De beste oefeningen om buiten te doen

De beste oefeningen om buiten te doen

Ben jij op zoek naar wat meer training en beweging tijdens de week? Dan is het een goed idee om buiten te gaan sporten. De oefeningen die je normaal in huis of in je kamer doet, kun je meestal net zo goed in de buitenlucht uitvoeren. Hier zitten dan ook een aantal grote voordelen aan. Als je zo effectief mogelijk wil zijn met je oefeningen, is buiten sporten ideaal. Hieronder leggen we uit waarom en welke oefeningen je buiten zou kunnen doen.

Voordelen van buiten sporten

Buiten sporten is erg goed voor je, omdat je in de buitenlucht meer endorfine aanmaakt. Je krijgt meer zonlicht en dus meer vitamine D, wat erg belangrijk is voor bijvoorbeeld je botten en je immuunsysteem. De groene kleuren die je buiten ziet (bijvoorbeeld op een grasveld of in het park) hebben ook een positieve mentale invloed. Je geeft hiermee een boost aan je motivatie, ook omdat de omgeving er interessanter uitziet dan een sportschool of je eigen kamer. De frisse buitenlucht helpt je ook om schoon en fris te blijven. Je zult hierdoor minder zweten.

Hiernaast verlies je sneller vet door buiten te gaan sporten. Dit komt door bepaalde natuurlijke effecten zoals wind en andere omgevingsfactoren. Een voorbeeld hiervan is de kou in de wintermaanden. Als het koud is, moet je meer bewegen om het weer warm te krijgen. Buiten sporten is dus een stuk beter voor je. Zowel fysiek als mentaal brengt het grote voordelen met zich mee.

Oefeningen voor buiten

Als je een schema aan oefeningen samenstelt, moet je goed opletten dat je hiermee zoveel mogelijk spiergroepen traint. Goede krachtoefeningen zijn bijvoorbeeld leg raises, squats, push ups en sit ups. Je kunt ook een boom of paal gebruiken om wall sits te doen. Je kunt ook oefeningen doen met een bankje of een andere verhoging, zoals een plank of squats waarbij je gaat zitten. Voor je beenspieren hoef je niet creatief te zijn. Je bent buiten en kunt dus tussendoor steeds een stukje joggen, rennen of sprinten. Als je het meeste uit je training wil halen, is het ook slim om Quest Bars of Monster energy te gebruiken voordat je de oefeningen uitvoert. Deze supplementen in combinatie met goede oefeningen en de buitenlucht, zijn een recept voor succes.