Unieke woontips: een spa op het dak

Unieke woontips: een spa op het dak

Een spa op het dak is een mooie aanwinst voor je dakterras. Zelfs als je nog niets op je dakterras hebt staan, kun je met een ronde spa op het dak een mooie start maken. Je kunt ontspannen op je eigen terrein. Je hoeft je jacuzzi niet te delen met andere mensen. En met een Serena Spa heb je ook nog de best geïsoleerde spa van Nederland op je dak. Dat betekent dat je zo min mogelijk energie hoeft te verbruiken om het badwater warm te houden. De dikke laag isolatie in de ronde spa zorgt namelijk dat de warmte van het water zo lang mogelijk wordt vastgehouden.

Op je balkon of dak

Als je een balkon of dakterras hebt, heb je misschien de ruimte om een spa te plaatsen. Maar een balkon of dak moet wel de spa kunnen dragen. Zorg dus dat je weet of je dak of balkon voldoende draagkracht heeft. Daarbij moet je niet alleen rekening houden met het gewicht van de jacuzzi inbouw. Een jacuzzi is gevuld met water natuurlijk een stuk zwaarder. En meestal zal er ook zeker één persoon in de spa zitten. Soms zelfs meerdere. De meeste jacuzzi’s zijn natuurlijk gemaakt voor meerdere personen.

Ronde spa

Een ronde spa heeft een bepaalde klassieke uitstraling voor een spa. Zo oogt een spa op het dak echt als een spa. Maar je kunt ook kiezen voor vierkante of rechthoekige spa’s. In een ronde spa zijn alleen zitplaatsen, maar wel voor zes personen. Andere spa’s hebben ook ligplaatsen. Ze zijn er voor verschillende aantallen mensen. Het is dus maar net wat je zoekt in een spa. Een spa om gezellig samen in te bubbelen of juist met je lover in te kunnen liggen. Het kan allemaal. Zorg in ieder geval dat je zeker weet dat je dak voldoende draagkracht heeft.

Bepaal de kleur

Tot slot bepaal je zelf de kleur. Zowel van de buitenrand als van de badkuip. Voor de badkuip kun je kiezen voor standaard wit, dat natuurlijk gewoon netjes oogt. Maar er is ook een optie voor marmerwit. Voor de buitenkant zijn er drie houttinten om uit te kiezen. Je bepaalt dus zelf welke kleur hout je wil om te laten passen bij je buitenruimte. Er zijn een rode, naturel en greywash cederhout.