Tuin aanleggen of renoveren? Wij hebben 3 tips voor je!

Tuin aanleggen of renoveren? Wij hebben 3 tips voor je!

Als je een nieuwe tuin wilt aanleggen, of je bestaande wilt renoveren, is het belangrijk om vooraf goed na te denken wat je precies wilt en wat hierbij komt kijken. In onderstaand blog geven we je tips over hoe je een tuin op de beste manier kunt aanleggen of renoveren. Altijd handig!

Waarom een nieuwe tuin?

Ten eerste biedt het aanleggen van een nieuwe tuin je veel wooncomfort op. Hoe fijn is het om na werktijd even lekker te ontspannen in je eigen mooie tuin? Geniet van het prachtige gazon, bloeiende planten of misschien wel van je eigen moestuin! Hier komt nog bij dat regelmatig tuinieren je minder vatbaar maakt voor ziektes, omdat het de bloedcirculatie verbetert en stress vermindert. Daarnaast stimuleert tuinieren ook nog eens je creativiteit. Je zult merken dat actief bezig zijn in een totaal andere omgeving, je hoofd leeg maakt, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe plannen en ideeën.  Als laatste is een mooie tuin, ook nog eens een prima investering. Ga je ooit je huis verkopen, dan zul je merken dat een fraaie tuin de verkoopprijs van je huis flink verhoogt.

Benodigde hulpmiddelen

Het is verstandig om de juiste hulpmiddelen in huis te halen als je jouw tuin wilt aanpakken. Denk hierbij aan een schop, grasmaaier en andere handgereedschappen. Maar ook kleinere hulpmiddelen zijn belangrijk om lekker te kunnen werken in je tuin. Denk hierbij aan tie wraps om bijvoorbeeld een jong boompje aan een steunpaal mee vast te kunnen zetten. Denk ook een ductape om bijvoorbeeld afzetlint mee vast te kunnen zetten voor een stuk nieuw ingezaaid gras. Dit soort hulpmiddelen zijn fijn om over te kunnen beschikken, het maakt werken in de tuin een stuk leuker en makkelijker!

Afwisselende tuin

Zorg ervoor dat je een tuin aanlegt, die mogelijkheden biedt om inspanning en ontspanning af te wisselen. Leg bijvoorbeeld een moestuin aan waarin je lekker kunt werken, maar zorg ook voor een gazon, waarin je lekker kunt ontspannen. Dit zorgt ervoor dat je straks niet alleen maar aan het werk bent in je tuin, maar dat je er ook in kunt ontspannen.

Experimenteer in je tuin

Heb je altijd al interesse gehad in de natuur? Nieuwsgierig hoe alles groeit en bloeit? Experimenteer dan in je nieuwe tuin met bijvoorbeeld kweken van bloemen uit zaad. Of leg een kleine vijver aan en kijk wat er zoal in gaat leven. Dit soort experimenten houden een tuin leuk en zorgen ervoor dat er iedere dag wel weer iets nieuws gebeurt. Fantastisch toch?