Wat is een hedera schutting?

Wat is een hedera schutting?

Misschien ben je wel iemand met groene vingers en misschien ben je wel iemand die absoluut niet van de tuin houdt. Dat maakt helemaal niks uit, want aan het eind van de dag willen de meeste mensen wel graag dat hun tuin er mooi uitziet.

Wanneer je iemand met groene vingers bent, dan is het onderhouden van jouw tuin geen probleem en zorg je ervoor dat jouw tuin elke dag aan het bloeien is. Wanneer je iemand bent die geen groene vingers heeft, dan kan het onderhouden van een tuin nog wel eens moeilijk zijn. Daarvoor bestaat er gelukkig een hedera schutting, maar wat is een hedera schutting eigenlijk?

Verwant aan de klimop

Hoewel veel mensen denken dat er een verschil is tussen een hedera en een klimop, en zij dus niet verwant zijn aan elkaar, zijn een hedera en een klimop toch aan elkaar verwant. Een hedera is namelijk gewoon een klimop.

Een hedera is niet je standaard klimop, maar dat verandert het feit dat een hedera een klimop is niet. Je hebt keuze uit heel veel verschillende hedera-klimop soorten, dus er is voor ieder wat wils.

Wanneer je op zoek bent naar een klimop, kun je dus ook kijken naar een hedera schutting. Daarmee vang je twee vliegen in één klap. Je hebt namelijk een prachtige plant in je tuin staat, die ook nog eens kan dienen als schutting.

Een natuurlijke en mooie schutting

Een hedera schutting is een goed alternatief voor een schutting van beton, hout en dergelijke. Met een hedera schutting kun je nu de tuinen van jou en jouw buren gemakkelijk van elkaar scheiden, zonder dat het de sfeer van jouw tuin in de weg zal gaan verpesten.

Wanneer je een zomerse sfeer hebt en graag zoveel mogelijk kleur wil uitstralen met jouw tuin, dan kan een schutting van hout of beton die sfeer nog wel eens verpesten. Met dank aan een hedera schutting kun je die zomerse sfeer behouden, aangezien het heel natuurlijk is en veel kleur met zich meebrengt. 

Niet veel onderhoud nodig

Een hedera haag kant en klaar is een schutting die weinig onderhoud nodig heeft. Perfect dus voor de mensen zonder groene vingers. Een hedera schutting hoef je maar zo’n 2 keer per jaar te snoeien. Door de hedera schutting 2 keer per jaar te snoeien, zorg je ervoor dat de schutting vol blijft en netjes blijft.

Wanneer je de hedera schutting wil gaan snoeien, dan wil je dat het liefst doen in de maanden juni en september, want de maand juni is net de periode voordat de klimop het jonge blad begint te vormen en de maand september is gewoon een extraatje.