Agenda

/ september / oktober / november / december / januari / februari / maart / april /

september

Kunstcafé september

Kunstcafé zo 10 september 2017 - 21 oktober

Suzanne -FrielingDeze expositie is van 2 september tot 21 oktober te bezichtigen
Nicole Recourt - schilderijen
Haar grootste leerschool is nog steeds het leven zelf met jou als prachtige spiegel. In het leven van mijn eigen dromen. 
Suzanne Frieling - Sierraden
Suzanne vervaardigt en ontwerpt authentieke sieraden op ambachtelijke wijze.

Theaterdiner bij Henry van Loon - Sleutelmoment

Theaterdiner bij Henry van Loon - Sleutelmoment vr 22 september 2017

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Henry van Loon speelt ‘Sleutelmoment’ (reprise)

Henry van Loon speelt ‘Sleutelmoment’ (reprise) vr 22 september 2017

Jouk -Oosterhof _Henryvan Loon _Sleutelmoment _breedHenry van Loon heeft een bijzondere comedystijl ontwikkeld, waarin hij stand-up, types, liedjes en visuele grappen samenbrengt. Zijn verhalen hebben vaak een herkenbaar vertrekpunt uit het dagelijks leven, maar worden algauw compleet surreëel.

Greetje Kauffeld - A song for you

Greetje Kauffeld - A song for you za 23 september 2017

Greetje -Kauffeld _foto -Jurjen _Donkers -klGreetje Kaufeld viert haar zestigjarige podiumjubileum met 'A song for you'
Zangeres Greetje Kauffeld viert in 2017 dat ze na zestig jaar nog steeds met veel muzikaal plezier en succes op het podium staat. Met haar concerttour laat ze horen sinds haar debuut op 1 februari 1957 niets van haar elan verloren te hebben. De Edison-jury noemt haar niet voor niets 'Een parel voor de Nederlandse Jazz', als haar eind 2014 de Edison Oeuvre Award wordt toegekend.

Wibi Soerjadi

Wibi Soerjadi zo 24 september 2017

Wibi Soerjadi _2_foto Frank Doorhof -klDeze voorstelling is uitverkocht
Theater De Tuin is er bijzonder trots op Wibi Soerjadi voor de opening van een reeks concerten  met de naam 'Klassiek net even Anders' in seizoen 2017-2018 te hebben kunnen contracteren. Met zijn indringende en beeldende pianospel weet hij een groot publiek te raken. Zowel kenners als minder ervaren luisteraars imponeert hij met zijn fabelachtige pianotechniek.

Taking Root

Taking Root zo 24 september 2017

Taking Root _Maathai _t 800In het kader van de Vredesweek.
Deze film werd gemaakt in nauwe samenwerking met Wangari Maathai in de laatste tien jaar van haar leven en won vele internationale prijzen. De muziek is speciaal voor de film gecomponeerd door de Oegandese Amerikaan Samite. Het dramatische verhaal toont aan, dat een kleine plaatselijke actie kan uitgroeien tot een landelijke, invloedrijke beweging.

Zincafé - 25 sept

Zincafé ma 25 september 2017


ZincafeKarin Hillige - 'Zin in ouder worden'
Karin Hillige spreekt over hoe we de winst van persoonlijke levensvervulling door het ouder worden kunnen plaatsen naawst het verlies aan vitaliteit en hoe we kunnen omgaan met de toenemende kwetsbaarheid die we ervaren.

Open Podium - september

Open Podium - september wo 27 september 2017

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Mannen van Naam & Sylvia Houtzager – Waargebeurd

Mannen van Naam & Sylvia Houtzager – Waargebeurd vr 29 september 2017

Mannen -van -Naam _foto Dirk -W-de _JongDe Mannen van Naam hebben met hun vrolijke folkdeunen, prachtige kleinkunstliedjes en autobiografische verhalen al heel wat zalen opgezweept. Prachtige persoonlijke liedjes, muzikaal vuurwerk en hilarische verhalen. Samen met oud-Flairck violiste Sylvia Houtzager brengen zij een prachtig muzikaal programma met verhalen die één ding gemeen hebben; ze zijn allemaal WAARGEBEURD.

Ellen Dikker - Buitenspel

Ellen Dikker - Buitenspel za 30 september 2017

Ellen Dikker _Foto -Michiel -PoodtEllen zet in 'Buitenspel' de spelregels naar haar eigen hand. Met haar innemende persoonlijkheid, spitse zelfspot en geestige typetjes bouwt Ellen een universum waarin ieder buitenbeentje een glansrol mag spelen. Omdat winnaars soms verliezen en losers kunnen winnen. Zij observeert scherp, met gezonde zelfspot en ironische schetsen.

oktober

Binnenpret

Kindervoorstelling - Binnenpret zo 1 oktober 2017

Binnenpret -klEllis praat altijd met haar knuffels, maar ineens praten ze terug en niet alleen haar knuffels komen tot leven. Duik in de wereld van Ellis, want het is feest in haar hoofd. Binnenpret!! Over een meisje en haar grenzeloze fantasie. Als kind is fantasie en werkelijkheid zo vervlochten.
Leeftijd 4+ 

Blues, bitterballen & Bloemendal met 'blinde Ed'

Blues, Bitterballen & Bloemendal met 'Blinde Ed' zo 1 oktober 2017

Blinde -Ed _liggend -klBlinde Ed, dan nog Ed Ruyer 'ziet' het levenslicht in de bruisende metropool Amersfoort. Hij wordt geboren in een muzikale familie en als kind al is het Ed's droom om muzikant te worden Zijn moeder speelt accordeon en, heel hip in de seventies, elektronisch orgel. Op zijn 5e vindt Ed de weg naar het orgel en vanaf dan gaat het hard.

Henk Poort – ‘Ik ben mijn lied’ (try-out)

Henk Poort – Ik ben mijn lied vr 6 oktober 2017

Henk -Poort _foto Koos -Breukel -klEen avond met Henk Poort in aria's, verhalen en songs. Henk Poort is bij de een bekend als musical acteur, bij de ander als operazanger. Eén ding staat vast: weinigen in de wereld maken de overstap van musical-song naar opera-aria met zo'n gemak. Minder bekend is dat Henk Poort ook een boeiend verhalen-verteller is.

Bas Bons op muziektour met 'Wakker'

Bas Bons op muziektour met 'Wakker' za 7 oktober 2017

Bas -BonsHij was een goede fysiotherapeut, maar Bas Bons besloot dat het anders moest en dat hij zijn hart zou volgen: zingen, spelen en liedjes schrijven. Dat bleek een gouden greep: binnen no-time zat de Amersfoorter aan tafel bij De Wereld Draait Door, deed hij mee aan een tv-programma van Giel Beelen en zat hij bij laatstgenoemde in de radio uitzending. Op zijn debuutalbum 'Wakker' staan Nederlandstalige popliedjes, in de traditie van De Dijk, Acda & De Munnik en Marco Borsato

Iris Hond - Bewogen

Iris Hond - Bewogen zo 8 oktober 2017

Iris Hond _foto Rahi Rezvani -klDe Nederlandse concertpianiste Iris Hond (1987) is een even veelzijdig als uniek talent. Ze studeerde summa cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, speelt net zo makkelijk Prince en Queen als Chopin en Rachmaninov, maar componeert ook zelf.

Karin Bruers– ‘Bruers haalt uit’

Karin Bruers – Bruers haalt uit vr 13 oktober 2017

Karin Bruers -Nol Havens _foto The Art CompanyKarin is weer terug met een solovoorstelling in het theater. Nou ja…solo, met Nol Havens (bekend van VOF de Kunst) samen. Nol is haar muzikant, chauffeur, persoonlijk entertainer en hij zorgt dat het niet helemaal uit de hand loopt, want dat ligt altijd op de loer bij Karin.

Meester Kikker

Kinderfilm - Meester Kikker ma 16 oktober 2017

Meester KikkerAlle leerlingen van basisschool De Ark vinden Meester Frans een toffe peer. Maar zeg 'kikker' tegen hem en het gaat helemaal mis, zo ontdekt Sita tijdens haar speekbeurt. Opeens is Frans' goede humeur verdwenen, worden zijn vingers dik en schuift voor zijn ogen een groenig vliesje.
Leeftijd 6+ 

I, Daniel Blake (ma)

I, Daniel Blake (ma) ma 16 oktober 2017

I _daniel _blake _20000373_st _4_s -lowHet leven in het hedendaagse Noord-Engeland kent winnaars, maar vooral vele verliezers. Daarvan ontmoeten we er een in deze schrijnende film. De hoofdpersoon is de  59-jarige Daniel Blake , die als timmerman een goede boterham verdiende.
Regisseur Loach, bekend van eerdere maatschappijkritische films, maakte een emotionele en oprechte film. De film oogstte veel lof, wat onder andere blijkt uit de toekenning van de Gouden Palm in Cannes.

Sofie en Najib vieren feest

Poppentheater - Sofie en Najib vieren feest di 17 oktober 2017

Sofie -en -najibSofie en Najib vieren feest, daarom versieren zij de poppenkast alvast. Een zelfgemaakte slinger zijn ze echter kwijt en ze geven elkaar de schuld. Snel komen ze erachter dat ruzie maken niet leuk is.
Leeftijd 3+

I, Daniel Blake (di)

I, Daniel Blake (di) di 17 oktober 2017

I _daniel _blake _20000373_st _4_s -lowHet leven in het hedendaagse Noord-Engeland kent winnaars, maar vooral vele verliezers. Daarvan ontmoeten we er een in deze schrijnende film. De hoofdpersoon is de  59-jarige Daniel Blake , die als timmerman een goede boterham verdiende.
Regisseur Loach, bekend van eerdere maatschappijkritische films, maakte een emotionele en oprechte film. De film oogstte veel lof, wat onder andere blijkt uit de toekenning van de Gouden Palm in Cannes.

Mees Kees langs de lijn

Kinderfilm - Mees Kees langs de lijn wo 18 oktober 2017

Meester Kees Langs De LijnIn de vierde Mees Kees film doet de school van Meester Kees mee aan een toekomstproject, maar alle creatieve ideeën van zijn klas worden opzij geschoven door schooldirectrice Dreus. Zij wil dat klas 6B mee doet aan het schoolvoetbaltoernooi, maar Meester Kees weet niets van voetbal en zelf een balletje trappen kan hij al helemaal niet. 

Prins zoekt vrouw

Poppentheater - Prins zoekt vrouw do 19 oktober 2017

Prins Zoekt VrouwKoning Diederick vindt het tijd dat zijn zoon Tristan gaat trouwen. Dan heeft hij eindelijk eens tijd voor zijn hobby's. De koning heeft al diverse keren prinsessen, als een soort prins zoekt vrouw, naar het paleis laten komen, maar Tristan heeft nog steeds geen keus kunnen maken. Leeftijd 5+

Michiel Borstlap – Velvet

Michiel Borstlap – Velvet vr 20 oktober 2017

Michiel _Borstlap _foto Francesco -BarasciuttiVelvet, het nieuwe album van Michiel Borstlap. 
Een nieuw hoogtepunt in zijn reeks indrukwekkende soloalbums. In zijn thuistheater 'The Velvet Room' staat onder andere de upright piano waarop Michiel heeft leren spelen. Op deze piano componeerde Michiel vijf nummers voor 'Velvet'; prachtige composities over vriendschap en verlangen. De ruimte die hij tussen de noten speelt zorgt voor een wonderbaarlijke spanning.

Rundfunk – ‘Wachstumsschmerzen’

Rundfunk – Wachstumsschmerzen za 21 oktober 2017

Rundfunk __liggend _foto -Mark -EngelenDeze voorstelling is uitverkocht!
Na de succesvolle televisieserie is Wachstumsschmerzen de eerste voorstelling van het duo Rundfunk (Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde). In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

De regenboogdraak

Poppentheater - De regenboogdraak zo 22 oktober 2017

RegenboogdraakDrako de regenboogdraak heeft gouden schubben. De andere draken vinden hem bijzonder en beschermen hem tegen de mensen, die denken dat een gouden schub eeuwig geluk brengt. De draken willen graag zelf ook zo'n gouden schub, maar Drako houdt ze liever zelf.

Down to Earth

Down to Earth zo 22 oktober 2017

Down To Earth -2jpgOnder voorbehoud van filmrechten
Vijf jaar lang reisden Rolf en Renata  met hun drie kinderen de wereld over om te spreken met stamhoofden en de  wijzen van oude culturen. Zij zochten een nieuw perspectief op het leven,weg van hun geregelde en voorspelbare bestaan, en vonden diepe wijsheid die ons leven kan veranderen. 

Theaterdiner bij Martijn Koning - Koning te Rijk

Theaterdiner bij Martijn Koning - Koning te Rijk vr 27 oktober 2017

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Martijn Koning – Koning te rijk

Martijn Koning – Koning te rijk vr 27 oktober 2017

Martijn Koning __liggend _foto Els ZweerinkKoning is in zijn 6e thatershow energieker, scherper, hongeriger. Dat is vooral te merken tijdens zijn heerlijke interactie met de zaal, die bijna elke keer tot een goedgeplaatste opmerking leidt. Hij zet de toon voor zijn beste voorstelling tot nu toe al snel. 
Een rode lijn? Daar doet hij weinig mee. ''Ik doe sowieso iedere avond iets anders. Als ik elke avond hetzelfde doe word ik gek."  Zijn enige doel is de zaal te laten lachen en daar slaagt hij uitstekend in.

Marijn Brouwers – The Chet Baker Room

Marijn Brouwers – The Chet Baker Room za 28 oktober 2017

Marijn -Brouwers __liggend _foto -Claudia -OttenJazzlegende Chet Baker overleed in 1988 na een val uit het raam van het Amsterdamse Hotel Prins Hendrik. Of is hij gesprongen? Zijn sterrenstatus, junkbestaan en vroege dood creëerden de mythe van 'de mooie jongen met wie het verkeerd afliep'. Marijn Brouwers brengt in aanloop naar Chet's dertigste sterfjaar The Chet Baker Room.

Kunstcafé oktober

Kunstcafé zo 29 oktober 2017 - 9 december

Marlies -van -der -KlugtDeze expositie is van 22 oktober tot 9 december te bezichtigen
Joost Bongers - schilderijen
Schildert vogels, bloemen en vrouwen met acrylverf op doek. Vaak groot of juist klein. Het formaat en de kleuren ondersteunen de intensiteit van het werk.
Marlies van der Lugt - keramiek
Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in het Voortgezet Onderwijs als docente handvaardigheid kreeg Marlies sterk de behoefte haar eigen creativiteit en beeldende vermogens verder te ontwikkelen.

 

november

Lenny Kuhr - Gekust Door De Eeuwigheid

Lenny Kuhr - Gekust Door De Eeuwigheid vr 3 november 2017

Lenny KuhrLenny Kuhr: 'In deze voorstelling staat het diepe heimwee, dat ik als kind al voelde, centraal. Voor mij is heimwee de grondtoon van ieder mens. Een onbestemd verlangen dat zich gaandeweg de voorstelling onthult. Ik wil mijn publiek in die grondtoon graag aanspreken, ontmoeten en meevoeren.

Frank Blueka – ‘Tom Waits ontmoet Neil Young’

Frank Blueka – Tom Waits ontmoet Neil Young za 4 november 2017

Frank -Blueka _foto -Martijn -van -Oort -klGitarist/ Pianist/ Songwriter Frank Blueka brengt een muzikale complottheorie tot leven over Tom Waits en Neil Young. Twee iconen in de popmuziek die een geheime ontmoeting hebben in een oud café in San Diego aan de Amerikaanse westkust.

Sjaak Bral – Vaarwel 2017

Sjaak Bral – Vaarwel 2017 zo 5 november 2017

Sjaak -Bral _Vaarwel _foto Ministerie -van -BeeldWat een jaar. De Nederlander wordt geteisterd. Door een maalstroom van nieuws, echt of onecht. Door een instabiel levensgevoel waarbij dat van de Groningers verbleekt. 
De wereld is in rep - maar wie neemt het roer? Sjaak Bral is de enige cabaretier die al twintig jaar in z'n eentje een oudejaarsconference naar de theaters brengt.

Jackie

Jackie vr 10 november 2017

Jackie _94000152_st _8_s -lowJackie, meer dan de weduwe van John F.
De beelden van de moord op president John F. Kennedy, in 1963, staan bij velen nog op het netvlies. Ook de beelden van Jackie Kennedy, in haar bebloede roze pakje, zijn wereldberoemd. In deze aangrijpende film van De Chileense regisseur Lamain zien we hoe het haar vergaat voor, tijdens en vlak na de moord.

Thijs van de Meeberg – ‘Er mag gedanst worden’

Thijs van de Meeberg – Er mag gedanst worden za 11 november 2017

Thijs Van De Meeberg _liggend _foto Piroschka Van De WouwIn zijn debuutvoorstelling belandt Thijs geheel onbedoeld in activiteitencentrum 'Het Klaverblad'. Samen met de doelgroep mag hij lampionnen gaan vingerverven, maar niemand ziet dat Thijs daar niet hoort. Dan komt al snel de vraag: 'ben ik wel wie ik denk te zijn?'
De winnaar van de jury- en publieksprijs Leids Cabaret Festival 2015 debuteert op indrukwekkende wijze met een unieke en ingenieuze voorstelling.

Zincafé - 13 nov

Zincafé - 13 nov ma 13 november 2017

Zincafe Theo Witvliet - Kwaliteit van leven

 

Johan Fretz – ‘De Zachtmoedige Radicaal’ (try-out)

Johan Fretz – De Zachtmoedige Radicaal vr 17 november 2017

Johan -Fretz _foto Sanja Marusic -klIs kleur bekennen een zaak van zwart of wit? Zijn we in een volgend interbellum beland? Hoe dan ook is het hoogtijd voor een nieuwe kracht: radicale zachtmoedigheid. 'De Zachtmoedige Radicaal' is een show die je optilt en je hart verovert, maar bovenal is dit een unieke vertelling van een geboren verhalenverteller. 

Nadja Filtzer - Vive Piaf!

Nadja Filtzer - Vive Piaf! za 18 november 2017

Nadja -FiltzerNadja Filtzer en musici nemen je mee in de achtbaan van Edith Piaf's leven en chansons. Na uitverkochte voorstellingen met enthousiast publiek door het land van Sneek tot aan Maastricht en het Brighton Fringe Festival wordt dit programma doorgespeeld in het seizoen 2017-2018. Nadja Filtzer, de Piaf van de 21e eeuw!

Een beestje voor Sinterklaas

Poppentheater - Een beestje voor Sinterklaas zo 19 november 2017

Sint En Piet GrootDe heks Fierelier wil voor Sinterklaas als cadeau een feestje toveren. Per ongeluk tovert ze een beestje.

Jan Brokken en Marcel Worms – De Kozakkentuin

Jan Brokken en Marcel Worms – De Kozakkentuin zo 19 november 2017

Marcel Worms -klJan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) geven zondag 19 november in Theater de Tuin in Leusden, in samenwerking met de Bibliotheken Eemland, de concertlezing De Kozakkentuin.
De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië.

Toni Erdman (ma)

Toni Erdman (ma) ma 20 november 2017

Toni _erdmann _36000481_st _7_s -lowEen vader- en dochterrelatie met vallen en opstaan.
Ines, een Duitse zakenvrouw in Boekarest, krijgt onverwachts bezoek van haar vader Winifred. Ze ergert zich aan hem en stuurt hem weg, aangezien hij niet past in haar geordende leven . Hij laat zich niet afschepen, want hij ziet haar eenzaamheid  en komt terug als Toni Erdmann, consultant en coach, compleet met lang haar en rare tanden.

Toni Erdman (di)

Toni Erdman (di) di 21 november 2017

Toni _erdmann _36000481_st _7_s -lowEen vader- en dochterrelatie met vallen en opstaan.
Ines, een Duitse zakenvrouw in Boekarest, krijgt onverwachts bezoek van haar vader Winifred. Ze ergert zich aan hem en stuurt hem weg, aangezien hij niet past in haar geordende leven . Hij laat zich niet afschepen, want hij ziet haar eenzaamheid  en komt terug als Toni Erdmann, consultant en coach, compleet met lang haar en rare tanden.

Open Podium - november

Open Podium - november wo 22 november 2017

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Theo Nijland - ‘Desalniettemin’

Theo Nijland - Desalniettemin vr 24 november 2017

Theo Nijland _foto Ben Van DuinIn alle eenvoud aan de vleugel gezeten, weet Theo Nijland je elke keer weer te betoveren met zijn liedjes. In deze reprise van het enthousiast ontvangen Desalniettemin toont Nijland zich ook een ware entertainer. Hij is erudiet en toch sexy, bloedserieus en toch grappig. Zijn liedjes zijn muzikale en tekstuele hoogstandjes en bovenal heel persoonlijk en toegankelijk. Ze laten je voelen dat je niet alleen staat in alle ellende.

Anne Jan Toonstra met zijn vijfde solovoorstelling: 'IIIII'

Anne Jan Toonstra met zijn vijfde solovoorstelling: 'IIIII' za 25 november 2017

Anne -Jan -Toonstra _liggend -klNa Hikikomori, Noodzakelijk Kwaad, Murw en Oi is het nu tijd voor Anne Jan's vijfde solovoorstelling  IIIII. De nieuwe voorstelling gaat over ongemak en over schaamte. Over vastzitten en loskomen, ruimte krijgen en ruimte innemen. Over jezelf redden, hulp vragen, alleen en tegelijk ook niet alleen willen zijn. Over dingen achter je laten en opnieuw beginnen. IIIII gaat over leven en dood en alles wat daar tussen zit.'

La La Land

La La Land zo 26 november 2017

La _la _land _60082422_st _7_s -lowMia droomt ervan actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere. Jazzmuzikant Sebastian speelt piano in sjofele clubs om de eindjes aan elkaar te knopen en droomt van een eigen jazzclub. Voor beiden lijkt het leven waar ze op hopen ver weg. Het lot brengt deze dromers samen, maar is hun liefde bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood? 

december

Theatergroep Flint – ‘Sal Ek Altyd Wit Wees’

Theatergroep Flint – Sal Ek Altyd Wit Wees vr 8 december 2017

Theatergroep -Flint'Sal Ek Altyd Wit Wees'is gebaseerd op het werk van de prominente Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog. Het is een multimediale voorstelling met superieure musici: Trombonist Wolter Wierbos, componist/pianist/bassist Ernst Glerum en acteur/zanger/accordeonist Felix Strategier. Videast Martijn Grootendorst plaatst met spel van video en licht spelers en bezoekers voortdurend in een ander (politiek) landschap.

Theaterdiner bij Vincent Bijlo – Oudejaarsshow ‘Doe normaal of ga weg’

Theaterdiner bij Vincent Bijlo – Oudejaarsshow ‘Doe normaal of ga weg’ za 9 december 2017

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Vincent Bijlo – Oudejaarsshow ‘Doe normaal of ga weg’

Vincent Bijlo – Oudejaarsshow ‘Doe normaal of ga weg’ za 9 december 2017

Vincent -Bijlo _liggend _foto -Shody -CaremanVincent Bijlo geeft met 'Doe normaal of ga weg' 2017 ná Christus de plaats die het in de jaartelling verdient. Als er één jaar is dat schreeuwt om een eindejaar show, dan is het wel 2017. Want is het normaal dat een premier iedereen oproept tot normaal doen? En dan, wat is normaal, wie bepaalt dat? Bijlo natuurlijk, het wordt een te gekke show.

Een kleine mol die wil weten wie op zijn kop gepoept heeft

Kindervoorstelling - Over een kleine mol die wil weten wie op zijn kop gepoept heeft zo 10 december 2017

Kleine MolDeze voorstelling komt waarschijnlijk te vervallen
Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak!! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren…maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.
Vanaf 2 jaar. 

Lion

Lion zo 10 december 2017

Lion _43008843_st _5_s -lowIn het kader van de dag van de mensenrechten.
Een man op zoek naar zijn roots. 
Deze ontroerende film,  gebaseerd op het ware verhaal van Saroo Brierley, zoals verwoord in zijn ´A Long Way Home´, kreeg vele filmprijzen , ook voor de wijze waarop Dev Patel gestalte geeft aan de hoofdpersoon. Om zich voor te bereiden op zijn rol bezocht hij het weeshuis en maakte dezelfde treinreis als de man die hij speelt. Veel van de liedjes en de muziek in de film komen uit bekende Bollywoodfilms.  

Rockacademie – ‘Forever 27’

Rockacademie – Forever 27 vr 15 december 2017

RockacedmieWat hebben Robert Johnson, Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse met elkaar gemeen? Ze behoren allemaal tot de Club van 27 met als leden iconische popmusici die op 27-jarige leeftijd overleden zijn. De beste musici van de Rockacademie presenteren een muziektheatervoorstelling over de Club van 27.

Matroesjka – Brainwash

Matroesjka – Brainwash za 16 december 2017

MATROESJKA_liggend _foto Curly -and -StraightDe voorstelling van Matroesjka - Brainwash kan helaas niet doorgaan.
Drion Dushi's. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In 'Brainwash' fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches, prachtige stemmen en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. 
Want in een wereld vol nepnieuws, sterke leiders en extremisme kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden.

Het kerstverhaal schimmenspel

Poppentheater - Het kerstverhaal Schimmenspel zo 17 december 2017

Kerstverhaal Schimmenspel _18-12-2016Jozef en Maria wonen in Nazareth en gaan binnenkort trouwen. Op een dag verschijnt er een engel aan Maria. Hij vertelt haar dat ze een bijzonder kind gaat krijgen. Een kind dat later als het groot is er zal zijn voor alle mensen en vrede en liefde zal brengen.
Vanaf 3+

Kunstcafé december

Kunstcafé zo 17 december 2017

Suzanne Compaan -klDeze expositie is van 10 december tot 27 januari te bezichtigen
Winfried Wüstefeld - fotocollages
Op vele manieren beeldend creatief geweest op veel verschillende manieren: grafisch, meubel-ontwerp en uitvoering, graveren in glas, beeldhouwen in hout en albast
Suzanne Compaan - klein bronswerk en fotogravures
Na een loopbaan als logopedist heeft zij de Vrije Academie voor Beeldende Kunst gevolgd en is sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar.

The light between oceans (ma)

The light between oceans (ma) ma 18 december 2017

The _light _between _oceans _43008830_st _4_s -lowTom en Isabel wonen op een vuurtoren in West Australië en vinden een boot met een dode man  en een baby. Ze besluiten de baby te houden en als eigen kind op te voeden. Bij een bezoek aan het vasteland ontdekken ze dat de biologische moeder nog leeft, ziek van verdriet.

The light between oceans (di)

The light between oceans (di) di 19 december 2017

The _light _between _oceans _43008830_st _4_s -lowTom en Isabel wonen op een vuurtoren in West Australië en vinden een boot met een dode man  en een baby. Ze besluiten de baby te houden en als eigen kind op te voeden. Bij een bezoek aan het vasteland ontdekken ze dat de biologische moeder nog leeft, ziek van verdriet.

januari

Soof 2

Soof 2 vr 5 januari 2018

Soof _2_47043044_st _8_s -lowNa  het succes van Soof heeft regisseur Esmee Lammers nu een even hilarisch vervolg gemaakt, met spannende verwikkelingen en enthousiaste auteurs. Een echte aanrader voor een ontspannen avondje uit!

The Amazing Stroopwafels – theaterconcert ‘Hiero’

The Amazing Stroopwafels – theaterconcert ‘Hiero’ za 6 januari 2018

The Amazing Stroopwafel _foto Rick KeusDames en heren, hier zijn: The Amazing Stroopwafels! Elke keer spelen ze weer alsof het de eerste keer is. Met tomeloos enthousiasme gaven ze al bijna zevenduizend optredens en brachten ze achttien cd's, acht lp's, drie dvd's en 41 singles uit.

Dikkie Dik en de taart

Muzikale voorstelling Dikkie Dik en de taart zo 7 januari 2018

Dikkie -Dik _1_liggend -klDikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog een. Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek, maar Dikkie Dik luistert niet. De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart.

Joep Onderdelinden – OOIT

Joep Onderdelinden – OOIT za 13 januari 2018

Joep -Onderdelinden _liggend _foto -Katinka -Krijgsman -klOOIT, een krakend nieuwe voorstelling van ras-verteller en entertainer Joep Onderdelinden; meerdere malen geroemd om zijn beeldende, hilarische manier van vertellen. Hij wordt zelfs vergeleken met Toon Hermans.

Land zonder lied (met live muziek)

Poppentheater - Land zonder lied (met live muziek) zo 14 januari 2018

Land -zonder -lied -met -artiestenIn het land zonder lied heeft koning Silenzio het zingen van liedjes verboden. Hij denkt dat als je zingt je niet meer serieus met je werk bezig kan zijn en dat is niet goed voor het land. Daarom houdt de koning van stilte. Op een dag hoort hij zijn zoon Grazioso een liedje zingen. De prins moet het land van koning Silencio verlaten ook al is hij de zoon van de koning.
Leeftijd 5+ 

Tango Xtremo en Joris Lutz - Vaudeville

Tango Extremo en Joris Lutz - Vaudeville zo 14 januari 2018

Tango -Vaudeville -Tanya ,-Joris -en -Job -Fotograaf ---Edu -Calicher -klTango Extremo brengt met Club Vaudeville  in haar achtste voorstelling een muzikale ode aan het nachtleven van de twintiger en dertiger jaren van de vorige eeuw.

Manchester by the sea (ma)

Manchester by the sea (ma) ma 15 januari 2018

Manchester _by _the _sea _02038410_st _4_s -lowLee Chandler, een depressieve en gekwelde man, is zijn geboortedorp ontvlucht en werkt als conciërge  in Boston. Als zijn oudere broer Joe ziek wordt, gaat hij terug naar Manchester by the Sea, een eenvoudig vissersdorp waar zijn familie al generaties lang gewoond heeft.
Regisseur Kenneth Lonergan heeft een boeiende, diepgravende film gemaakt, die terecht twee Oscars heeft gewonnen. Het overtuigende spel van de topacteurs en het aangrijpende verhaal maken deze film tot een emotionele belevenis die geen minuut te lang duurt. 

Manchester by the sea (di)

Manchester by the sea (di) di 16 januari 2018

Manchester _by _the _sea _02038410_st _4_s -lowLee Chandler, een depressieve en gekwelde man, is zijn geboortedorp ontvlucht en werkt als conciërge  in Boston. Als zijn oudere broer Joe ziek wordt, gaat hij terug naar Manchester by the Sea, een eenvoudig vissersdorp waar zijn familie al generaties lang gewoond heeft.
Regisseur Kenneth Lonergan heeft een boeiende, diepgravende film gemaakt, die terecht twee Oscars heeft gewonnen. Het overtuigende spel van de topacteurs en het aangrijpende verhaal maken deze film tot een emotionele belevenis die geen minuut te lang duurt. 

Theaterdiner bij Peter Pannekoek - Later was alles beter

Theaterdiner bij Peter Pannekoek - Later was alles beter do 18 januari 2018

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Peter Pannekoek–Later was alles beter

Peter Pannekoek – Later was alles beter do 18 januari 2018

Peter -Pannekoek _liggend _foto -Hans Peter -van -VelthovenDeze voorstelling is uitverkocht!
Later zal alles duidelijk worden. Wat de bedoeling was. En hoe het begon. Maar er is geen tijd te verliezen. Want het oude is aan het sterven en het nieuwe moet nog geboren worden. Dus nu is de tijd van monsters. Peter Pannekoek, supertalent. Je kent hem van The Roast of Gordon, De Wereld Draait Door en Spijkers met Koppen. Speels. Slim. Gevaarlijk. Ontwapenend. Hij is terug.

Andermans Veren - er mag zovéel niet

Andermans Veren - Er mag zovéel niet za 20 januari 2018

Andermans Veren _liggend _Foto Govert De Roos -klEen muzikale trip langs de mooiste theaterliedjes van Nederland, rond het thema fout en stout, want er mag zoveel niet. Roddelen, elkaar het leven zuur maken, vreemdgaan, te veel drinken en stelen; het mag niet, maar het heeft wel prachtige liedjes opgeleverd.

Henk van Twillert & Tjako van Schie – ‘Bach is de naam’

Henk van Twillert & Tjako van Schie – Bach is de naam zo 21 januari 2018

Twillert _v Schie -klAan de hand van muzikale voorbeelden, gespeeld door saxofonist Henk van Twillert en pianist Tjako van Schie, wordt het publiek voorgesteld aan Bach, zoals men hem misschien nog niet kent. Feiten, anekdotes, composities en allerlei al of niet op waarheid beruste verhalen, die de tijd hebben overleefd, passeren de revue. 

Paterson

Paterson zo 21 januari 2018

Paterson _52010059_st _8_s -lowEen week uit het geregelde leven van Paterson, een hardwerkende buschauffeur in New York. Elke dag staat hij vroeg op om naar zijn bus te gaan. Hij observeert zijn omgeving en luistert op zijn route naar flarden van gesprekken tussen zijn passagiers. Hij schrijft gedichten in een schrift, laat zijn hond Marvin uit en gaat naar het café, waar hij ook een milde toeschouwer is.

Open Podium - januari

Open Podium - januari wo 24 januari 2018

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Debby Petter speelt ‘In mijn hoofd’

Debby Petter speelt ‘In mijn hoofd’ vr 26 januari 2018

Debbie Petter _liggend _foto Bob Bronshoff'In mijn hoofd' is na 'Ik ben er nog', 'Gaandeweg' en 'Bed & Breakfast' de vierde solovoorstelling van Debby Petter in samenwerking met schrijver Thomas Verbogt. Ook dit keer is de regie in handen van Koen Wouterse. Debby maakt mooie, kleine juweeltjes. Van het begin tot het eind sleept ze je mee in een andere wereld. Precies zoals theater bedoeld is.

De Andersons met hun theaterconcert ‘Hier dooft niets’

De Andersons met hun theaterconcert ‘Hier dooft niets’ za 27 januari 2018

De -Andersons _liggend _-foto -R-Hellevoort -klHier Dooft Niets is een hartstochtelijk en humoristisch theaterconcert van Kleinkunstgezelschap De Andersons over verwondering, opnieuw beginnen en de luiken openen. Met liederen vol levenslust, liefdeslust en troost in stormachtige tijden trekken ze ten strijde tegen de onverschilligheid.

februari

Luider en Van Donselaar – Met de revue de boer op

Luider en Van Donselaar – Met de revue de boer op vr 2 februari 2018

Luider -Van -Donselaar -liggend -foto Kim -van -der -KwastIn het stormachtige leven van Luider & Van Donselaar (Elly Luider en Elianne Beukelaar) gebeurt altijd wat. Elly mediteert en droomt van haar eigen retraitecentrum op een idyllische plek. Elianne staat met toeters en bellen op tafel en wil voorop in de polonaise. Eerste borrelen in een hooiberg aan zee met de boerenkapel in de branding!

Ocobar – De oerknal van de rock-‘n-rol

Ocobar – De oerknal van de rock-‘n-rol za 3 februari 2018

Ocobar _foto Cok -van -VuurenHet is 1954. In de Sun Studio van Sam Phillips in Memphis nemen Elvis Presley, Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis hun eerste platen op. Zij luiden een nieuw tijdperk in. Het begin van de rock-'n-roll. De mannen van Ocobar nemen je mee naar de oorsprong van de rock-'n-roll. Naar Memphis. Daar is de Sun Studio. Hier is het begonnen. Hier heeft de oerknal ooit geklonken. Hier nam Elvis zijn eerste nummers op.

Kunstcafé februari

Kunstcafé zo 4 februari 2018

Ruud -OebenDeze expositie is van 28 januari tot 17 maart te bezichtigen
Ruud Oeben - schilderijen
Opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming werkte Ruud jarenlang als docent creatieve vakken. In 1990 is hij zelf zeer succesvol gaan schilderen en beheerde jarenlang een goed lopende artotheek van eigen werk.
Mayke Meewis - keramiek
Na een creatieve opleiding in Textiele Werkvormen en Tekenen ontdekte zij in 1997 in Zuid-Afrika het werken met klei. In eerste instantie werkte ze met de draaischijf, later ging ze over op handgevormde objecten.

Blues, bitterballen & Bloemendal - Clement Keyzer

Blues, Bitterballen & Bloemendal - Clement Keyzer zo 11 februari 2018

Clement KeyzerTijd voor een echt Leusdens feestje! De theaterstoelen weg, de bierkraan open, geweldige muziek. Kortom, hét recept voor een super zondagmiddag. De muziek wordt verzorgd door een gelegenheidsformatie, samengesteld door de Leusdense muzikant Clement Keyzer.

 

Valentijnsconcert - Passie

Valentijnsconcert - Passie wo 14 februari 2018

CoertvandenbergEen concert waarin lichte, poëtische èn klassieke zang en muziek verbonden worden door Juan Carlos Salvia, dichter en zanger en Coert van den Bert, operazanger (bas, bariton). 
U kunt zich verheugen op mooie muziek en heerlijke hapjes in een romantische Valentijn sfeer. Hoe de avond wordt ingevuld blijft voor de bezoekers een verrassing, maar wel een heel aangename! 

LOS muziektheater – VAST

LOS muziektheater – VAST vr 16 februari 2018

Los -Muziektheater _foto Eva _Broekema -klHou je VAST voor de vierde voorstelling van LOS. Het is voor de meiden van LOS tijd om volwassen te worden. Ze zijn nu rond de 30 en staan voor belangrijke keuzes. 
VASTigheid is voor de meiden een droom en een nachtmerrie tegelijk. Terwijl ze zich staande proberen te houden op hun hoge hakken, vallen ze van de ene in de andere komische en herkenbare situatie. Dat deze voorstelling van LOS weer bomvol hilariteit, muzikaliteit en fysieke uitspattingen zit, dat staat wel VAST.

Bertus Borgers - De blues kleeft aan mij.

Bertus Borgers - De blues kleeft aan mij. za 17 februari 2018

Bertus _borgers _liggend -klVerhalen met muziek
Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken 'Weg van hier', 'ik hou van Herman' en 'Onder onze voeten kruipt de Blues' valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op én achter het podium. En net als in zijn muziek is ook in deze verhalen de Blues nooit ver weg, want de vervreemding en Weltschmerz waren constant aanwezig in het dagelijks leven van deze rockmuzikant.

Amsterdams Kleinkunst Festival – halve finalisten AFK Sonneveldprijs

Amsterdams Kleinkunst Festival – halve finalisten AFK Sonneveldprijs vr 23 februari 2018

AKF-Sonneveldprijs _Foto -Arjan -BenningNa drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van 2018!
In Leusden komen drie halve finalisten in Theater De Tuin elk een half uur spelen.
Neem plaats op het pluche en ontdek als eerste hét talent van de toekomst! Wie weet treft u vanavond al de winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2018!

Ik zou wel een kindje lusten

Kindervoorstelling - Ik zou wel een kindje lusten zo 25 februari 2018

Ik _zou _wel _een _kindje _lusten _042-klEen vrolijke interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid. In een intieme, speelse sfeer speelt en zingt Joes een dag uit het leven van de krokodil die wel een kindje zou lusten.
Leeftijd vanaf 4 jaar.  

De sterkste dat ben ik

Poppentheater - De sterkste dat ben ik di 27 februari 2018

De Sterkste Dat Ben Ik _15-1-2017De grote boze wolf maakt een wandeling door het bos. Hij heeft net gegeten en een wandeling is goed voor zijn spijsvertering. Van iedereen die hij tegenkomt wil hij weten of hij wel de sterkste is van de hele wereld. Roodkapje vindt hem de allersterkste, omdat hij grote oren, ogen en neus heeft.

Familiefilm - Dr. Proktors Schetenpoeder

Familiefilm - Dr. Proktors Schetenpoeder wo 28 februari 2018

KT_Dr . Proktors SchetenpoederDe Noorse familiefilm Dr. Proktors Schetenpoeder is bekend van het gelijknamige boek van Jo Nesbø, de meest succesvolle thrillerschrijver van Noorwegen.
De film gaat over de verstrooide Doctor Proktor. Hij heeft per ongeluk 's werelds meest krachtige schetenpoeder uitgevonden.

maart

Muts van Moed

Poppentheater - Muts van Moed do 1 maart 2018

Muts Van Moed _1Kabouter Banghart wordt achterna gezeten door een trol. Gelukkig weet hij te ontkomen door het huisje van Bjarne in te vluchten. Hij is nu wel zijn muts van moed, die hij van de kabouterkoning heeft gekregen, kwijt. Door deze muts was hij niet meer bang.
Leeftijd 5+

Frans Mulder vertelt en zingt ‘Tot ie PURPER ziet’

Frans Mulder vertelt en zingt ‘Tot ie PURPER ziet’ vr 2 maart 2018

Frans Mulder _foto ANPHet is alsof je bij hem thuis tussen de schuifdeuren zit, zo intiem en zonder enige opsmuk vertelt Frans Mulder, bekend van theatergroep PURPER, in zijn programma '…Tot ie PURPER ziet…' over de ups, downs, tops en flops in zijn professionele maar ook persoonlijke leven.

JW Roy – A Room full of Strangers

JW Roy – A Room full of Strangers za 3 maart 2018

JW-Roy _foto Femke -Hoogland -klJW Roy treedt op met band, beeld en verhalen zoals alleen JW Roy dat kan: met passie, innemend maar overtuigend en humoristisch. Na het succesvolle Dry Goods and Groceries (cd/boek/tour), is JW Roy per februari 2018 terug met een splinternieuw muziek-theater programma. 

Wil jij mijn mama zijn

Poppentheater - Wil jij mijn mama zijn zo 4 maart 2018

Wil -jij -mijn -mamma -zijnEen muis ziet een ei langs de waterkant liggen. Ze kijkt om zich heen om te zien van wie het ei zou kunnen zijn. Dan komt het ei uit, het jonge vogeltje vraagt aan de muis: Wil jij mijn mama zijn? Dat kan het jonge vogeltje niet. Leeftijd 3+

Hidden Figures

Hidden Figures do 8 maart 2018

Hidden _figures _56032083_st _6_s -lowIn het kader van de International dag van de vrouw
Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. 
Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte.
Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de 'Space Race' volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht.

Peter Beets – ‘Chopin meets the Blues’

Peter Beets – Chopin meets the Blues zo 11 maart 2018

Peter Beets _foto Jurjen DonkersHoewel Frederic Chopin van Europese afkomst is, heeft zijn muziek een grote invloed gehad op de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse jazzmuziek.
In het programma 'Chopin meets the Blues' laat pianist Peter Beets horen hoe de muziek van de Poolse grootmeester in Amerika vermengd is geraakt met de typisch Afrikaanse ritmes en bluestoonladders. In dit programma worden de mooiste nummers van Chopin in een swingend hedendaags jasje gestoken

Open Podium - maart

Open Podium - maart wo 14 maart 2018

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Theaterdiner bij Jeroen van Merwijk

Theaterdiner bij Jeroen van Merwijk za 17 maart 2018

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Jeroen van Merwijk – Lucky!

Jeroen van Merwijk – Lucky! za 17 maart 2018

Jeroen -van -Merwijk _Liggend _foto -Corbino -klLucky zegt: 'Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij, hij heeft zijn kans gehad. Het is mooi geweest. Het is tijd voor het echte werk. Het is tijd om te zeggen waar het op staat. De tijd is rijp voor Lucky '.

Guitar Duo Möller & Fraticelli

Guitar Duo Möller & Fraticelli zo 18 maart 2018

Gitarduo _2Het internationaal bekende Guitar Duo Möller & Fraticelli bestaat uit Johannes Möller (Zweden) en Laura Fraticelli (Argentinië). Tezamen vormen zij een unieke samensmelting van Zweedse perfectie en Argentijnse passie. Het duo treedt op in Europa, in Noord- en Zuid Amerika en op radio en televisie. Hun theater concert is een must voor liefhebbers van klassieke gitaarmuziek.   

Tangarine – There and Back

Tangarine – There and Back vr 23 maart 2018

Tangerine _1Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. 
Hun laatste album There and Back bevat de beste muziek die het eigenzinnige tweetal tot dusver heeft gemaakt. De nieuwe plaat, die uitkwam op 23 september 2016, loopt over van bezielde, loepzuivere en persoonlijke muziek.

Kunstcafé maart

Kunstcafé zo 25 maart 2018

Linda MorelisseDeze expositie is van 18 maart tot 6 mei te bezichtigen
Linda Morelisse - schilderijen
De schilderijen van Linda Morelisse zijn abstracte composities, gemaakt van verf vermengd met materialen als zand, steentjes en schelpen.
An Hong - Chinees schilderwerk in glas
An Hong is geboren en opgegroeid in China. Zij beschildert flesjes en bollen, die gemaakt zijn van glas of kristal, van binnenuit.

april

Brokstukken speelt 'Maximum Overdrive'

Brokstukken speelt 'Maximum Overdrive' vr 6 april 2018

Brokstukken _liggend __foto -Rogier -Veldman -klHet zeer getalenteerde en prijswinnende gouden comedyduo Brokstukken (Arjan Smit en Chris King Perryman) bestormt de theaters van Nederland met hun actiekomedie 'Maximum Overdrive'. Een absurde en hilarische lachshow die zijn weerga niet kent! Bizar grappig, bizar creatief!

Arzbach, Brunt & Smit met ‘De Geest Van Jan Wolkers’, een literair muziekprogramma

Arzbach, Brunt & Smit met ‘De Geest Van Jan Wolkers’ za 7 april 2018

Arzbach -Brunt -en -Smit -klEen literair muziekprogramma
In 2014 schrijven Arzbach, Brunt & Smit het nummer 'De Geest van Jan Wolkers'. Het nummer geeft inspiratie voor meer liedjes over deze beroemde en veelbesproken schrijver, beeldhouwer, kunstschilder en natuurvriend. Het resultaat is hun derde cd, die de kern vormt van dit nieuwe literaire muziekprogramma. De beste nummers van hun andere cd's en een paar De Dijk klassiekers maken de avond compleet.

Pelle past op

Poppentheater - Pelle past op zo 8 april 2018

Pelle -Past -Op _26-2-2017Mama trol heeft gisteren naar eten gezocht maar nu is het toch al weer op. Mama Trol vraagt aan Polle en Pelle of zij alles hebben opgegeten. Zij hebben het niet gedaan. Mama moet op zoek naar eten. Pelle moet even op zijn zusje Polle passen. Leeftijd 5+

Vrouw Holland – 20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam

Vrouw Holland – 20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam za 14 april 2018

Vrouw -Holland _liggend _foto -Roelof -BosIn '20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam' blikt Vrouw Holland terug.
Vocaal ijzersterk zingt ze gevoelige liedjes en speelt ze acts als de 'Tietenpoppenkast'. Want Vrouw Holland is ouder, maar geen cent wijzer. Er is geen vrouwencabaretgroep die het zó lang wist vol te houden. Vrouw Holland kent geen vedettes,  geen diva's, het zijn vrouwen die elkaar en zichzelf bruut op de hak durven te nemen en hierin immer onverstoorbaar worden begeleid door pianist Reinout Douma.

Sixties Generation – Back to the sixties

Sixties Generation -Back to the sixties 2 zo 15 april 2018

Sixties Generation _1 (Large)

Back to the Sixties 2 is een nieuwe show met 25 grote en herkenbare sixties-hits welke worden gezongen en gespeeld door de band Sixties Generation, Carmen Pierik,  John ter Weyden en Peter Sips. De liedteksten worden geprojecteerd, zodat er flink kan worden meegezongen! 

Theaterdiner bij Kiki Schippers - Waar

Theaterdiner bij Kiki Schippers - Waar vr 20 april 2018

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Kiki Schippers – Waar

Kiki Schippers – Waar vr 20 april 2018

Kiki Schippers _foto Pleunie Van RaakWaar is Kiki naar op zoek? Het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de waarheid? Wat is er eigenlijk zeker aan deze avond? En waarom zou je überhaupt stelling nemen en jezelf vastleggen? Waar positioneer je jezelf? Kiki zweeft een beetje boven het maaiveld. En dat willen we graag zo houden.

Starreveld, De Adelhart Toorop & Van Dam – ‘Door de nacht klinkt een lied’

Starreveld, De Adelhart Toorop & Van Dam – Door de nacht klinkt een lied za 21 april 2018

Starreveld -et -al _foto Elisabeth -MelchiorEen voorstelling over drie zangeressen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Een joodse jonge vrouw vlucht naar Londen en wordt de stem van Radio Oranje.
Een beginnend chansonnière meldt zich aan bij de Kultuurkamer.
Een joodse violiste en zangeres zingt in het cabaret van Kamp Westerbork.
Jetty Paerl, Conny Stuart en Jetty Cantor.

De Noorderkroon is zoek

Poppentheater - De Noorderkroon is zoek zo 22 april 2018

Noorderkroon Is ZoekTim logeert graag bij zijn opa. Nadat opa een slaapliedje heeft gezonden is het tijd om te gaan slapen. Dan verschijnt Koningin Cassiopeia aan Tims bed. Zij heeft de hulp van Tim nodig.
Leeftijd 3+

Open Podium - april

Open Podium - april wo 25 april 2018

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Eddy Zoëy – Reis door de Nederlandse popmuziek

Eddy Zoëy – Reis door de Nederlandse popmuziek za 28 april 2018

Eddy -Zoey _liggend _foto -Laura -Marijn -klEddy Zoëy neemt je mee op reis, door de Nederlandstalige popgeschiedenis. Samen met zijn formidabele band, laat Eddy alle iconische Nederlandstalige liedjes horen die inhoudelijk staan voor exact die tijd.
'Van Boudewijn de Groot tot Lil'Kleine', een avond van jeugdsentiment en op zijn minst mee-neuriën (hoogstwaarschijnlijk hard meezingen), want deze show is een groot feest van herkenning!

 

Wies niest

Kindervoorstelling - Wies niest zo 29 april 2018

Wies -Niest!Wies is ziek, ze moet van haar moeder de hele dag in bed blijven, saai. Ze duikt wel in een spannend boek. Hatsjie. Ze niest en plotseling staan er cowboys en ballerina's te dansen in haar kamer. Is dit een droom? Is het de koorts?
Leeftijd 4 + 

Direct bestellen

Klik hier