Zo maak je van jouw tuin een sportschool!

Zo maak je van jouw tuin een sportschool!

WIl je nog snel even wat kilootjes kwijt voordat je op zomervakantie gaat? Maak dan van je tuin een sportschool. Je hebt geen sportschool abonnement of crosstrainer nodig en kunt lekker sporten wanneer je zin hebt! In dit artikel geven we je een aantal oefeningen om van je tuin een sportschool te maken.

Touwtje springen

Werken aan je zomer body is geen probleem met deze oefening. Het is een hele goede manier om je conditie te verbeteren en calorieën te verbranden. Met een kwartier touwtje springen verbrand je al zo’n 190 kcal! Een ander voordeel is dat je bijna niks nodig hebt. Alleen een springtouw en je kunt beginnen!

Squats

De beenspieren vormen de grootste spiergroep van je lichaam. En de tuin is de perfecte plek om te werken aan je beenspieren en tegelijkertijd wat calorieën te verbranden. Je kunt werken met gewichten om je beenspieren iedere training sterker te maken. Je kunt ook afwisselen met lunches of jump squats. Zelfs wanneer je niet zoveel ruimte hebt in je tuin kun je heel makkelijk deze oefening doen.

Planken

De plank is een hele goede oefening om je core te trainen. Ga met je buik op de grond liggen en zet je ellebogen op de hoogte van je schouders. Kom vervolgens omhoog en leun op je tenen. Span goed je buik- en beenspieren aan en vergeet niet door te ademen. Probeer dit zolang mogelijk vol te houden en doe dit 3 keer.

Push ups

Een push-up is een één van de meest bekende sportoefeningen en dat is niet zonder reden. Je gebruikt bij deze oefening een aantal verschillende spiergroepen tegelijkertijd. Zoals je borst, triceps, de voorkant van je schouders, je buikspieren en al je armspieren. Nog een voordeel is dat je er geen toestellen voor nodig hebt je deze oefening dus perfect in je tuin kunt uitvoeren om wat vet te verbranden!

Mountain climbers

Met mountain climbers train je verschillende spieren in je lichaam. Je traint onder meer je bilspieren, beenspieren, triceps en schouders. De oefening is echter vooral gericht op je core, oftewel je buik- en rugspieren. Mountain climbers zijn ook minder belastend voor je rug, nek en wervelkolom dan bijvoorbeeld sit-ups en crunches. Een goede manier om je core te trainen dus!

Met deze oefeningen tover jij je tuin om in een vet verbrandende gym met minimale spullen. Zet hem op!