Wens je een verplaatsbare afscheiding in de tuin?

Wens je een verplaatsbare afscheiding in de tuin?

Een erfafscheiding markeert het einde van uw tuin. Dit kan door middel van een haag of schutting, maar dit kan ook met plantenbakken. Maar wat als je deze wenst te verplaatsen? En welk materiaal en uiteraard is het duurzaam? Dit zijn zeker de dingen waar je aan moet denken. Ik geef hieronder tips en uitleg over cortenstaal plantenbakken met wielen als afscheiding in je tuin. Denk je dat cortenstaal plantenbakken bij jouw tuin passen?

Wat is cortenstaal

Cortenstaal is een staalsoort met een roestig bruin uiterlijk. De roest laag is de beschermlaag tegen zuurstof van buitenaf. Daardoor kan er geen zuurstof bij het cortenstaal komen. Een cortenstalen plantenbak kan dus nooit doorroesten en wordt niet dunner na verloop van tijd. Een cortenstalen plantenbak is geheel onderhoudsvrij en dus erg duurzaam. Wel belangrijk: je moet wel de beplanting in de bloembak water te geven. Cortenstaal is bij productie een zwart metaal. Als het cortenstaal in aanraking komt met luchtvochtigheid treedt de eerste roestvorming op. Water zal het roestproces verder stimuleren. De plantenbak is circa 4 a 5 maanden na plaatsing in de tuin geheel geroest en heeft dan de bruin, oranje kleur. Cortenstalen bakken zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er ronde, vierkanten en rechthoekige plantenbakken in vele afmetingen beschikbaar. Kleine bloembakken van 40 x 40 x 40 cm tot hele grote van 200 x 200 x hoog 80 cm. En tientallen afmetingen ertussen in. Maar ook plantenbakken zonder bodem of verrijdbare bloembakken met wielen zijn beschikbaar. Voor elk wat wils dus.

Cortenstalen plantenbakken met wielen

Als je flexibel wenst te zijn met je plantenbakken in de tuin dan kun je kiezen voor een cortenstaal plantenbak met wielen. Het monteren van de wielen is eenvoudig, de gaten voor de montage van de wielen zitten al in de bodem van de plantenbak. De wielen zijn geremd, je kunt ze dus vastzetten als de bloembak op de juiste plaats staat. De bodem van de bloembak met wielen is verdiept zodat er maar enkele centimeters van de wielen onder de bloembak uitkomen. Het grootste deel van de hoogte van de wielen valt in de bloembak. De randen en de hoeken van de plantenbak zijn extra verstevigd zodat de cortenstalen plantenbak met ziele toch erg stevig en duurzaam in de tuin geplaatst kan worden. De cortenstalen plantenbakken met wielen zijn uitermate geschikt voor het afbakenen van een terras, in particuliere tuinen, maar uiteraard ook in bijvoorbeeld de horeca. Restaurants en cafés welke een terrasafscheiding van bloembakken met wielen gebruiken kunnen eenvoudig het terras vergroten of verkleinen als ze dat wensen.

Creëert sfeer in de tuin met cortenstalen bloembakken

Sfeer, warmte, knus, dit zijn de termen waarmee je jouw tuin of terras wil associëren. Sfeer creëren in de tuin doe je eenvoudig door de juiste plantenbakken te plaatsen. Door de speelse vormen bepaal je zelf welke uitstraling je jouw tuin wil geven. En nogmaals, er zijn dus zoveel vormen en afmetingen plantenbakken beschikbaar dat u altijd de juiste bloembak voor uw tuin zult vinden. Het uiterlijk van roest van een cortenstaal bloembak geeft uw tuin een warme, gezellige en natuurlijke uitstraling.

Showroom cortenstalen plantenbakken

TuinExtra heeft een ruim assortiment cortenstalen bloembakken in de TuinExtra webshop en in de showroom in Kaatsheuvel (Noord-Brabant). Wens je meer informatie over cortenstalen bloembakken, dan is een bezoek aan TuinExtra zeker de moeite waard.