De BBQ thermometer is de perfecte gadget voor iedere man. Logischerwijs vragen veel mensen zich af welke thermometer zij dan moeten kopen als cadeau voor hun vader, partner of vriend. Om te begrijpen welke bbq thermometer het beste past bij de situatie is het goed om je eerst te verdiepen in de functionaliteit die nodig is voor de gemiddelde barbecueër. In dit artikel leggen wij u uit welke bbq thermometers geschikt zijn voor welke situatie en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Aan de hand van deze informatie is het veel gemakkelijker om te kiezen welke thermometer het beste bij jou past.
Analoge thermometer
De thermometer zoals de meeste mensen deze kennen is de analoge versie. Dit is de ‘oude thermometer’ die je gewoon in het vlees kunt prikken. Vervolgens lees je direct af wat de kerntemperatuur is (mits je uiteraard direct in de kern prikt). Met de analoge thermometer kun je gemakkelijk de temperatuur meten. Deze thermometer is het goedkoopste en kan prima gebruikt worden bij een gewone barbecue met wat vlees. Bij een ongelijke biefstuk is deze analoge thermometer extra handig, want je kunt dan direct op verschillende plaatsen in het vlees prikken.
Digitale thermometer
De digitale thermometer toont je constant de temperatuur van jouw vlees. Doordat je de digitale thermometer in het vlees kunt laten zitten en bijvoorbeeld de deksel van jouw barbecue dicht wil houden, kun je het garingsproces goed in de gaten houden. Bij verschillende kolenbarbecues is het van belang dat de deksel dicht blijft om geen warmte te verliezen. Door gebruik te maken van een digitale thermometer kun je goed in de gaten houden hoever het vlees gegaard is, zonder steeds de temperatuur in de ketel te hoeven aanpassen.
Draadloze thermometer
Er zijn verschillende digitale thermometers op de markt die ook draadloos zijn. Zo zijn er ook verschillende draadloze thermometers op de markt van merken zoals Barbecook. Je kunt gemakkelijk jouw display mee naar binnen nemen, waardoor je bijvoorbeeld in de wintermaanden niet tot laat buiten hoeft te staan om de temperatuur in de gaten te houden.
Uiteraard kan het altijd beter. Zo heeft Weber bijvoorbeeld al 3 versies van de iGrill uitgebracht. Deze heeft namelijk naast deze displayfunctie ook een app. Voor de gevorderde barbecueër is dit een hele leuk toevoeging. Je kunt namelijk na het barbecueën precies zien hoe de kern- en keteltemperatuur zich hebben ontwikkeld in de uren dat je aan het grillen bent geweest.
De bovenstaande types zijn allemaal in verschillende prijsklassen beschikbaar. Het belangrijkste is om eerst de keuze te maken welke thermometer het meest geschikt is, alvorens je uitzoeken welke thermometer het beste bij de situatie past.