Hoe kies je het juiste dekbed voor jou?

Hoe kies je het juiste dekbed voor jou?

Flexibiliteit is altijd fantastisch, maar hoe kies je een dekbedovertrek dat alle vakjes aanvinkt? Werk je een weg door onze lijst om je beste set aan te passen.

Materiaal

Begin altijd met comfort. Heeft u last van allergieën? Misschien wilt u een polyester schaal en vulmiddel kiezen die gemakkelijk schoon te maken is - om stof of huisstofmijt te verwijderen - en krachtige chemicaliën vermijdt. Van merinowol is ook bekend dat het mensen met allergieën helpt en de luchtvochtigheid in evenwicht houdt. Natuurlijke materialen behouden echter eerder het ademend vermogen en passen beter bij uw lichaamsvorm. Deze omvatten ganzen- en eendendons of veren, katoen of zelfs zijdevullers.

Je schaal en vulmateriaal bepalen ook het gewicht van de deken op je lichaam en de hoeveelheid warmte die het binnenin vasthoudt. Bekijk uw "tog-classificatie" om de warmte van uw deken te bepalen - hogere cijfers zijn beter voor de herfst en winter en lage cijfers zijn geweldig om in de zomer te slapen. Je vulgewicht bepaalt daarentegen hoeveel van die "verzwaarde deken" je in bed zult krijgen.

Grootte

Net als uw lakensets en dekbedden, zijn dekbedden er in de traditionele maten: Tweeling Tweeling XL Dubbele Vol koningin koning koning Neem bij twijfel een maat groter bij het kiezen van het juiste dekbed voor je bed. Een beetje extra ruimte bedekt het bedframe zonder bedrok en is wat gemakkelijker te manoeuvreren als je je bed deelt.

Kosten

Een duurzaam en kwalitatief Tencel dekbed gaat jaren langer mee dan een dekbed, zeker met minder ritten door de wasmachine. Om het maximale uit uw dekbed budget te halen, moet u naar de volgende factoren kijken: Vulstof: natuurlijke materialen kosten vaak meer dan alternatieven voor dons. Zorg ervoor dat dons goed voor je is voordat je deze route gaat volgen. Constructie: Uw dekbed moet goed geconstrueerd zijn. Het traditionele patroon van de keerschotten houdt de vulling gelijkmatig verdeeld. Shell-materiaal: hoogwaardige shell-materialen voeren zweet af en verbeteren het ademend vermogen. Een hogere draadtelling betekent ook dat dekbedvuller langer binnen blijft.

Slaapomgeving

Hier komen alle andere elementen om de hoek kijken. Hoe slaap jij het liefst 's nachts? Heb je een zwaardere deken nodig om te voorkomen dat je heen en weer rolt? Kies een hoger vulgewicht. Warmte en ademend vermogen spelen ook een belangrijke rol. Als je de neiging hebt om 's nachts op te warmen, kan een lichtere tog-classificatie iets voor jou zijn. Slaap je naast iemand anders? Hun lichaamswarmte zal bijdragen aan de beleving onder zo'n goed geïsoleerde overkapping. Als u in een gematigd klimaat leeft met vier verschillende seizoenen, kies dan een dekbed dat geschikt is voor gebruik in vier seizoenen. Dekbedovertrekken kunnen het gevoel van de dekens aanpassen, maar de vulling heeft het grootste effect.