3 tips voor meer sfeer in je tuin

3 tips voor meer sfeer in je tuin

Een fijne tuin heeft veel voordelen, je kunt er namelijk heerlijk in ontspannen, je bent lekker buiten en je doet nieuwe inspiratie op. Zeker na een dag hard werken is het heerlijk om je terug te kunnen trekken in je eigen paradijs. Een tuin is ideaal om groente in te verbouwen, te werken in je siertuin, maar ook een fijne plek om te kunnen ontspannen op je loungeset. Om je tuin nog meer sfeer mee te geven, hebben wij hier drie tips voor je!

Leuke accessoires voor meer sfeer

Wat is er leuker dan persoonlijke accessoires terug laten komen in je tuin? Denk hierbij aan mooie buitenpotten, vazen voor op de tuintafel en windlichten voor in de veranda. Als je binnen hebt gekozen voor een bepaald thema, is het natuurlijk leuk om dit ook buiten terug te laten komen. Bijvoorbeeld als je een landelijk thema hebt gekozen, kun je hierbuiten ook veel mee, door gebruik te maken van robuuste, houten meubelen. Heb je juist meer een trendy inrichting, dan zijn hier ook voor buiten veel accessoires voor verkrijgbaar. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om trendy kunstobjecten op te hangen op de achterwand van de veranda. Kleine persoonlijke accessoires zoals bijzondere familiefoto’s in zomerse lijstjes doen het natuurlijk altijd goed!

Meer sfeer met planten en bloemen

De keuze voor je planten zijn heel bepalend voor het beeld van je tuin. Planten bepalen namelijk de eerste indruk die mensen krijgen als ze je tuin binnenlopen. Denk dan ook goed na wat je uit wilt stralen op dit gebied. Hou je van hoge, kleurrijke planten? Of juist meer van mooi gerangschikte vakken met planten van dezelfde soort? Misschien gaat jouw voorkeur wel uit naar een wat avontuurlijkere, wildere tuin. Met bloemen kun je ook veel sfeer aanbrengen, op de tuintafel kun je bijvoorbeeld een grote vaas zetten waarin je wekelijks een mooie bos bloemen zet, of misschien pluk je wel je eigen veldboeket! Met planten en bloemen kun je veel sfeer toevoegen aan je tuin.

Tuinmeubelen voor meer sfeer in je tuin

Met meubels kun je prima een sfeer neerzetten in je tuin. Hou je van een wilde tuin? Dan zou je kunnen overwegen om robuuste steigerhouten meubels neer te zetten, hiermee trek je het gekozen thema prachtig door. Een relaxtuin met mooie, gekleurde planten leent zich juist goed voor een comfortabele loungeset waarbij je accessoires aan kunt aanbrengen voor op tafel. Wie gaat voor comfort en gemak kan er ook voor kiezen om een hangmat op de hangen in de tuin. Een hangmat is niet alleen heerlijk om in te liggen, het is ook een mooie accessoire om je tuin sfeervoller te maken!