Furn.nl plant boom voor jouw tuinbank

Furn.nl plant boom voor jouw tuinbank

Als liefhebber van groen, wil je natuurlijk wel rekening houden met de toekomst van de aarde als je een aankoop doet. Want wat je ook koopt, voor ieder product is energie nodig om het te produceren. Het maakt dan niet uit of dit nu een televisie, een auto of een tuinbank is. Deze energie is nog steeds grotendeels afkomstig van niet duurzame energiebronnen. Stel dat je een nieuwe tuinbank wilt kopen, dan zullen hier hoogstwaarschijnlijk ook nog eens bomen voor gekapt moeten worden. De online meubelvergelijker Furn.nl heeft een mooi initiatief gelanceerd om iets terug te doen voor de aarde; voor iedere aankoop boven de honderd Euro wordt er namelijk een boom geplant. Tuinmeubel = boom dus! Dat wordt straks heerlijk genieten van je nieuwe tuinbank!

Furn.nl doet iets terug voor de aarde

Bij Furn.nl zijn ze ervan overtuigd dat je niet alleen maar moet praten over duurzaamheid, je moet ook echt wat doen. Via de aangesloten websites van Furn.nl hebben zij, om hier het goede voorbeeld in te geven, nu een concrete actie op touw gezet. Bij iedere aankoop boven de honderd euro wordt er een boom geplant. Concreet en effectief. Overigens loopt deze actie niet bij alle aangesloten websites en voor alle producten, let hierop als je een aankoop doet. Naast dit initiatief is het ook mogelijk om bij Furn.nl tweedehands meubelen te kopen. Er hoeven in dit geval helemaal geen bomen te worden gekapt, in dit geval hoeft er ook geen nieuwe tuinbank te worden geproduceerd, waardoor er ook nog eens minder vrachtkilometers hoeven te worden gemaakt. Dit scheelt weer in de CO2-uitstoot. Jaarlijks verdwijnen er miljoenen hectares aan bos, deze ontbossing draagt 10% bij aan de jaarlijkse CO2-uitstoot. Door het aanplanten van nieuwe bomen middels dit initiatief laat Furn.nl zien dat je met concrete acties echt iets terug kunt doen voor de aarde.

Stap voor stap naar een duurzame planeet

Furn.nl wordt iets groener, deze online meubelvergelijker heeft namelijk niet de illusie dat met dit initiatief het wereldwijde probleem is opgelost. Naast dit initiatief komen zij ook met een duurzaamheidsfilter voor de partijen die aangesloten zijn bij Furn.nl Het platform waarop tweedehandsmeubels worden verhandeld, draagt ook bij aan een groenere toekomst. Het aanschaffen van een tuinbank wordt via Furn.nl een stuk duurzamer. Dat zit straks heerlijk!