Waarvoor gebruik je een kniekussen en hoe selecteer je de beste?

Waarvoor gebruik je een kniekussen en hoe selecteer je de beste?

Een slechte slaaphouding kan leiden tot serieuze klachten. Denk hierbij aan rugpijn, maar ook aan pijn in de nek. Deze klachten kunnen er bijvoorbeeld toe leiden dat je tijdelijk of permanent niet meer kunt werken. Ook sporten is vaak een probleem als je klachten hebt. Je kunt deze klachten voorkomen, door te zorgen voor een goede slaaphouding. Een kniekussen kan hierbij helpen. Waarom een kniekussen zorgt voor een betere nachtrust en fysieke klachten voorkomt? Je leest het hieronder!

Ondersteuning tijdens de nachtrust

Een kniekussen geeft het kniegewricht de ondersteuning die het tijdens de nachtrust nodig heeft. Daarnaast wordt het been iets opgeteld, waardoor beide benen beter in evenwicht zijn tijdens de slaap. Hiermee wordt de heupspier ontlast en leidt dit niet tot klachten. Zwangere vrouwen hebben bijvoorbeeld veel baat bij een kniekussen. Richting het einde van de zwangerschap, nemen vaak de fysieke klachten toe, denk hierbij bijvoorbeeld aan een pijnlijke heupspier. Een kniekussen is dan ideaal.

Goede ondersteuning zorgt voor goede nachtrust

Doordat je knie met een kniekussen in een veel natuurlijkere positie komt te liggen, net als je benen, kost dit voor je lichaam vrijwel geen energie. Een onnatuurlijke houding, waarbij het lichaam juist wel hard moet werken, kost veel meer energie. Bovendien zorgt een verkeerde houding voor fysieke klachten, omdat het lichaam letterlijk uit balans is. Met een kniekussen doe je jezelf een groot plezier, je slaaphouding is beter en je houdt dit ook nog eens met gemak vol. Je wordt iedere ochtend uitgerust wakker en last van je rug of nek zul je niet meer hebben. Ideaal toch?

Welk kniekussen kiezen?

Let goed op het materiaal wat is gebruikt voor het kniekussen. Sommige materialen kunnen namelijk voor irritatie op de huid zorgen. Daarnaast is een ademende hoes aan te bevelen. Anders blijft de warmte hangen in de hoes, zeker in de zomerperiode kan de temperatuur dan nog aardig oplopen. Een frisse, koele hoes is wel zo fijn als je lekker wilt gaan slapen. Als je eenmaal het juiste kniekussen hebt gekozen, zul je snel merken dat je veel beter slaapt. En voor fysieke klachten hoef je nooit meer bang te zijn. Dat wordt puur genieten van een heerlijke nachtrust!