Hoe zorg jij voor een betere luchtkwaliteit in huis?

Hoe zorg jij voor een betere luchtkwaliteit in huis?

Als er toch nog iets moois is dat de gehele coronacrisis ons heeft gebracht, dan is het wel dat we ons bewuster zijn geworden van de luchtkwaliteit. Hoe schoner namelijk de lucht is, hoe beter wij ook kunnen functioneren in deze lucht. Dit was iets waar we vroeger niet zo de focus op hadden, maar de afgelopen jaren hebben we als maatschappij ontzettend veel geleerd op het gebied van ventilatie en schone lucht. De kans is dan ook behoorlijk groot dat jij binnenkort de luchtkwaliteit in jouw woning wilt verbeteren. Benieuwd hoe ook jij de luchtkwaliteit in jouw woning kunt verbeteren? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele tips die je hierbij kunnen helpen.

Luchtkwaliteit meten

Voordat je overgaat tot het aanpakken van de luchtkwaliteit is het belangrijk om eerst de luchtkwaliteit te meten. Je kunt namelijk wel het gevoel hebben dat er in jouw huis een slechte luchtkwaliteit heerst, maar dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. In sommige gevallen heb je overigens geen meting nodig. Mocht je bijvoorbeeld last hebben van rioollucht in huis na regen, dan weet je dat er iets mis is in de ventilatie van jouw woning. Mocht het nu niet zo erg zijn, schakel dan altijd een partij in die de luchtkwaliteit kan meten. Zo doe je geen dure aankopen zonder dat het überhaupt ergens voor nodig is. Zo bespaar je ook nog eens geld!

Luchtkwaliteit verbeteren

Er zijn slecht enkele goede manieren om de luchtkwaliteit daadwerkelijk te verbeteren. Je hebt hierin uiteraard wel tijdelijke oplossingen, maar deze zullen je op de lange termijn alleen maar tegenwerken. We adviseren je hierin dan ook om altijd te gaan voor een langetermijnoplossing. Deze langetermijnoplossing zit hem vaak in het plaatsen van een fatsoenlijk ventilatiesysteem. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat de lucht in de woning voldoende in beweging blijft en daarnaast ook regelmatig ververst wordt. Je zult na de installatie van het systeem dan ook al snel merken dat de kwaliteit in jouw woning sterk verbeterd is. Je kunt dit bijvoorbeeld merken aan het feit dat je veel minder snel hoofdpijn krijgt.