronkelijk plaats vinden op 13 okt.
Karin is weer terug met een solovoorstelling in het theater. Nou ja…solo, met Nol Havens (bekend van VOF de Kunst) samen. Nol is haar muzikant, chauffeur, persoonlijk entertainer en hij zorgt dat het niet helemaal uit de hand loopt, want dat ligt altijd op de loer bij Karin.

Het kerstverhaal schimmenspel

Poppentheater - Het kerstverhaal Schimmenspel zo 17 december 2017

Kerstverhaal Schimmenspel _18-12-2016Jozef en Maria wonen in Nazareth en gaan binnenkort trouwen. Op een dag verschijnt er een engel aan Maria. Hij vertelt haar dat ze een bijzonder kind gaat krijgen. Een kind dat later als het groot is er zal zijn voor alle mensen en vrede en liefde zal brengen.
Vanaf 3+

Kunstcafé december

Kunstcafé zo 17 december 2017

Suzanne Compaan -klDeze expositie is van 10 december tot 27 januari te bezichtigen
Winfried Wüstefeld - fotocollages
Op vele manieren beeldend creatief geweest op veel verschillende manieren: grafisch, meubel-ontwerp en uitvoering, graveren in glas, beeldhouwen in hout en albast
Suzanne Compaan - klein bronswerk en fotogravures
Na een loopbaan als logopedist heeft zij de Vrije Academie voor Beeldende Kunst gevolgd en is sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar.

The light between oceans (ma)

The light between oceans (ma) ma 18 december 2017

The _light _between _oceans _43008830_st _4_s -lowTom en Isabel wonen op een vuurtoren in West Australië en vinden een boot met een dode man  en een baby. Ze besluiten de baby te houden en als eigen kind op te voeden. Bij een bezoek aan het vasteland ontdekken ze dat de biologische moeder nog leeft, ziek van verdriet.

The light between oceans (di)

The light between oceans (di) di 19 december 2017

The _light _between _oceans _43008830_st _4_s -lowTom en Isabel wonen op een vuurtoren in West Australië en vinden een boot met een dode man  en een baby. Ze besluiten de baby te houden en als eigen kind op te voeden. Bij een bezoek aan het vasteland ontdekken ze dat de biologische moeder nog leeft, ziek van verdriet.

januari

Soof 2

Soof 2 vr 5 januari 2018

Soof _2_47043044_st _8_s -lowNa  het succes van Soof heeft regisseur Esmee Lammers nu een even hilarisch vervolg gemaakt, met spannende verwikkelingen en enthousiaste auteurs. Een echte aanrader voor een ontspannen avondje uit!

The Amazing Stroopwafels – theaterconcert ‘Hiero’

The Amazing Stroopwafels – theaterconcert ‘Hiero’ za 6 januari 2018

The Amazing Stroopwafel _foto Rick KeusDames en heren, hier zijn: The Amazing Stroopwafels! Elke keer spelen ze weer alsof het de eerste keer is. Met tomeloos enthousiasme gaven ze al bijna zevenduizend optredens en brachten ze achttien cd's, acht lp's, drie dvd's en 41 singles uit.

Dikkie Dik en de taart

Muzikale voorstelling Dikkie Dik en de taart zo 7 januari 2018

Dikkie -Dik _1_liggend -klDikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog een. Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek, maar Dikkie Dik luistert niet. De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart.

Joep Onderdelinden – OOIT

Joep Onderdelinden – OOIT za 13 januari 2018

Joep -Onderdelinden _liggend _foto -Katinka -Krijgsman -klOOIT, een krakend nieuwe voorstelling van ras-verteller en entertainer Joep Onderdelinden; meerdere malen geroemd om zijn beeldende, hilarische manier van vertellen. Hij wordt zelfs vergeleken met Toon Hermans.

Land zonder lied (met live muziek)

Poppentheater - Land zonder lied (met live muziek) zo 14 januari 2018

Land -zonder -lied -met -artiestenIn het land zonder lied heeft koning Silenzio het zingen van liedjes verboden. Hij denkt dat als je zingt je niet meer serieus met je werk bezig kan zijn en dat is niet goed voor het land. Daarom houdt de koning van stilte. Op een dag hoort hij zijn zoon Grazioso een liedje zingen. De prins moet het land van koning Silencio verlaten ook al is hij de zoon van de koning.
Leeftijd 5+ 

Musica Extrema (voorheen Tango Extremo) en Joris Lutz - Vaudeville

Musica Extrema & Joris Lutz - Club Vaudeville zo 14 januari 2018

Tango -Vaudeville -Tanya ,-Joris -en -Job -Fotograaf ---Edu -Calicher -klMededeling: in het programmaboekje staat Tango Extremo & Joris Lutz. Tango Extremo heeft ons laten weten dat zij recentelijk haar naam heeft gewijzigd in Musica Extrema. Dit omdat het repertoire van het ensemble tegenwoordig veel breder is dan enkel tango muziek.
Musica Extrema brengt met Club Vaudeville  in haar achtste voorstelling een muzikale ode aan het nachtleven van de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw.

Manchester by the sea (ma)

Manchester by the sea (ma) ma 15 januari 2018

Manchester _by _the _sea _02038410_st _4_s -lowLee Chandler, een depressieve en gekwelde man, is zijn geboortedorp ontvlucht en werkt als conciërge  in Boston. Als zijn oudere broer Joe ziek wordt, gaat hij terug naar Manchester by the Sea, een eenvoudig vissersdorp waar zijn familie al generaties lang gewoond heeft.
Regisseur Kenneth Lonergan heeft een boeiende, diepgravende film gemaakt, die terecht twee Oscars heeft gewonnen. Het overtuigende spel van de topacteurs en het aangrijpende verhaal maken deze film tot een emotionele belevenis die geen minuut te lang duurt. 

Manchester by the sea (di)

Manchester by the sea (di) di 16 januari 2018

Manchester _by _the _sea _02038410_st _4_s -lowLee Chandler, een depressieve en gekwelde man, is zijn geboortedorp ontvlucht en werkt als conciërge  in Boston. Als zijn oudere broer Joe ziek wordt, gaat hij terug naar Manchester by the Sea, een eenvoudig vissersdorp waar zijn familie al generaties lang gewoond heeft.
Regisseur Kenneth Lonergan heeft een boeiende, diepgravende film gemaakt, die terecht twee Oscars heeft gewonnen. Het overtuigende spel van de topacteurs en het aangrijpende verhaal maken deze film tot een emotionele belevenis die geen minuut te lang duurt. 

Theaterdiner bij Peter Pannekoek - Later was alles beter

THEATERDINER bij Peter Pannekoek - Later was alles beter do 18 januari 2018

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Peter Pannekoek–Later was alles beter

Peter Pannekoek – Later was alles beter do 18 januari 2018

Peter -Pannekoek _liggend _foto -Hans Peter -van -VelthovenDeze voorstelling is uitverkocht!
Later zal alles duidelijk worden. Wat de bedoeling was. En hoe het begon. Maar er is geen tijd te verliezen. Want het oude is aan het sterven en het nieuwe moet nog geboren worden. Dus nu is de tijd van monsters. Peter Pannekoek, supertalent. Je kent hem van The Roast of Gordon, De Wereld Draait Door en Spijkers met Koppen. Speels. Slim. Gevaarlijk. Ontwapenend. Hij is terug.

Andermans Veren - er mag zovéel niet

Andermans Veren - Er mag zovéel niet za 20 januari 2018

Andermans Veren _liggend _Foto Govert De Roos -klEen muzikale trip langs de mooiste theaterliedjes van Nederland, rond het thema fout en stout, want er mag zoveel niet. Roddelen, elkaar het leven zuur maken, vreemdgaan, te veel drinken en stelen; het mag niet, maar het heeft wel prachtige liedjes opgeleverd.

Henk van Twillert & Tjako van Schie – ‘Bach is de naam’

Henk van Twillert & Tjako van Schie – Bach is de naam zo 21 januari 2018

Twillert _v Schie -klAan de hand van muzikale voorbeelden, gespeeld door saxofonist Henk van Twillert en pianist Tjako van Schie, wordt het publiek voorgesteld aan Bach, zoals men hem misschien nog niet kent. Feiten, anekdotes, composities en allerlei al of niet op waarheid beruste verhalen, die de tijd hebben overleefd, passeren de revue. 

Paterson

Paterson zo 21 januari 2018

Paterson _52010059_st _8_s -lowEen week uit het geregelde leven van Paterson, een hardwerkende buschauffeur in New York. Elke dag staat hij vroeg op om naar zijn bus te gaan. Hij observeert zijn omgeving en luistert op zijn route naar flarden van gesprekken tussen zijn passagiers. Hij schrijft gedichten in een schrift, laat zijn hond Marvin uit en gaat naar het café, waar hij ook een milde toeschouwer is.

Open Podium - januari

Open Podium - januari wo 24 januari 2018

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Debby Petter speelt ‘In mijn hoofd’

Debby Petter speelt ‘In mijn hoofd’ vr 26 januari 2018

Debbie Petter _liggend _foto Bob Bronshoff'In mijn hoofd' is na 'Ik ben er nog', 'Gaandeweg' en 'Bed & Breakfast' de vierde solovoorstelling van Debby Petter in samenwerking met schrijver Thomas Verbogt. Ook dit keer is de regie in handen van Koen Wouterse. Debby maakt mooie, kleine juweeltjes. Van het begin tot het eind sleept ze je mee in een andere wereld. Precies zoals theater bedoeld is.

De Andersons met hun theaterconcert ‘Hier dooft niets’

De Andersons met hun theaterconcert ‘Hier dooft niets’ za 27 januari 2018

De -Andersons _liggend _-foto -R-Hellevoort -klHier Dooft Niets is een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert van Kleinkunstgezelschap De Andersons over verwondering, opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid.

Zincafé - 31 jan

Zincafé - 31 jan wo 31 januari 2018

Zincafe Carl Verheijen over sport als inspiratiebron

 

februari

Luider en Van Donselaar – Met de revue de boer op

Luider en Van Donselaar – Met de revue de boer op vr 2 februari 2018

Luider -Van -Donselaar -liggend -foto Kim -van -der -KwastIn het stormachtige leven van Luider & Van Donselaar (Elly Luider en Elianne Beukelaar) gebeurt altijd wat. Elly mediteert en droomt van haar eigen retraitecentrum op een idyllische plek. Elianne staat met toeters en bellen op tafel en wil voorop in de polonaise. Eerste borrelen in een hooiberg aan zee met de boerenkapel in de branding!

Ocobar – De oerknal van de rock-‘n-rol

Ocobar – De oerknal van de rock-‘n-rol za 3 februari 2018

Ocobar _foto Cok -van -VuurenHet is 1954. In de Sun Studio van Sam Phillips in Memphis nemen Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis hun eerste platen op. Zij luiden een nieuw tijdperk in. Het begin van de rock-'n-roll. De mannen van Ocobar nemen je mee naar de oorsprong van de rock-'n-roll. Naar Memphis. Daar is de Sun Studio. Hier is het begonnen. Hier heeft de oerknal ooit geklonken. Hier nam Elvis zijn eerste nummers op.

Kunstcafé februari

Kunstcafé zo 4 februari 2018

Ruud -OebenDeze expositie is van 28 januari tot 17 maart te bezichtigen
Ruud Oeben - schilderijen
Opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming werkte Ruud jarenlang als docent creatieve vakken. In 1990 is hij zelf zeer succesvol gaan schilderen en beheerde jarenlang een goed lopende artotheek van eigen werk.
Mayke Meewis - keramiek
Na een creatieve opleiding in Textiele Werkvormen en Tekenen ontdekte zij in 1997 in Zuid-Afrika het werken met klei. In eerste instantie werkte ze met de draaischijf, later ging ze over op handgevormde objecten.

Blues, bitterballen & Bloemendal - Clement Keyzer

Blues, Bitterballen & Bloemendal - Clement Keyzer zo 11 februari 2018

Clement KeyzerTijd voor een echt Leusdens feestje! De theaterstoelen weg, de bierkraan open, geweldige muziek. Kortom, hét recept voor een super zondagmiddag. De muziek wordt verzorgd door een gelegenheidsformatie, samengesteld door de Leusdense muzikant Clement Keyzer.

 

Valentijnsconcert - Passie

Valentijnsconcert - Passie wo 14 februari 2018

CoertvandenbergEen concert waarin lichte, poëtische èn klassieke zang en muziek verbonden worden door Juan Carlos Salvia, dichter en zanger en Coert van den Bert, operazanger (bas, bariton). 
U kunt zich verheugen op mooie muziek en heerlijke hapjes in een romantische Valentijn sfeer. Hoe de avond wordt ingevuld blijft voor de bezoekers een verrassing, maar wel een heel aangename! 

LOS muziektheater – VAST

LOS muziektheater – VAST vr 16 februari 2018

Los -Muziektheater _foto Eva _Broekema -klHou je VAST voor de vierde voorstelling van LOS. Het is voor de meiden van LOS tijd om volwassen te worden. Ze zijn nu rond de 30 en staan voor belangrijke keuzes. 
VASTigheid is voor de meiden een droom en een nachtmerrie tegelijk. Terwijl ze zich staande proberen te houden op hun hoge hakken, vallen ze van de ene in de andere komische en herkenbare situatie. Dat deze voorstelling van LOS weer bomvol hilariteit, muzikaliteit en fysieke uitspattingen zit, dat staat wel VAST.

Bertus Borgers - De blues kleeft aan mij.

Bertus Borgers - De blues kleeft aan mij. za 17 februari 2018

Bertus _borgers _liggend -klVerhalen met muziek
Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken 'Weg van hier', 'ik hou van Herman' en 'Onder onze voeten kruipt de Blues' valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op én achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant.

Amsterdams Kleinkunst Festival – halve finalisten AFK Sonneveldprijs

Amsterdams Kleinkunst Festival – halve finalisten AFK Sonneveldprijs vr 23 februari 2018

AKF-Sonneveldprijs _Foto -Arjan -BenningNa drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van 2018!
In Leusden komen drie halve finalisten in Theater De Tuin elk een half uur spelen.
Neem plaats op het pluche en ontdek als eerste hét talent van de toekomst! Wie weet treft u vanavond al de winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2018!

Ik zou wel een kindje lusten

Kindervoorstelling - Ik zou wel een kindje lusten zo 25 februari 2018

Ik _zou _wel _een _kindje _lusten _042-klEen vrolijke interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid. In een intieme, speelse sfeer speelt en zingt Joes een dag uit het leven van de krokodil die wel een kindje zou lusten.
Leeftijd vanaf 4 jaar.  

De sterkste dat ben ik

Poppentheater - De sterkste dat ben ik di 27 februari 2018

De Sterkste Dat Ben Ik _15-1-2017De grote boze wolf maakt een wandeling door het bos. Hij heeft net gegeten en een wandeling is goed voor zijn spijsvertering. Van iedereen die hij tegenkomt wil hij weten of hij wel de sterkste is van de hele wereld. Roodkapje vindt hem de allersterkste, omdat hij grote oren, ogen en neus heeft.

Familiefilm - Dr. Proktors Schetenpoeder

Familiefilm - Dr. Proktors Schetenpoeder wo 28 februari 2018

KT_Dr . Proktors SchetenpoederDe Noorse familiefilm Dr. Proktors Schetenpoeder is bekend van het gelijknamige boek van Jo Nesbø, de meest succesvolle thrillerschrijver van Noorwegen.
De film gaat over de verstrooide Doctor Proktor. Hij heeft per ongeluk 's werelds meest krachtige schetenpoeder uitgevonden.

maart

Muts van Moed

Poppentheater - Muts van Moed do 1 maart 2018

Muts Van Moed _1Kabouter Banghart wordt achterna gezeten door een trol. Gelukkig weet hij te ontkomen door het huisje van Bjarne in te vluchten. Hij is nu wel zijn muts van moed, die hij van de kabouterkoning heeft gekregen, kwijt. Door deze muts was hij niet meer bang.
Leeftijd 5+

Frans Mulder vertelt en zingt ‘Tot ie PURPER ziet’

Frans Mulder vertelt en zingt ‘Tot ie PURPER ziet’ vr 2 maart 2018

Frans Mulder _foto ANPHet is alsof je bij hem thuis tussen de schuifdeuren zit, zo intiem en zonder enige opsmuk vertelt Frans Mulder, bekend van theatergroep PURPER, in zijn programma '…Tot ie PURPER ziet…' over de ups, downs, tops en flops in zijn professionele maar ook persoonlijke leven.

JW Roy – A Room full of Strangers

JW Roy – A Room full of Strangers za 3 maart 2018

JW-Roy _foto Femke -Hoogland -klJW Roy treedt op met band, beeld en verhalen zoals alleen JW Roy dat kan: met passie, innemend maar overtuigend en humoristisch. Na het succesvolle Dry Goods and Groceries (cd/boek/tour), is JW Roy per februari 2018 terug met een splinternieuw muziek-theater programma. 

Wil jij mijn mama zijn

Poppentheater - Wil jij mijn mama zijn zo 4 maart 2018

Wil -jij -mijn -mamma -zijnEen muis ziet een ei langs de waterkant liggen. Ze kijkt om zich heen om te zien van wie het ei zou kunnen zijn. Dan komt het ei uit, het jonge vogeltje vraagt aan de muis: Wil jij mijn mama zijn? Dat kan het jonge vogeltje niet. Leeftijd 3+

Hidden Figures

Hidden Figures do 8 maart 2018

Hidden _figures _56032083_st _6_s -lowIn het kader van de International dag van de vrouw
Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. 
Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte.
Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de 'Space Race' volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht.

Cabaretpoel - Vier keer leuk!

Cabaretpoel - Vier keer leuk! vr 9 maart 2018

Cabaretpoel _ontwerp -TC-Management -klCabaretliefhebbers opgelet! In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals.

Peter Beets – ‘Chopin meets the Blues’

Peter Beets – Chopin meets the Blues zo 11 maart 2018

Peter Beets _foto Jurjen DonkersHoewel Frederic Chopin van Europese afkomst is, heeft zijn muziek een grote invloed gehad op de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse jazzmuziek.
In het programma 'Chopin meets the Blues' laat pianist Peter Beets horen hoe de muziek van de Poolse grootmeester in Amerika vermengd is geraakt met de typisch Afrikaanse ritmes en bluestoonladders. In dit programma worden de mooiste nummers van Chopin in een swingend hedendaags jasje gestoken

Zincafé - 12 maart

Zincafé - 12 maart ma 12 maart 2018

Zincafe Een gelote gemeenteraad?

Open Podium - maart

Open Podium - maart wo 14 maart 2018

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Theaterdiner bij Jeroen van Merwijk

THEATERDINER bij Jeroen van Merwijk za 17 maart 2018

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Jeroen van Merwijk – Lucky!

Jeroen van Merwijk – Lucky! za 17 maart 2018

Jeroen -van -Merwijk _Liggend _foto -Corbino -klLucky zegt: 'Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij, hij heeft zijn kans gehad. Het is mooi geweest. Het is tijd voor het echte werk. Het is tijd om te zeggen waar het op staat. De tijd is rijp voor Lucky '.

Guitar Duo Möller & Fraticelli

Guitar Duo Möller & Fraticelli zo 18 maart 2018

Gitarduo _2Het internationaal bekende Guitar Duo Möller & Fraticelli bestaat uit Johannes Möller (Zweden) en Laura Fraticelli (Argentinië). Tezamen vormen zij een unieke samensmelting van Zweedse perfectie en Argentijnse passie. Het duo treedt op in Europa, in Noord- en Zuid Amerika en op radio en televisie. Hun theater concert is een must voor liefhebbers van klassieke gitaarmuziek.   

Tangarine – There and Back

Tangarine – There and Back vr 23 maart 2018

Tangerine _1Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. 
Hun laatste album There and Back bevat de beste muziek die het eigenzinnige tweetal tot dusver heeft gemaakt. De nieuwe plaat, die uitkwam op 23 september 2016, loopt over van bezielde, loepzuivere en persoonlijke muziek.

Kunstcafé maart

Kunstcafé zo 25 maart 2018

Linda MorelisseDeze expositie is van 18 maart tot 6 mei te bezichtigen
Linda Morelisse - schilderijen
De schilderijen van Linda Morelisse zijn abstracte composities, gemaakt van verf vermengd met materialen als zand, steentjes en schelpen.
An Hong - Chinees schilderwerk in glas
An Hong is geboren en opgegroeid in China. Zij beschildert flesjes en bollen, die gemaakt zijn van glas of kristal, van binnenuit.

april

Brokstukken speelt 'Maximum Overdrive'

Brokstukken speelt 'Maximum Overdrive' vr 6 april 2018

Brokstukken _liggend __foto -Rogier -Veldman -klHet zeer getalenteerde en prijswinnende gouden comedyduo Brokstukken (Arjan Smit en Chris King Perryman) bestormt de theaters van Nederland met hun actiekomedie 'Maximum Overdrive'. Een absurde en hilarische lachshow die zijn weerga niet kent! Bizar grappig, bizar creatief!

Arzbach, Brunt & Smit met ‘De Geest Van Jan Wolkers’, een literair muziekprogramma

Arzbach, Brunt & Smit met ‘De Geest Van Jan Wolkers’ za 7 april 2018

Arzbach -Brunt -en -Smit -klEen literair muziekprogramma
In 2014 schrijven Arzbach, Brunt & Smit het nummer 'De Geest van Jan Wolkers'. Het nummer geeft inspiratie voor meer liedjes over deze beroemde en veelbesproken schrijver, beeldhouwer, kunstschilder en natuurvriend. Het resultaat is hun derde cd, die de kern vormt van dit nieuwe literaire muziekprogramma. De beste nummers van hun andere cd's en een paar De Dijk klassiekers maken de avond compleet.

Pelle past op

Poppentheater - Pelle past op zo 8 april 2018

Pelle -Past -Op _26-2-2017Mama trol heeft gisteren naar eten gezocht maar nu is het toch al weer op. Mama Trol vraagt aan Polle en Pelle of zij alles hebben opgegeten. Zij hebben het niet gedaan. Mama moet op zoek naar eten. Pelle moet even op zijn zusje Polle passen. Leeftijd 5+

Vrouw Holland – 20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam

Vrouw Holland – 20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam za 14 april 2018

Vrouw -Holland _liggend _foto -Roelof -BosIn '20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam' blikt Vrouw Holland terug.
Vocaal ijzersterk zingt ze gevoelige liedjes en speelt ze acts als de 'Tietenpoppenkast'. Want Vrouw Holland is ouder, maar geen cent wijzer. Er is geen vrouwencabaretgroep die het zó lang wist vol te houden. Vrouw Holland kent geen vedettes,  geen diva's, het zijn vrouwen die elkaar en zichzelf bruut op de hak durven te nemen en hierin immer onverstoorbaar worden begeleid door pianist Reinout Douma.

Sixties Generation – Back to the sixties

Sixties Generation -Back to the sixties 2 zo 15 april 2018

Sixties Generation _1 (Large)

Back to the Sixties 2 is een nieuwe show met 25 grote en herkenbare sixties-hits welke worden gezongen en gespeeld door de band Sixties Generation, Carmen Pierik,  John ter Weyden en Peter Sips. De liedteksten worden geprojecteerd, zodat er flink kan worden meegezongen! 

Theaterdiner bij Kiki Schippers - Waar

THEATERDINER bij Kiki Schippers - Waar vr 20 april 2018

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Kiki Schippers – Waar

Kiki Schippers – Waar vr 20 april 2018

Kiki Schippers _foto Pleunie Van RaakWaar is Kiki naar op zoek? Het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de waarheid? Wat is er eigenlijk zeker aan deze avond? En waarom zou je überhaupt stelling nemen en jezelf vastleggen? Waar positioneer je jezelf? Kiki zweeft een beetje boven het maaiveld. En dat willen we graag zo houden.

Starreveld, De Adelhart Toorop & Van Dam – ‘Door de nacht klinkt een lied’

Starreveld, De Adelhart Toorop & Van Dam – Door de nacht klinkt een lied za 21 april 2018

Starreveld -et -al _foto Elisabeth -MelchiorEen voorstelling over drie zangeressen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Een joodse jonge vrouw vlucht naar Londen en wordt de stem van Radio Oranje.
Een beginnend chansonnière meldt zich aan bij de Kultuurkamer.
Een joodse violiste en zangeres zingt in het cabaret van Kamp Westerbork.
Jetty Paerl, Conny Stuart en Jetty Cantor.

De Noorderkroon is zoek

Poppentheater - De Noorderkroon is zoek zo 22 april 2018

Noorderkroon Is ZoekTim logeert graag bij zijn opa. Nadat opa een slaapliedje heeft gezonden is het tijd om te gaan slapen. Dan verschijnt Koningin Cassiopeia aan Tims bed. Zij heeft de hulp van Tim nodig.
Leeftijd 3+

Open Podium - april

Open Podium - april wo 25 april 2018

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Eddy Zoëy – Reis door de Nederlandse popmuziek

Eddy Zoëy – Reis door de Nederlandse popmuziek za 28 april 2018

Eddy -Zoey _liggend _foto -Laura -Marijn -klEddy Zoëy neemt je mee op reis, door de Nederlandstalige popgeschiedenis. Samen met zijn formidabele band, laat Eddy alle iconische Nederlandstalige liedjes horen die inhoudelijk staan voor exact die tijd.
'Van Boudewijn de Groot tot Lil'Kleine', een avond van jeugdsentiment en op zijn minst mee-neuriën (hoogstwaarschijnlijk hard meezingen), want deze show is een groot feest van herkenning!

 

Wies niest

Kindervoorstelling - Wies niest zo 29 april 2018

Wies -Niest!Wies is ziek, ze moet van haar moeder de hele dag in bed blijven, saai. Ze duikt wel in een spannend boek. Hatsjie. Ze niest en plotseling staan er cowboys en ballerina's te dansen in haar kamer. Is dit een droom? Is het de koorts?
Leeftijd 4 + 

Breaking News

Maandag 20 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Dinsdag 21 november 20:00 uur
Film - Toni Erdmann

Direct bestellen

Klik hier