Hoe haal ik meer uit mijn terras?

Hoe haal ik meer uit mijn terras?

Een terras kan een zeer fijne plek zijn. Je kunt er heerlijk eten met je familie, gezellig wat drinken met vrienden, maar ook lekker tot rust komen. Veel mensen besteden weinig aandacht aan hun terras, waardoor veel mogelijkheden onbenut blijven. En dat is zonde! Wij hebben een aantal tips voor je, hoe jij meer uit je terras kunt halen.

Breng decoratie aan

Maak het gezellig op het terras! Zet een leuk dienblad op tafel en hang bijvoorbeeld een foto of schilderij aan de schutting. Hiermee maak je het een huiselijke, gezellige plek waar iedereen wil zitten. Zorg er ook voor dat je wat kandelaars op tafel zet, zodat je wat kaarsen aan kunt steken. Dit maak een terras sfeervol en dat komt de gezelligheid alleen maar ten goede.

Planten en bloemen op je terras

Niet alleen planten en bloemen in je tuin, maar ook op het terras. Vaak ogen terrassen wat kaal door de grote oppervlakte waar het uit bestaat, dit kun je gemakkelijk oplossen. Zet grote potten met mooie planten neer op je terras. Dit breekt grote oppervlaktes en zorgt meteen voor sfeer. Ook kun je vazen met bloemen op de terrastafel zetten. Planten en bloemen zorgen meteen voor sfeer en het versterkt ook nog eens het buitengevoel.

Lounge set

Een lounge set is ideaal voor op het terras. Je kunt er namelijk heerlijk op zitten als vrienden langskomen om gezellig wat te drinken. Maar je kunt er ook heerlijk samen van genieten door lekker languit op de banken te gaan liggen met een glaasje wijn en lekkere hapjes. Kom je vermoeid uit je werk? Er is niets zo fijn als lekker even een half uurtje liggen op je lounge bank. Even slapen en je bent weer helemaal als nieuw!

Zonwering

Niet iedereen houdt van volle zon. Sommige mensen krijgen het snel heet en worden erg onrustig van als ze langere tijd in de volle zon zitten. Daarnaast kan het ook nog eens schadelijk zijn voor je gezondheid als je huid te lang blootstaat aan volle zon. Zonwering op je terras breng je gemakkelijk aan en biedt heel veel voordelen. Ook op een hete dag kun je heerlijk genieten op je terras als je gebruik kunt maken van zonwering. Hiermee kun je nog meer dagen per jaar genieten van je terras.