Tuintrends voor 2022, ben jij al klaar voor het voorjaar?

Tuintrends voor 2022, ben jij al klaar voor het voorjaar?

Geniet jij ook zo van je tuin? Omdat je het heerlijk vindt om te tuinieren, of vind je die buitenlucht juist zo heerlijk? Vind je het fijn om van je tuin een heerlijke plek te maken waar je lekker kunt genieten met vrienden en familie? Kijk je er ook ieder jaar weer naar uit om je tuin te voorzien van een nieuwe look? Waarbij je ook eens de nieuwste trends volgt? Wij hebben de belangrijkste tuintrends voor 2022 voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

Vakantie in eigen tuin

In 2022 gaan we veel tuinen zien die meteen dat unieke vakantiegevoel oproepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinen met een vijver in het midden met lekkere ligbanken er omheen. Denk hierbij ook aan rotstuinen met palmen met een knus terrasje erbij. Ook leuke bijpassende accessoires bij dit vakantiethema, zoals kussens en kleden voor buiten, zullen we in 2022 veel terug gaan zien in tuinen. Naar welk land ga jij altijd graag op vakantie? Frankrijk, Spanje of misschien wel Ibiza? Of ben jij meer iemand die houdt van lekker wandelen en ga je daarom graag naar Oostenrijk in de zomer? Je kunt er in 2022 dus voor kiezen om jouw tuin helemaal om te toveren in de stijl van jouw ideale vakantieland! Heerlijk toch deze tuininspiratie?

Welke kleuren worden populair in 2022?

In 2022 worden natuurlijke kleurtinten belangrijk. Hierbij kun je denken aan de kleuren bruin, groen en beige. Ook bijvoorbeeld de kleur grijs, gaan we veel zien komend jaar. Deze kleuren gaan we ook veel terugzien in de beplanting, maar zeker ook als kleur van tuinmeubelen.

Verleng de zomerperiode

Niet meer eind augustus de tuin al winterklaar maken, maar lekker nog een paar maanden extra genieten. 2022 wordt het jaar van een lekkere lange zomerperiode! De zomerperiode kun je bijvoorbeeld verlengen door een veranda te plaatsen. Heerlijk zo’n overkapping die je vaak ook nog helemaal af kunt sluiten als het wat kouder wordt. Door er bijvoorbeeld een heater in te plaatsen, kun je het hier lekker warm stoken, waardoor je ook in de wat koudere maanden, nog heerlijk kunt genieten van je tuin. Kies jij ook voor een droomtuin, waar je vrijwel jaarrond van kunt genieten?