Waar je het beste een dubbelstaafmat hekwerk kan kopen

Waar je het beste een dubbelstaafmat hekwerk kan kopen

Een dubbelmaatstaf hekwerk kopen kan via verschillende wegen. Natuurlijk wil je de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Een goed dubbelmaatstaf hekwerk bestaat uit verzinkt draad en is voorzien van een coating. Dit maakt het hekwerk bestand tegen weersinvloeden en voorkomt schade. De coating geeft het hekwerk daarnaast ook een nette uitstraling en zorgt dat het hek niet zal gaan roesten bij veel regen. Hoeveel een dubbelmaatstaf kost, hang altijd af van hoe breed en hoog het hekwerk dient te zijn. Ieder terrein is anders, dus de prijs verschilt ook per hekwerk. Tijdens een offerte aanvragen en verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, kan je de beste keuze maken voor jouw dubbelmaatstaf hekwerk.

De verschillende soorten dubbelstaafmatten

Een dubbelmaatstaf hekwerk bestaat altijd uit twee horizontale en één verticale staaf. Er zijn verschillende maten te verkrijgen, waarin de staven van dikte verschillen. Zo kies je bijvoorbeeld uit horizontale staven van een diameter tussen de 6 millimeter of 8 millimeter. Ook de verticale staven zijn aan te passen in dikte. Hierbij variëren ze tussen de 5 en de 6 millimeter.

Verschillende kleuren hekwerken

Wanneer je een dubbelmaatstaf hekwerk kopen wilt, zijn er meerdere kleuren waar je uit kunt kiezen. Welke kleur hekwerk past, verschilt per omgeving en persoonlijke voorkeur. Zwart is een neutrale kleur die niet veel opvalt, waardoor deze vaak gebruikt wordt als omheining van woonhuizen en bedrijventerreinen. In natuurparken wordt er veelal gekozen voor een groene kleur hekwerk. Dit staat bovendien ook netjes in een landelijke omgeving, bijvoorbeeld als afscheiding van een tuin of park. Ook zijn er thermisch verzinkte hekwerken te verkrijgen. Deze worden vooral als omheining van bedrijventerreinen gebruikt. Naast de standaard kleuren, is het ook mogelijk om hekwerken van een andere coating kleur te voorzien. Door gelijk te informeren naar de mogelijkheden en de prijs, kan je de juiste afweging maken voor het kiezen van de kleur van het hekwerk.

Hekwerken zelf plaatsen of laten monteren?

Een dubbelmaatstaaf hekwerk monteren is iets wat je zelf prima kan doen. De hekken zijn namelijk niet zwaar en zijn goed te hanteren. Wel is het belangrijk dat je een extra paar handen in kunt schakelen, want het is geen eenmansklus. Ook zijn er een aantal gereedschappen die je nodig hebt om het hekwerk te plaatsen. Een waterpas zorgt dat je de hekwerken recht neer zult zetten, en een slijptol is nodig om het hekwerk op maat te maken.  Mocht je zelf geen tijd hebben of niet heel handig zijn, dan is het ook mogelijk om het dubbelmaatstaf hekwerk te laten plaatsen door een externe partij. 

De beste plek om een hekwerk te kopen

Je kunt terecht bij verschillende bouwmarkten om een hekwerk te kopen. Door van tevoren duidelijk in kaart te hebben naar wat voor soort hekwerk je op zoek bent, kan je gericht zoeken naar een leverancier van dubbelmaatstaf hekwerken. De meeste bouwmarkten zijn namelijk niet gespecialiseerd in het verkopen van dit soort hekwerken. Er zijn ook andere bedrijven te vinden die zich voornamelijk specialiseren in hekwerken, waar je met vragen en voor eventuele plaatsing goed advies kunt krijgen. Het is dus altijd aan te raden om partij op te zoeken die gespecialiseerd is in het verkopen van dubbelmaatstaf hekwerken.