Wereldbol of aardbol kopen, waar let je op?

Wereldbol of aardbol kopen, waar let je op?

Uw beslissing om een wereldbol te kopen, voor uzelf, een vriend of een geliefde, zal jarenlang plezier brengen, en onze wereldbol koopgids kan helpen die beslissing gemakkelijk te maken.

Om u bij uw beslissing te helpen, hebben wij de weg teruggebracht tot de volgende vier overwegingen: grootte, kleur, kenmerken en doel. Elk van deze speelt een essentiële rol in de beslissing om een wereldbol te kopen, en wij zullen u vertellen waarom.

Wereldbol afmetingen

Een van de belangrijkste aspecten van de aanschaf van een aardbol is het bepalen van het juiste formaat. Als hij te klein is, kan hij verloren gaan in uw interieur of niet de informatie bieden die u wenst. Als hij te groot is, kan hij overweldigend zijn voor uw kamer of bureau.

Decoratieve vloer wereldbollen Om te beginnen meet u de ruimte op waar u uw wereldbol wilt plaatsen en kijkt u naar de geassembleerde maat op de productpagina, waarbij u er rekening mee houdt dat de diameter van een wereldbol niet altijd gelijk is aan de benodigde ruimte. Veel vloerbollen bevatten een houten ring rond de wereldbol, waardoor meer ruimte nodig is.

De standaardmaat voor een bureauglobe is een diameter van 12 inch, en de standaardvloerglobe heeft een diameter van 16 inch. Dit zijn typisch geschikte afmetingen in de meeste huizen en kantoren.

Als u een hal, bibliotheek of grotere kantoor- of thuisruimte wilt inrichten, kunt u beter kiezen voor een diameter van 20 inch of groter. Het is vrij gebruikelijk dat hoe groter de wereldbol is, hoe meer informatie deze zal bevatten.

Wereldbol kleuren

Licht & Kleur Designer Serie Bollen

Een van de belangrijkste overwegingen bij het decoreren is natuurlijk de kleur. Wij hebben onze globes op kleur ingedeeld, zodat u gemakkelijker de perfecte match voor uw behoeften kunt vinden.

Niet alle kleuren zijn echter vertegenwoordigd in elke maat of standstijl, dus soms is een compromis nodig om een globe te krijgen die de kenmerken heeft die u zoekt en die past in de ruimte die u wilt vullen.

Details

Met de hand aangebrachte kaarten

Wereldbollen hebben vele kenmerken, van reliëf tot verlichting. Als u een verlichte wereldbol wilt kopen, moet u bedenken dat in de meeste gevallen een stroombron nodig is. De meeste wereldbollen zijn geassembleerd of worden geleverd met een snoer dat tussen de vijf en zes meter lang is. Als uw locatie niet voorziet in nauwe toegang tot stroom, wilt u misschien vasthouden aan een niet-verlichte stijl.

Waarvoor wil je een bol kopen

Het is ook van essentieel belang te weten waarvoor u de wereldbol wilt gebruiken. U moet beseffen dat hoe groter de wereldbol is, hoe meer informatie hij bevat. Als u in de eerste plaats als referentie wilt dienen, houdt u zich dan aan de aanbevolen maten van wereldglobes met een diameter van 12 inch of meer. Kleinere wereldbollen geven minder informatie.

Het doel van uw wereldbol

Een voorbehoud geldt voor decoratieve globes die worden omschreven als minimalistisch kaartontwerp of design globes. Deze globes hebben in vergelijking met andere slechts een klein aantal met name genoemde plaatsen en bezienswaardigheden. Deze zijn zeer geschikt voor decoratieve doeleinden, maar bieden doorgaans niet alle informatie die iemand als referentie zoekt.