Waarom een lamellen overkapping zeer functioneel is

Waarom een lamellen overkapping zeer functioneel is

In de tuin voor of achter het huis zitten is iets dat we graag doen wanneer het in het voorjaar weer warmer wordt. De hele dag in de zon zitten is echter niet gezond en soms is het lekker om in de ochtendzon bijvoorbeeld een kop koffie te drinken, maar is later op de dag wat meer schaduw gewenst. Het is vanwege deze reden dat steeds meer mensen kiezen voor een overkapping in de tuin. Een van de meest functionele overkappingen, is een zogenaamde lamellen overkapping die vrijwel alle voordelen biedt die je maar kan bedenken.

Zelf het weer reguleren

Er zijn verschillende plaatsen waar je een overkapping kan laten plaatsen, zoals achter in de tuin over het terras of aan de voor- of achterkant van het huis voor de schuifpui of de openslaande deuren. Door te kiezen voor een lamellen overkapping kun je bij wijze van spreken zelf het weer onder de overkapping reguleren, want je kun de lamellen dusdanig instellen dat de overkapping gesloten of open staat. Wanneer het regent kun je de overkapping volledig dichtdoen en is deze vanaf de bovenkant helemaal waterdicht, terwijl je bij zon de overkapping schuin kan draaien, zodat je lekker in de schaduw zit maar er nog wel een briesje door de overkapping heen waait.

Verbeterde technologie

De technologie op het gebied van overkappingen en dan met name lamellen overkappingen, is de laatste jaren zeer sterk verbeterd. Voorheen werkten lamellen overkappingen nog weleens manueel, waarbij je deze open en dicht moest draaien. Tegenwoordig zijn bijna alle lamellen overkappingen elektrisch en is de motor volledig weggewerkt. Met een afstandsbediening of zelfs via de mobiele telefoon met bluetooth is het mogelijk om de overkapping te bedienen. De motor wordt ook steeds krachtiger in overkappingen en is daarnaast ook vaak vrijwel geluidloos

Steeds meer gespecialiseerde bedrijven

Door de toenemende temperaturen en de klimaatverandering, is er steeds meer vraag naar overkappingen en zijn er ook steeds meer gespecialiseerde bedrijven te vinden die zich richten op deze markt. Het is dan ook mogelijk om een overkapping volledig op maat te laten maken passend bij de stijl van jouw huis en tuin. De meeste van dit soort bedrijven zijn online goed vertegenwoordigd en bieden gratis en vrijblijvend een offerte op maat.