Wat moet je doen als je vochtproblemen hebt door lagere verwarming?

Wat moet je doen als je vochtproblemen hebt door lagere verwarming?

Veel Nederlanders hebben last van de hoge energieprijzen. Daarom zijn er veel gezinnen die kiezen voor alternatieve manieren van verwarmen. We trekken dikkere kleding aan, zetten de verwarming minder hoog en proberen ramen en deuren dicht te houden. Dit is allemaal goed voor onze portemonnee en voor het milieu, maar niet voor onze woning. Doordat het kouder is in huis en doordat we minder ventileren, hebben veel mensen meer problemen met vocht in huis. Hierdoor kunnen er vochtplekken en schimmel ontstaan. Wil je weten wat je hiertegen kunt doen? In dit artikel lees je alles over vochtproblemen en schimmel in huis.

Vochtproblemen in jouw woning

Het lager zetten van je verwarming kan dus nadelige gevolgen hebben voor je woning. Een beetje vocht in huis is geen probleem, maar te veel vocht kan erg vervelend zijn. Niet alleen kan vocht je woning beschadigen, het zorgt er ook voor dat je meer last hebt van schimmels. Dit zorgt niet alleen maar voor lelijke plekken maar kan ook slecht zijn voor je eigen gezondheid. Een beetje ventileren is daarom altijd wel een goed idee. Zeker als je hebt gedoucht, als je gaat koken of als je aan het klussen bent moet je extra ventileren. In de badkamer of andere vochtige kamers kun je daarom ook schimmelwerende verf gebruiken.

Er veel manieren waarop je vocht in huis kunt bestrijden. In kleine ruimtes kun je gebruikmaken van een ontvochtiger, maar meestal is dit geen goede oplossing. Probeer de temperatuur altijd boven de 18 graden te houden in huis. Vochtproblemen kunnen echter ook ontstaan door de bouw van je woning, of doordat bepaalde delen slijten.

Hoe kun je vochtproblemen oplossen?

Gelukkig zijn er ook manieren waarop je dit soort vocht in huis kunt bestrijden. Je moet hiervoor eerst weten met wat voor vocht je te maken hebt. Opstijgend vocht is vaak het gevolg van het ontbreken van een goede waterkering. Hiervoor kun je de muren injecteren of waterkeringen plaatsen. Doorslaand vocht komt van buitenaf en kun je verminderen door met gevelcréme of funcosil de poriën van de buitenmuur te vullen. Dit soort producten kun je vinden bij Vochtstore. Ook kelderdichting is belangrijk, omdat dit vocht door kan trekken naar de rest van je woning.

Hoe je vocht in huis het beste kunt aanpakken, hangt dus af van de soort vocht waarmee je te maken hebt. Weet je niet waar je moet beginnen? Vraag dan om hulp van mensen die hier verstand van hebben, zodat zij het vochtprobleem voor je kunnen oplossen.