Hoe pas je de laatste tuintrends zelf toe?

Hoe pas je de laatste tuintrends zelf toe?

De tuin moet een plek zijn waar je volledig tot rust kunt komen, die je de gewenste ontspanning biedt na een lange dag op het werk. Dit is niet vanzelfsprekend! Vaak blijkt het best lastig te zijn, om de tuin op een sfeervolle wijze in te richten. Het indelen van de ruimtes in huis wordt vaak makkelijker gevonden door woningbezitters. In dit artikel vind je tuininspiratie voor 2022.

Hoe pak jij de tuin aan?

Het renoveren van de tuin kan hoge kosten met zich meebrengen. Denk aan de kosten voor de tegels van het terras, kosten voor een veranda en bijvoorbeeld kosten voor het aanleggen van nieuwe borders. Geld lenen voor een tuin kan noodzakelijk zijn, om deze renovatie te bekostigen. Hoe krijg je dit voor elkaar?  Er zijn verschillende manieren waarop je geld kunt lenen. Kies bijvoorbeeld tussen het verhogen van je hypotheek en het afsluiten van een persoonlijke lening. Veel mensen kiezen voor die laatste optie, daar hierbij geen notaris- en taxatiekosten betaald hoeven te worden. Nadeel is dat de rente vaak hoger ligt. Laat je adviseren over jouw mogelijkheden, wanneer je geld wilt lenen voor het aanpakken van de tuin. 

Creëer verschillende natuurlijke hoekjes in de tuin

Wanneer de ruimte in de tuin het toelaat, is het leuk om met verschillende hoekjes te werken. Geef ieder hoekje een eigen thema, of combineer een hoekje met de zandbak voor de kinderen met een hoek waar je het terras aanlegt. De verschillende hoeken scheid je van elkaar middels een natuurlijke afscheiding. Denk aan een kleine haag of bijvoorbeeld een metalen rooster waartegen je hedera op laat groeien. Ook de Toscaanse Jasmijn leent zich goed voor het vullen van zo’n metalen rooster met klimplanten. Je hoeft geen villa te hebben om de tuin op deze wijze in te richten; ook in de tuin bij een tussenwoning is dit mogelijk. 

Houd de tuin koel met meer groen 

Nu de temperaturen steeds hoger liggen tijdens de Nederlandse zomer, is het zaak de tuin van voldoende groen te voorzien. Het groen neemt in tegenstelling tot de tegels van het terras geen warmte op. Kies bijvoorbeeld voor een groot gazon in de tuin en haal een aantal tegels van het terras weg, om ze te kunnen vervangen voor een mooie border. Populair is het gebruik van stapelblokken om een border aan te leggen. Het leuke aan stapelblokken is dat de verwerking hiervan relatief eenvoudig is; je hebt de hulp van een hovenier niet nodig.