Agenda

/ december / januari / februari / maart / april /

december

Kunstcafé december

Kunstcafé december zo 16 december 2018 - 26 januari

Maaike Visser (Large)De expositie is te zien vanaf 9 december
Opening expositie Ina van Gessel (schilderijen) en Maaike Visser (keramiek) met muzikale omlijsting.

januari

Marjolein de Graaff - Deugzucht

Marjolein de Graaff - Deugzucht za 19 januari 2019

Marjolein De Graaf _liggend _Foto Angeliek De Jonge (Large)In haar planeetreddende one woman show weet Marjolein de Graaff op geraffineerde wijze kleinkunst en opera te verweven met haar onverstoorbare streven naar een betere wereld. 
Bij vlagen vilein, dan weer poëtisch en troostend: dit is cabaret voor de doordenker. 

Kindervoorstelling - Bang Mannetje

Kindervoorstelling - Bang Mannetje zo 20 januari 2019

Bang MannetjeEen vrolijke, interactieve voorstelling voor kleuters naar het gelijknamige prentenboek van Mathilde Stein en Mies van Hout. Joes Boonen zingt een dag uit het leven van Bang Mannetje, die voor alles bang is. Herkenbaar voor iedereen, van klein tot groot, die wel eens bang is.
Leeftijd 4+

Peter Beets - Beets meets Stochelo Rosenberg

Peter Beets - Beets meets Stochelo Rosenberg zo 20 januari 2019

Peter Beets _Foto Jurjen DonkersDeze voorstelling is uitverkocht
De wonderbaarlijke muzikale chemie tussen deze twee musici staat voor speelplezier, improvisatie en culmineert in een aanstekelijke en swingende muziekshow. Twee virtuozen op gitaar en vleugel, die met hart en ziel spelen. Dat hoor je niet alleen; dat zie je en dat voel je ook.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (ma)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (ma) ma 21 januari 2019

Three -Billboards -Outside -Ebbing -Missouri _st _23_jpg _sd -low _©-2017-Twentieth -Century -Fox -Film -Corporation -All -rights -reservedNa de moord op de dochter van Mildred Hayes gebeurt er niets, tot Mildred actie onderneemt: ze richt zich via boodschappen op reclameborden tot de politie, waarna er een heftige strijd ontbrandt tussen haar en de politie. Voor haar rol als Mildred ontving Frances McDormand een Oscar als beste actrice.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (mdi)

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (di) di 22 januari 2019

Three -Billboards -Outside -Ebbing -Missouri _st _23_jpg _sd -low _©-2017-Twentieth -Century -Fox -Film -Corporation -All -rights -reservedNa de moord op de dochter van Mildred Hayes gebeurt er niets, tot Mildred actie onderneemt: ze richt zich via boodschappen op reclameborden tot de politie, waarna er een heftige strijd ontbrandt tussen haar en de politie. Voor haar rol als Mildred ontving Frances McDormand een Oscar als beste actrice.

Open Podium - jan

Open Podium - jan wo 23 januari 2019

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Van Ligten & Van der Poel 'Forever 27'

Van Ligten & Van der Poel - Forever 27 vr 25 januari 2019

Van Ligten -Van Der Poel _Foto Suus Suiker (Large)

De muzikanten die stierven op 27-jarige leeftijd, de 27 Club, inspireren nog steeds en spreken voor velen tot de verbeelding. Zo ook voor Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten. Zij hebben een prachtig programma samengesteld met songs van o.a. Janis Joplin, Jim Morrison, Brian Jones, Nirvana, Jimi Hendrix en Amy Winehouse.

Dubbelcabaret: Maarten van den Berg en Lonneke Dort

Dubbelcabaret: Maarten van den Berg en Lonneke Dort za 26 januari 2019

Maarten VDBerg _Lonneke Dort _fotoMaarten van den Berg - 'Alleen pinguïns zijn zwart-wit'
Maarten van den Berg schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wal bij Panacheen met Arjen Lubach bij Zondag met Lubach. Nu is het tijd voor zijn eerste eigen programma, dat opvalt door slimme, scherpe en harde grappen.
Lonneke Dort - 'Want laten we wel wezen'
Lonneke Dortstaat 'laid back' op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Ze heeft sterke liedjes en begeleidt deze met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen'.

Poppentheater 'De reus zonder neus'

Poppentheater - De reus zonder neus zo 27 januari 2019

De Reus Zonder Neus (Large)De reus zonder neus woont in de witte bergen. Op een dag heeft de reus zijn neus verloren, toen hij een keer erg verkouden was. Hij had zijn neus gesnoten in een zakdoek toen er nog een grote nies aankwam en zo was hij zijn neus ineens kwijt. Bella, de hond van Vera, vindt de neus gelukkig terug.
Leeftjd 3+

Lady Macbeth

Lady Macbeth zo 27 januari 2019

Lady -Macbeth _st _6_jpg _sd -lowOp het Engelse platteland, midden 19e eeuw, zit Katherine opgesloten in een liefdeloos huwelijk. Haar affaire met een jonge arbeider maakt ongekende krachten in haar los. Tragisch portret van een vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een mannenwereld. Het regiedebut van William Oldroyd is meteen een schot in de roos.

februari

Rapalje - Celtic Folk Night

Rapalje - Celtic Folk Night vr 1 februari 2019

Still -into -Folk -(mq ) (Large)De muzikanten van Rapalje met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts creëren door hun enthousiasme en gedrevenheid een vlammende energie. Door middel van gevoelige ballades, vurig liederen en temperamentvolle Keltische melodieën laten ze een flinke vonk overslaan op het publiek.

Cabaretpoel 'Vier keer leuk'

Cabaretpoel - Vier keer leuk za 2 februari 2019

Cabaretpoel _ontwerp TC Management (Large)Deze voorstelling is uitverkocht
In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe, aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel, een initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren.

Kunstcafé februari

Kunstcafé februari zo 3 februari 2019 - 16 maart

Tineke De JongDeze expositie is te zien vanaf 27 januari
Opening expositie Trineke de Jong (schilderijen) en Nadjezjda van Ittersum (keramiek), met muzikale omlijsting door SCOOP

Theaterdiner bij Maaike Widdershoven e.a.

THEATERDINER bij Maaike Widdershoven e.a. vr 8 februari 2019

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Maaike Widdershoven e.a. 'De dag dat ik Robert Long ontmoette'

Maaike Widdershoven e.a. - De dag dat ik Robert Long ontmoette vr 8 februari 2019

Maaike Widdershoven _foto Sharon De JongRuim 20 prachtige liedjes van Robert Long worden op een eerlijke en verrassende manier uitgevoerd door Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Roberto de Groot. Zij hebben alle vier ooit Robert Long zelf ontmoet. Daarover vertellen ze in de voorstelling en eren ze hem met de uitvoering van zijn vele mooie liedjes..

Kidsmusical Tour

Kidsmusical Tour za 9 februari 2019

Nadere informatie volgt

Kindervoorstelling - Boek uit je hoofd

Kindervoorstelling - Boek uit je hoofd zo 10 februari 2019

Boek Uit Je Hoofd _Foto Floris -Heuer (Large)Een interactieve voorstelling voor kinderen vanaf 2,5 jaar over hun eigen straat, de buurvouw en iedereen die daarin voorbijkomt. In de voorstelling wordt live getekend en kun je d.m.v. projectie meekijken met wat Biek tekent. Een mooie voorstelling, waarbij kinderen hun eigen inbreng meteen terugzien.

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dubal Klassiek Concert 'Dwaze tijd'

Carel Kraayenhof & Juan Pablo Dubal Klassiek Concert - Dwaze tijd zo 10 februari 2019

Carel Kraayenhof -Juan Pablo _Foto Kim KraayenhofCarel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal nemen je mee naar gisteren, vandaag en morgen. Verschaf jezelf een alibi, verzin een excuus om een middag lang te onthaasten en weg te dromen bij de klanken van tongen en snaren in een duurzaam concert, voorzien van een echte Argentijnse pauze.

Amsterdams Kleinkunstfestival 'halve finalisten Sonneveldprijs'

Amsterdams Kleinkunstfestival - Halve finalisten Sonneveldprijs vr 15 februari 2019

AKF Sonneveldprijs _Foto Arjan Benning (Large)Na drie spannende selectierondes spelen drie van de zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs 2019 in Theater De Tuin. Zij spelen elk een half uur. Neem plaats op het pluche en ontdek als eerste hét talent van de toekomst

Marlijn Weerdenburg 'Marlijn zingt' (try-out)

Marlijn Weerdenburg - Marlijn zingt za 16 februari 2019

Marlijn Weerdenburg _foto Hanna LipowskyDeze voorstelling is uitverkocht
Marlijn Weerdenburg zingt zonder poespas en gedoe, met alleen een pianist om haar prachtige stem te ondersteunen. Ze heeft haar lievelingsmuzikanten en -schrijvers gevraagd om nieuw werk voor haar te schrijven: Paul de Munnik, Herman van Veen, Bertolf, Thomas Acda, Daniël en anderen.

Kindervoorstelling - Brief voor de koning

Kindervoorstelling - Brief voor de koning zo 17 februari 2019

Brief Voor De Koning _liggendNaar het beroemde boek van Tonke Dragt. In De brief voor de koning krijgt de schildknaap Tiuri in de nacht voor hij tot ridder wordt geslagen een geheimzinnige brief voor de koning van Unauwen in bezit, die onder geen beding in verkeerde handen mag vallen. Wie kan Tiuri vertrouwen? Wie is een vriend en wie de vijand? En: wat staat er eigenlijk in de brief voor de koning?
Leeftijd 7-12 jaar

Happy end (ma)

Happy end (ma) ma 18 februari 2019

Happy -End _st _4_jpg _sd -lowNu haar vader dementeert, heeft Anne Laurent de leiding van het familiebedrijf overgenomen. De komst van nichtje Eve werkt als katalysator: door haar ogen zien we de schijnwereld en de hypocrisie waarin de rijke familie Laurent leeft. Veelbekroonde film van regisseur Michael Haneke, met oa. Isabelle Huppert.

Happy end (di)

Happy end (di) di 19 februari 2019

Happy -End _st _4_jpg _sd -lowNu haar vader dementeert, heeft Anne Laurent de leiding van het familiebedrijf overgenomen. De komst van nichtje Eve werkt als katalysator: door haar ogen zien we de schijnwereld en de hypocrisie waarin de rijke familie Laurent leeft. Veelbekroonde film van regisseur Michael Haneke, met oa. Isabelle Huppert.

Les uns et les autres

Les uns et les autres vr 22 februari 2019

Les -uns -et -les -autres _st _6_jpg _sd -lowDe  film van Claude Lelouch volgt de levens van musici en dansers uit vier verschillende landen vanaf 1936 tot 1980: Frankrijk, de VS, Duitsland en Rusland. We zien hoe allen beïnvloed worden door de Tweede Wereldoorlog, die er de oorzaak van is dat de verschillende lijnen elkaar kruisen. Tenslotte komt alles bij elkaar op een manifestatie in Parijs, waar op de muziek van de Bolero van Ravel de beroemde choreografie van Maurice Bejart wordt uitgevoerd.

Phantom thread

Phantom thread zo 24 februari 2019

Phantom -Thread _st _1_jpg _sd -low _©-Universal -PicturesLonden, de naoorlogse jaren vijftig. Couturier Reynolds Woodcock, een verstokte vrijgezel, kleedt de adel, filmsterren en andere rijken. Zijn geregelde leven wordt verstoord als hij de jonge serveerster Alma ontmoet, die zijn muze en minnares wordt.
Regisseur Paul Thomas Anderson schetst in een schitterend aangeklede film de ontdekkingsreis van een kunstenaar en de vrouwen om hem heen.

Kinderfilm 'Dr. Proktors teletijdtobbe'

Kinderfilm - Dr. Proktors teletijdtobbe ma 25 februari 2019

Dr . Proktor _2De maffe uitvinder Dr. Proktor heeft last van liefdesverdriet omdat geliefde Juliette gaat trouwen met de irritante Claude Cliché. Om dat te voorkomen is de dokter teruggereisd in de tijd. Maar hij is onderweg ergens vast komen te zitten. Lisa en Bulle moeten hem met de Teletijdtobbe terughalen. Leeftijd 7+

Poppentheater 'Jodokus is jarig'

Poppentheater - Jodokus is jarig di 26 februari 2019

Jodokus Is JarigJodokus is jarig en viert zijn verjaardagsfeest. Hij heeft iedereen uitgenodigd behalve heks Hatsefrats. Zij haalt altijd lelijke streken uit. Daarom mag ze niet komen. Hatsefrats vindt dat niet leuk. Daarom probeert ze de verjaardag van Jodokus in de war te sturen. Of dat ook lukt?
Leeftijd 3+

Film - '100% Coco' en speciaal Girls Event

Film - '100% Coco' en speciaal Girls Event wo 27 februari 2019

Codo _2De 13-jarige Coco is gek op mode en wil een stijlicoon worden. Maar door haar excentrieke kleding wordt ze uitgemaakt voor Coco de Clown en besluit ze als grijze muis door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze succesvol een modevlog bij als de Style Tiger. Na de voorstelling wordt een 'Girls Event' gehouden!
Leeftijd 9+

Poppentheater - Prins zoekt vrouw

Poppentheater - Prins zoekt vrouw do 28 februari 2019

Prins Zoekt VrouwKoning Diederick vindt het tijd dat zijn zoon Tristan gaat trouwen. Dan heeft hij eindelijk eens tijd voor zijn hobby's. De koning heeft al diverse keren prinsessen, als een soort Prins zoekt vrouw, naar het paleis laten komen, maar Tristan heeft nog steeds geen keus kunnen maken.
Leeftijd 5+

maart

Theo Nijland - En de rest is onzin

Theo Nijland - En de rest is onzin zo 3 maart 2019

Theo Nijland _Foto Ben Van Duin (Large)

In 'En de rest is onzin' scheidt Nijland als een ober die aan tafel een zeetong fileert, de zin van de onzin. Hij zingt of zingzegt alles vanuit een totaal ongenuanceerd eigen gelijk, maar altijd scherp en grappig, melodieus en swingend. Een hoogtepunt in de Nederlandse kleinkunst!

Les gardiennes

Les gardiennes vr 8 maart 2019

Les -Gardiennes _st _9_jpg _sd -lowIn het kader van de internationale vrouwendag
In 1915 vertrekken in Frankrijk vele mannen naar het front, ook de landarbeiders. Op de boerderij nemen de vrouwen het zware werk over en proberen te overleven tot de terugkomst van de soldaten. Zeer goed ontvangen film van regisseur Xavier Beauvois, met oa. Nathalie Baye en Laura Smet.

Meisjes met wijsjes 'Tegeltjeswijsheid'

Meisjes met wijsjes - Tegeltjeswijsheid za 9 maart 2019

Meisjes Met De Wijsjes _liggend _Foto Lesley Pols (Large)De Meisjes met de Wijsjes is dé Nederlandse vocal popgroep, die haar zangtalent en vierstemmige arrangementen combineert met een flinke dosis humor. Zij onderzoeken op eigenzinnige en geestige wijze de Nederlandse volksaard. Die Typische Nederlander… bestaat die eigenlijk wel?

Blues, Bitterballen & Bloemendal - Brand new cadillac (1)

Blues, Bitterballen & Bloemendal - Brand New Cadillac zo 10 maart 2019

BBB_Brand New CadillacTijd voor een echt Leusdens feestje! De theaterstoelen weg, de bierkraan open, geweldige muziek van de Leusdense band Brand New Cadillac. Kortom, hét recept voor een geweldige zondagmiddag. Loop binnen, de toegang is gratis. 

Zincafé - 11 maart

Zincafé - 11 maart ma 11 maart 2019

Zincafe    Nelleke Noordervliet

Voorheen met Matthijs 'Kom maar op'

Voorheen met Matthijs - Kom maar op vr 15 maart 2019

Voorheen Met Matthijs _Foto (Large)De voorstelling begint vanuit het niets. Met behulp van ingrediënten aangereikt door de regisseur en het publiek start het verhaal. Dat krijgt richting door de acties en reacties van spelers. Voor de ogen van het publiek ontwikkelen zich personages met eigen verlangens, eigenaardigheden en geheimen.

Anne Soldaat & Yorick van Norden 'Unsung heroes'

Anne Soldaat & Yorick van Norden - Unsung heroes za 16 maart 2019

Anne Soldaat _Yorick VNorden _foto Tim Knol (Large)In de muziekvoorstelling 'Unsung Heroes' brengen Soldaat en Van Norden zowel nummers van andere artiesten als eigen werk ten gehore. In beide gevallen 'liedjes met een verhaal. De 'unsung heroes' in de voorstelling zijn artiesten die het verdienen niet vergeten te worden.

Vele hemels boven de zevende (ma)

Vele hemels boven de zevende (ma) ma 18 maart 2019

Vele -hemels -boven -de -zevende _st _6_jpg _sd -lowHoofdpersoon Eva is de steun en toeverlaat van haar ouders, zus en nichtje, maar zelf voelt ze zich steeds  eenzamer. De gelijknamige succesvolle roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario schreef, is integer en treffend  verfilmd door regisseur Jan Matthys.

Vele hemels boven de zevende (di)

Vele hemels boven de zevende (di) di 19 maart 2019

Vele -hemels -boven -de -zevende _st _6_jpg _sd -lowHoofdpersoon Eva is de steun en toeverlaat van haar ouders, zus en nichtje, maar zelf voelt ze zich steeds  eenzamer. De gelijknamige succesvolle roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario schreef, is integer en treffend  verfilmd door regisseur Jan Matthys.

Open Podium - maart

Open Podium - maart wo 20 maart 2019

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Ruben Hein 'Boventoon' (try-out)

Ruben Hein - Boventoon vr 22 maart 2019

Ruben Hein _liggend _Foto Giuliyani (Large)Bekend om zijn warme stemgeluid en doorvoelde pianospel. Het grote kent hem o.a. van zijn deelname aan tv-programma's als 'Linda's Zomerweek' en als winnaar van 'Wie is de Mol?'. Ruben laat aan de hand van zijn muziek en persoonlijke herinneringen met de broodnodige zelfspot zien hoe het voor hem is om een plaat te maken. 

Thérèse Steinmetz & Philippe Elan 'Amsterdam-Parijs'

Thérèse Steinmetz & Philippe Elan - Amsterdam-Parijs za 23 maart 2019

Phlippe Elan -Therese Steinmetz _Foto Edwin SmuldersAmsterdam-Parijs kan het best worden omschreven als een 'dialogue musical', het zijn vaak oorspronkelijke sololiedjes die zijn omgevormd tot duetten en dialogen. In veel gevallen zijn de liedjes aardig verbouwd om de dialoog mogelijk te maken. Een liefdevol en uitgebalanceerd programma, gemaakt door twee prachtige mensen.

Kunstcafé maart

Kunstcafé maart zo 24 maart 2019 - 4 mei

Andre Pool _1Deze exposite is te zien vanaf 17 maart
Opening expositie André Pool (schilderijen en objecten), met muzikale omlijsting door Saskia Pool (piano). 

Theaterdiner bij Cor Bakker & Fay Claassen

THEATERDINER bij Cor Bakker & Fay Claassen vr 29 maart 2019

Eat En MeetVoorafgaand aan deze voorstellingen kunt u voor € 16,50 (exclusief drankjes) een THEATERDINER nuttigen bij Brasserie Eat & Meet, 't Erf 14 te Leusden, vlak bij het theater!
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Cor Bakker & Fay Claassen 'Cor-I-Fay'

Cor Bakker & Fay Claassen - Cor-I-Fay vr 29 maart 2019

Cor Bakker _Fay ClaasenTwee grote namen uit de Nederlandse jazz. Cor Bakker en Fay Claassen brengen een mix van ballads, up tempo liedjes, movie classics en jazzy songs. Een bijzondere avond met komische verhalen, van de eerste ontmoeting tussen Cor en Fay tot de titel van dit programma: Cor-i-Fay.

Kinder-muziektheater - Nijntje op de fiets

Kinder-muziektheater - Nijntje op de fiets zo 31 maart 2019

Nijntje Op De Fiets _Foto Willem Schalekamp (Large)Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.
Leeftijd 2+

Darkest Hour

Darkest Hour zo 31 maart 2019

Darkest -Hour _st _8_jpg _sd -low _©-2017-Focus -Features -LLC-All -Rights -ReservedWinston Churchill (glansrol van Gary Oldman) is net premier geworden als hij een zware beslissing moet nemen. Gaat hij onderhandelen met nazi- Duistland of staat hij voor de vrijheid en de idealen van zijn land. Met de dreiging van een invasie, een sceptische koning en een tegenwerkende partij moet hij proberen het goede te doen. Regisseur Joe Wright laat de achterkant van het politieke bedrijf zien.

april

Eric Beekes 'Diva's'

Eric Beekes - Diva's vr 5 april 2019

Eric Beekes _foto Edwin Smulders (Large)

Al van jongs af aan heeft Eric bewondering voor grote namen, sterren en diva's. In deze voorstelling vertelt en zingt hij o.a. over zijn ontmoetingen met de diva's Adèle Bloemendal, Simone Signoret, Caterina Valente, Hetty Blok, Liesbeth List, Ramses Shaffy en Leonard Bernstein. Er zijn er natuurlijk veel meer, maar deze heeft hij zelf van dichtbij mogen meemaken.

De gestampte meisjes 'Ballen 2.0'

De gestampte meisjes - Ballen 2.0 za 6 april 2019

De Gestampte Meisjes _ Foto Eva BeeftinkBALLEN 2.0 is een onderzoek naar wat mannen nu eigenlijk willen, naar wat vrouwen van mannen willen en naar wat we nu het liefste van elkaar willen. BALLEN 2.0 is een energieke, humoristische voorstelling waarin wordt geschuurd, gewerkt, geleden en gework-out, maar die ook onze kwetsbare en eerlijke kant laat zien.  

Familievoorstelling - Koning van Katoren

Familievoorstelling - Koning van Katoren zo 7 april 2019

Koning Van Katoren _Foto Peggy De HaanZeventien jaar geleden overleed de Koning van Katoren. Sindsdien heerst een minister die zich alleen bezig houdt met nutteloze zaken, terwijl de problemen van de bevolking zich opstapelen. De jonge Stach wil hier iets aan doen en besluit dat hij koning wil worden. Een vernieuwde hedendaagse versie, met een knipoog, naar het boek van Jan Terlouw.
Leeftijd 6 - 80 jaar

Fernando Lameirinhas 'Cuba in'

Fernando Lameirinhas - Cuba in zo 7 april 2019

Fernando Lameirinhas _foto Trees Neijndorff (Large)In 'Cuba In' neemt de Portugees-Nederlandse fado zanger het publiek mee om met zijn blik Cuba te ervaren. Zijn impressies geven zowel blijk van de schoonheid als van de schaduwzijde van dit exotische eiland. Zwoelheid, zachtheid en beweeglijkheid, versus verschraling en verwaarlozing

Zincafé - 8 april

Zincafé - 8 april ma 8 april 2019

Zincafe   

Rotary in De Tuin

Rotary in De Tuin di 9 april 2019

Rotary _Tuin _logoInformatie over het onderwerp en de spreker van deze avond worden te zijner tijd gepubliceerd via de gebruikelijke media en op www.rotary.nl/leusdenca

Dorine Wiersma 'Gaan we katten'

Dorine Wiersma - Gaan we katten vr 12 april 2019

Dorine Wiersma _foto Bertina Slager Suzanne MolMet rake verbale, maar vooral muzikale klappen slaat Dorine vrolijk om zich heen en zet ze haar nagels in het leven van vandaag. In mensen met een vermeende glutenallergie, brutale senioren die denken dat de hele wereld om hen draait, en al die BN'ers waarvan niemand weet waarom ze BN'er zijn. 

Tim Knol 'Lost and found 2'

Tim Knol - Lost and found 2 za 13 april 2019

Tim Knol _liggend _Foto Paul Bergen (Large)In zijn nieuwe theaterconcert Lost & Found 2, speelt Tim veel werk van zijn nieuwe album Cut the Wire, maar ook een aantal mooie covers, waarover hij ook deze keer prachtige verhalen vertelt. Hij wil gewoon mooie muziek maken. In deze voorstelling doet hij meer dan dat!

Young-Choon Park 'piano recital'

Young-Choon Park - Piano recital zo 14 april 2019

Young _Chooon Park _2 (Large)De uit Zuid-Korea afkomstige Young-Choon Park gaf haar eerste concert op haar zevende! Ze studeerde aan de prestigieuze Juilliard School in New York en de Hochschule in München. Ze geeft meer dan 50 concerten per jaar over de gehele wereld. Een wereldberoemde pianiste, nu in Leusden!

Call me by your name (ma)

Call me by your name (ma) ma 15 april 2019

Call -Me -by -Your -Name _st _17_jpg _sd -lowElio, 17, woont een zomer in Italië, met zijn ouders. Dan komt een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, Oliver, werken voor zijn vader. Elio is gefascineerd door Oliver en daagt hem uit. Ze worden onafscheidelijk nadat hun flirten geleid heeft tot een eerste zoen. De film won vele prijzen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman.

Call me by your name (di)

Call me by your name (di) di 16 april 2019

Call -Me -by -Your -Name _st _17_jpg _sd -lowElio, 17, woont een zomer in Italië, met zijn ouders. Dan komt een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, Oliver, werken voor zijn vader. Elio is gefascineerd door Oliver en daagt hem uit. Ze worden onafscheidelijk nadat hun flirten geleid heeft tot een eerste zoen. De film won vele prijzen en is gebaseerd op het gelijknamige boek van André Aciman.

Open Podium - april

Open Podium - april wo 17 april 2019

Open Podium _fotoBestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater!. Velen hebben deze stap al eens gemaakt naar het Open Podium in Theater De Tuin. Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, acteur, danser o.i.d., grijp je kans en geef je op via openpodium@detuininleusden.nl

Breaking News

Ma 21 en di 22 jan 20:00 uur
Film - Three billboards outside Ebbing, Missouri
Richt je bericht aan de politie via een reclamebord

Direct bestellen

Klik hier