Agenda

/ februari / maart / april / oktober /

februari

Kunstcafé februari

Kunstcafé zo 4 februari 2018 - 17 maart

Ruud -OebenDeze expositie is van 28 januari tot 17 maart te bezichtigen
Ruud Oeben - schilderijen
Opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming werkte Ruud jarenlang als docent creatieve vakken. In 1990 is hij zelf zeer succesvol gaan schilderen en beheerde jarenlang een goed lopende artotheek van eigen werk.
Mayke Meewis - keramiek
Na een creatieve opleiding in Textiele Werkvormen en Tekenen ontdekte zij in 1997 in Zuid-Afrika het werken met klei. In eerste instantie werkte ze met de draaischijf, later ging ze over op handgevormde objecten.

Benefietconcert Nepalita's

Benefietconcert Nepalita's zo 18 februari 2018

Yvonne NepalBenefietconcert verzorgd door Clement Keyzer and friends met optredens van 2 bands Kruiter zingt Linker en NAYV. De opbrengst is bestemd voor de bouwreis naar Nepal.
Yvonne Keyzer maakt deel uit van het Team Nepalita's, die op vrijdag 23 maart 2018 voor een week naar Nepal gaan om daar hun steentje bij te dragen aan de wederopbouw van dit prachtige land en haar mensen. Hoe? Met lokale vakmensen en toekomstige eigenaren bouwen aan een goed huis waarin een gezin op een verantwoorde manier kan wonen en een betere toekomst tegemoet gaat.

Truman (ma)

Truman (ma) ma 19 februari 2018

Truman _st _1_jpg _sd -lowDit intieme en humoristische portret met Ricardo Darín (El secreto de sus ojos) en Javier Cámara (Sex and Lucia, Hable con ella) in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende karakters en de moed die nodig is om de dood te accepteren.

Truman (di)

Truman (di) di 20 februari 2018

Truman _st _1_jpg _sd -lowDit intieme en humoristische portret met Ricardo Darín (El secreto de sus ojos) en Javier Cámara (Sex and Lucia, Hable con ella) in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende karakters en de moed die nodig is om de dood te accepteren.

Amsterdams Kleinkunst Festival – halve finalisten AFK Sonneveldprijs

Amsterdams Kleinkunst Festival – halve finalisten AFK Sonneveldprijs vr 23 februari 2018

AKF-Sonneveldprijs _Foto -Arjan -BenningNa drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van 2018!
In Leusden komen drie halve finalisten in Theater De Tuin elk een half uur spelen.
Neem plaats op het pluche en ontdek als eerste hét talent van de toekomst! Wie weet treft u vanavond al de winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2018!

Ik zou wel een kindje lusten

Kindervoorstelling - Ik zou wel een kindje lusten zo 25 februari 2018

Ik _zou _wel _een _kindje _lusten _042-klEen vrolijke interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid. In een intieme, speelse sfeer speelt en zingt Joes een dag uit het leven van de krokodil die wel een kindje zou lusten.
Leeftijd vanaf 4 jaar.  

Frida Kahlo

Frida Kahlo zo 25 februari 2018

Frida Kahlo1Het veelbewogen leven van de Mexicaanse surrealistische schilder Frida Kahlo kende veel ups en downs. Op haar 18e is ze betrokken bij een zwaar busongeluk, waarna ze blijvend invalide wordt. Ze gaat als therapie schilderen en trekt de aandacht van de bekende schilder en revolutionair Diego de Rivera. 

De sterkste dat ben ik

Poppentheater - De sterkste dat ben ik di 27 februari 2018

De Sterkste Dat Ben Ik _15-1-2017De grote boze wolf maakt een wandeling door het bos. Hij heeft net gegeten en een wandeling is goed voor zijn spijsvertering. Van iedereen die hij tegenkomt wil hij weten of hij wel de sterkste is van de hele wereld. Roodkapje vindt hem de allersterkste, omdat hij grote oren, ogen en neus heeft.

Familiefilm - Dr. Proktors Schetenpoeder

Familiefilm - Dr. Proktors Schetenpoeder wo 28 februari 2018

KT_Dr . Proktors SchetenpoederDe Noorse familiefilm Dr. Proktors Schetenpoeder is bekend van het gelijknamige boek van Jo Nesbø, de meest succesvolle thrillerschrijver van Noorwegen.
De film gaat over de verstrooide Doctor Proktor. Hij heeft per ongeluk 's werelds meest krachtige schetenpoeder uitgevonden. 6+

maart

Muts van Moed

Poppentheater - Muts van Moed do 1 maart 2018

Muts Van Moed _1Kabouter Banghart wordt achterna gezeten door een trol. Gelukkig weet hij te ontkomen door het huisje van Bjarne in te vluchten. Hij is nu wel zijn muts van moed, die hij van de kabouterkoning heeft gekregen, kwijt. Door deze muts was hij niet meer bang.
Leeftijd 5+

Frans Mulder vertelt en zingt ‘Tot ie PURPER ziet’

Frans Mulder vertelt en zingt ‘Tot ie PURPER ziet’ vr 2 maart 2018

Frans Mulder _foto ANPHet is alsof je bij hem thuis tussen de schuifdeuren zit, zo intiem en zonder enige opsmuk vertelt Frans Mulder, bekend van theatergroep PURPER, in zijn programma '…Tot ie PURPER ziet…' over de ups, downs, tops en flops in zijn professionele maar ook persoonlijke leven.

JW Roy – A Room full of Strangers

JW Roy – A Room full of Strangers za 3 maart 2018

JW-Roy _foto Femke -Hoogland -klJW Roy treedt op met band, beeld en verhalen zoals alleen JW Roy dat kan: met passie, innemend maar overtuigend en humoristisch. Na het succesvolle Dry Goods and Groceries (cd/boek/tour), is JW Roy per februari 2018 terug met een splinternieuw muziek-theater programma. 

Wil jij mijn mama zijn

Poppentheater - Wil jij mijn mama zijn zo 4 maart 2018

Wil -jij -mijn -mamma -zijnEen muis ziet een ei langs de waterkant liggen. Ze kijkt om zich heen om te zien van wie het ei zou kunnen zijn. Dan komt het ei uit, het jonge vogeltje vraagt aan de muis: Wil jij mijn mama zijn? Dat kan het jonge vogeltje niet. Leeftijd 3+

Hidden Figures

Hidden Figures do 8 maart 2018

Hidden _figures _56032083_st _6_s -lowIn het kader van de International dag van de vrouw
Voorafgaand aan de film is er een kort optreden van de Amuzes

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA. 
Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte.
Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de 'Space Race' volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht.

Cabaretpoel - Vier keer leuk!

Cabaretpoel - Vier keer leuk! vr 9 maart 2018

Cabaretpoel _ontwerp -TC-Management -klCabaretliefhebbers opgelet! In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals.

Peter Beets – ‘Chopin meets the Blues’

Peter Beets – Chopin meets the Blues zo 11 maart 2018

Peter Beets _foto Jurjen DonkersHoewel Frederic Chopin van Europese afkomst is, heeft zijn muziek een grote invloed gehad op de ontstaansgeschiedenis van de Amerikaanse jazzmuziek.
In het programma 'Chopin meets the Blues' laat pianist Peter Beets horen hoe de muziek van de Poolse grootmeester in Amerika vermengd is geraakt met de typisch Afrikaanse ritmes en bluestoonladders. In dit programma worden de mooiste nummers van Chopin in een swingend hedendaags jasje gestoken

Zincafé - 12 maart

Zincafé - 12 maart ma 12 maart 2018

Zincafe Een gelote gemeenteraad?
Loten voor de gemeenteraad? Over democratie zonder verkiezingen met Dick van Norren. Stel eens dat u het volgende bericht kreeg: "U bent ingeloot om vier jaar zitting te nemen in de gemeenteraad van Leusden."Raar idee? Bedenk dan dat de democratie in de derde eeuw voor Christus in Athene begon met een geheel gelote volksvertegenwoordiging. In sommige stadsbesturen van Spanje en Italië had men gelote bestuurders tot in de 18e eeuw. Pas rond 1800 kwamen verkiezingen in zwang.

Open Podium - maart

Open Podium - maart wo 14 maart 2018

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Theaterdiner bij Jeroen van Merwijk

THEATERDINER bij Jeroen van Merwijk za 17 maart 2018

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Jeroen van Merwijk – Lucky!

Jeroen van Merwijk – Lucky! za 17 maart 2018

Jeroen -van -Merwijk _Liggend _foto -Corbino -klLucky zegt: 'Van Merwijk is een slappe zak en een lafaard. Zijn tijd is voorbij, hij heeft zijn kans gehad. Het is mooi geweest. Het is tijd voor het echte werk. Het is tijd om te zeggen waar het op staat. De tijd is rijp voor Lucky '.

Guitar Duo Möller & Fraticelli

Guitar Duo Möller & Fraticelli zo 18 maart 2018

Gitarduo _2Het internationaal bekende Guitar Duo Möller & Fraticelli bestaat uit Johannes Möller (Zweden) en Laura Fraticelli (Argentinië). Tezamen vormen zij een unieke samensmelting van Zweedse perfectie en Argentijnse passie. Het duo treedt op in Europa, in Noord- en Zuid Amerika en op radio en televisie. Hun theater concert is een must voor liefhebbers van klassieke gitaarmuziek.   

Absolutely fabulous (ma)

Absolutely fabulous (ma) ma 19 maart 2018

Absolutely -1Glitter en glamour, dat is het leven van Edna en Patsy. Ze shoppen, drinken en feesten overal waar het hot is in Londen. Maar dan duwen ze Kate Moss per ongeluk in de Theems, waarna ze belaagd worden door paparazzi. Ze vluchten naar de Franse Riviera, waar ze een plan bedenken om aan geld te komen. 

Absolutely fabulous (di)

Absolutely fabulous (di) di 20 maart 2018

Absolutely -1Glitter en glamour, dat is het leven van Edna en Patsy. Ze shoppen, drinken en feesten overal waar het hot is in Londen. Maar dan duwen ze Kate Moss per ongeluk in de Theems, waarna ze belaagd worden door paparazzi. Ze vluchten naar de Franse Riviera, waar ze een plan bedenken om aan geld te komen. 

Tangarine – There and Back

Tangarine – There and Back vr 23 maart 2018

Tangerine _1Het folkduo Tangarine bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks. 
Hun laatste album There and Back bevat de beste muziek die het eigenzinnige tweetal tot dusver heeft gemaakt. De nieuwe plaat, die uitkwam op 23 september 2016, loopt over van bezielde, loepzuivere en persoonlijke muziek.

Kunstcafé maart

Kunstcafé zo 25 maart 2018 - 6 mei

Linda MorelisseDeze expositie is van 18 maart tot 6 mei te bezichtigen
Linda Morelisse - schilderijen
De schilderijen van Linda Morelisse zijn abstracte composities, gemaakt van verf vermengd met materialen als zand, steentjes en schelpen.
An Hong - Chinees schilderwerk in glas
An Hong is geboren en opgegroeid in China. Zij beschildert flesjes en bollen, die gemaakt zijn van glas of kristal, van binnenuit.

april

Brokstukken speelt 'Maximum Overdrive'

Brokstukken speelt 'Maximum Overdrive' vr 6 april 2018

Brokstukken _liggend __foto -Rogier -Veldman -klHet zeer getalenteerde en prijswinnende gouden comedyduo Brokstukken (Arjan Smit en Chris King Perryman) bestormt de theaters van Nederland met hun actiekomedie 'Maximum Overdrive'. Een absurde en hilarische lachshow die zijn weerga niet kent! Bizar grappig, bizar creatief!

Arzbach, Brunt & Smit met ‘De Geest Van Jan Wolkers’, een literair muziekprogramma

Arzbach, Brunt & Smit met ‘De Geest Van Jan Wolkers’ za 7 april 2018

Arzbach -Brunt -en -Smit -klEen literair muziekprogramma
In 2014 schrijven Arzbach, Brunt & Smit het nummer 'De Geest van Jan Wolkers'. Het nummer geeft inspiratie voor meer liedjes over deze beroemde en veelbesproken schrijver, beeldhouwer, kunstschilder en natuurvriend. Het resultaat is hun derde cd, die de kern vormt van dit nieuwe literaire muziekprogramma. De beste nummers van hun andere cd's en een paar De Dijk klassiekers maken de avond compleet.

Pelle past op

Poppentheater - Pelle past op zo 8 april 2018

Pelle -Past -Op _26-2-2017Mama trol heeft gisteren naar eten gezocht maar nu is het toch al weer op. Mama Trol vraagt aan Polle en Pelle of zij alles hebben opgegeten. Zij hebben het niet gedaan. Mama moet op zoek naar eten. Pelle moet even op zijn zusje Polle passen. Leeftijd 5+

Vrouw Holland – 20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam

Vrouw Holland – 20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam za 14 april 2018

Vrouw -Holland _liggend _foto -Roelof -BosIn '20 jaar mannenhumor in een vrouwenlichaam' blikt Vrouw Holland terug.
Vocaal ijzersterk zingt ze gevoelige liedjes en speelt ze acts als de 'Tietenpoppenkast'. Want Vrouw Holland is ouder, maar geen cent wijzer. Er is geen vrouwencabaretgroep die het zó lang wist vol te houden. Vrouw Holland kent geen vedettes,  geen diva's, het zijn vrouwen die elkaar en zichzelf bruut op de hak durven te nemen en hierin immer onverstoorbaar worden begeleid door pianist Reinout Douma.

Sixties Generation – Back to the sixties

Sixties Generation -Back to the sixties 2 zo 15 april 2018

Sixties -Generation _foto -Saskia -Berdenis -van -BerlekomBack to the Sixties 2 is een nieuwe show met 25 grote en herkenbare sixties-hits welke worden gezongen en gespeeld door de band Sixties Generation, Carmen Pierik,  John ter Weyden en Peter Sips. De liedteksten worden geprojecteerd, zodat er flink kan worden meegezongen! 

Theaterdiner bij Kiki Schippers - Waar

THEATERDINER bij Kiki Schippers - Waar vr 20 april 2018

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Kiki Schippers – Waar

Kiki Schippers – Waar vr 20 april 2018

Kiki Schippers _foto Pleunie Van RaakWaar is Kiki naar op zoek? Het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de waarheid? Wat is er eigenlijk zeker aan deze avond? En waarom zou je überhaupt stelling nemen en jezelf vastleggen? Waar positioneer je jezelf? Kiki zweeft een beetje boven het maaiveld. En dat willen we graag zo houden.

Starreveld, De Adelhart Toorop & Van Dam – ‘Door de nacht klinkt een lied’

Starreveld, De Adelhart Toorop & Van Dam – Door de nacht klinkt een lied za 21 april 2018

Starreveld -et -al _foto Elisabeth -MelchiorEen voorstelling over drie zangeressen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Een joodse jonge vrouw vlucht naar Londen en wordt de stem van Radio Oranje.
Een beginnend chansonnière meldt zich aan bij de Kultuurkamer.
Een joodse violiste en zangeres zingt in het cabaret van Kamp Westerbork.
Jetty Paerl, Conny Stuart en Jetty Cantor.

De Noorderkroon is zoek

Poppentheater - De Noorderkroon is zoek zo 22 april 2018

Noorderkroon Is ZoekTim logeert graag bij zijn opa. Nadat opa een slaapliedje heeft gezonden is het tijd om te gaan slapen. Dan verschijnt Koningin Cassiopeia aan Tims bed. Zij heeft de hulp van Tim nodig.
Leeftijd 3+

Open Podium - april

Open Podium - april wo 25 april 2018

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Eddy Zoëy – Reis door de Nederlandse popmuziek

Eddy Zoëy – Reis door de Nederlandse popmuziek za 28 april 2018

Eddy -Zoey _liggend _foto -Laura -Marijn -klEddy Zoëy neemt je mee op reis, door de Nederlandstalige popgeschiedenis. Samen met zijn formidabele band, laat Eddy alle iconische Nederlandstalige liedjes horen die inhoudelijk staan voor exact die tijd.
'Van Boudewijn de Groot tot Lil'Kleine', een avond van jeugdsentiment en op zijn minst mee-neuriën (hoogstwaarschijnlijk hard meezingen), want deze show is een groot feest van herkenning!

 

Wies niest

Kindervoorstelling - Wies niest zo 29 april 2018

Wies -Niest!Wies is ziek, ze moet van haar moeder de hele dag in bed blijven, saai. Ze duikt wel in een spannend boek. Hatsjie. Ze niest en plotseling staan er cowboys en ballerina's te dansen in haar kamer. Is dit een droom? Is het de koorts?
Leeftijd 4 + 

oktober

Matroesjka – Brainwash

Matroesjka – Brainwash za 6 oktober 2018

MATROESJKA_liggend _foto Curly -and -StraightDrion Dushi's. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In 'Brainwash' fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches, prachtige stemmen en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. 
Want in een wereld vol nepnieuws, sterke leiders en extremisme kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden.

Breaking News

Film - Truman
ma 19 & di 20 febr.

14 feb. Valentijnsconcert

Direct bestellen

Klik hier