Meer sfeer in de tuin met Pasen? Zo pak je dat aan!

Meer sfeer in de tuin met Pasen? Zo pak je dat aan!

Pasen is een vrolijk feest waarbij familie en vrienden samenkomen om te genieten van lekker eten en gezelligheid. Als het weer het toelaat, is het heerlijk om Pasen in de tuin te vieren. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin een gezellige en sfeervolle plek wordt tijdens deze feestdagen? In dit artikel geven we enkele tips om jouw tuin helemaal in de paasstemming te brengen.

Een fleurige entree

Een goede eerste indruk begint bij de entree van je tuin. Zorg ervoor dat je tuinpoort, schutting of hekwerk er verzorgd en uitnodigend uitziet. Een likje verf kan wonderen doen, maar ook het ophangen van kleurrijke paasdecoraties kan de entree een feestelijke uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijke paaskrans aan de poort of een mandje met paaseitjes bij de voordeur.

Kleurrijke bloemen

Met Pasen worden bloemen vaak geassocieerd met het ontluikende voorjaar. Kies daarom voor vrolijke en kleurrijke bloemen om je tuin op te fleuren. Denk bijvoorbeeld aan tulpen, narcissen en hyacinten. Plant ze in bloembakken, hangpotten of borders voor een extra fleurige uitstraling. Je kunt ook een bloemenmand maken en deze als eyecatcher op het terras of de veranda plaatsen. Zo creëer je direct een gezellige sfeer.

Gezellige zithoekjes

Een goede indeling van je tuin is essentieel voor een gezellige sfeer. Creëer verschillende zithoekjes waar je gasten kunnen ontspannen en genieten van het mooie weer. Plaats bijvoorbeeld een loungebank onder een pergola, hang een hangmat tussen twee bomen of zet een gezellig zithoekje neer met comfortabele tuinstoelen en een bijzettafeltje. Kies voor kussens en accessoires in vrolijke pasteltinten om de paassfeer te versterken.

Verlichting

Een goede verlichting is niet alleen praktisch, maar kan ook bijdragen aan de sfeer in je tuin. Zorg voor voldoende verlichting op de juiste plekken, zoals bij de zithoekjes en het terras. Denk hierbij aan sfeervolle buitenlampen, lantaarns of kaarsen. Ook slingers met lichtjes zijn een leuke en feestelijke toevoeging aan je tuin. Voor extra sfeer kun je ze laten knipperen in paastinten.

Feestelijke tafeldecoratie

Bij Pasen hoort lekker eten en gezelligheid aan tafel. Maak je tuinfeest compleet met een feestelijk gedekte tafel. Kies voor vrolijk gekleurd servies, een mooi tafelkleed en servetten in paasthema. Versier de tafel met bloemen, kaarsen en natuurlijke materialen zoals takjes en eierschalen. Voor een persoonlijk tintje kun je ook naamkaartjes maken met de namen van je gasten erop. Zo voelen zij zich extra welkom en speciaal.

Activiteiten voor jong en oud

Om de sfeer in je tuin compleet te maken, is het leuk om activiteiten te organiseren voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan een paaseierenjacht, een knutseltafel waar kinderen hun eigen paasversiering kunnen maken, of een spelletjestafel met spelletjes zoals kegelen of jeu de boules. Vergeet ook niet om een gezellig muziekje op te zetten, zodat de tuin nog meer tot leven komt.

Data Paasdagen dit jaar

Data Paasdagen dit jaar? In 2022 vallen de Paasdagen op zondag 17 en maandag 18 april. Een perfect moment om je tuin helemaal in de paasstemming te brengen en samen met je dierbaren te genieten van een gezellig feest in de buitenlucht.