Waar kun je een tuinhuis allemaal voor gebruiken?

Waar kun je een tuinhuis allemaal voor gebruiken?

Ben je van plan om een tuinhuis te laten bouwen in jouw tuin, of heb je al een tuinhuis en zoek je naar inspiratie voor de indeling ervan? In dit artikel bespreken we een aantal verschillende ideeën. Tuinhuizen zijn namelijk voor veel meer doeleinden in te zetten dan alleen opslagruimte. Ontdek wat je allemaal nog meer met deze extra ruimte kunt doen!

Bar

Allereerst kan van een tuinhuis een gezellige bar gemaakt worden. Hier kunnen familie en vrienden ontvangen worden en kan er gezamenlijk gegeten en gedronken worden. Het voordeel van een tuinhuis is dat er minder snel geluidsoverlast veroorzaakt zal worden. In dat opzicht brengt een tuinhuis daardoor een bepaalde vrijheid met zich mee. Schaf een mooie bartafel aan, zet een koelkast neer en je bent klaar om gasten te ontvangen. 

Kantoor

Een tuinhuis kan niet alleen een prettige plek zijn om samen te komen, het kan ook een fijne plek zijn om alleen te zijn. Doordat een tuinhuis vaak afgelegen ligt van de woning, heb je minder last van de geluiden van anderen en kun je je hier wellicht beter concentreren. Daardoor kan het een goede plek zijn om te werken. Bovendien kan het rustgevend zijn om uitzicht te hebben op de tuin. Ook kan dit zorgen voor nieuwe inspiratie. 

Werkplaats

Ben je zelfstandig ondernemer? Dan kan het ook fijn zijn om klanten te kunnen ontvangen in jouw tuinhuis. Denk aan verschillende contactberoepen zoals fysiotherapeut, schoonheidsspecialist of kapper. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld accountant of architect bent, kan het fijn zijn een eigen werkruimte te hebben. Bekijk voordat je een praktijk aan huis start echter wel goed de voorwaarden en regels in jouw gemeente. 

Gastenverblijf

Blijven er regelmatig gasten slapen bij jou thuis? Dan is het uiteraard handig om een aparte logeerruimte te hebben. Een tuinhuis kan hier ook goed voor fungeren, al helemaal wanneer deze ook een badkamer of keuken bevat. Zo heb je altijd een plek waar familie of vrienden kunnen verblijven, zonder dat je hoeft in te leveren op jouw eigen privacy. 

Ontspanningsruimte

Als laatste kan een tuinhuis natuurlijk ook een plek zijn waar je je lekker kunt terugtrekken, bijvoorbeeld om jouw hobby uit te oefenen of om een boek te lezen. In dit geval is het aan te raden om een fijne fauteuil neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een loveseat of relaxfauteuil waar je in je eentje of met jouw partner kunt relaxen. 

Kortom, kun je met een tuinhuis alle kanten op. Daarom is dit altijd een goede toevoeging aan de tuin. Naast een opslagplek, kun je het ook gebruiken als bar, kantoor, werkplaats, gastenverblijf of ontspanningsruimte. Heb jij een tuinhuis?