Speelhuisje biedt veel mogelijkheden

Speelhuisje biedt veel mogelijkheden

Een speelhuisje is een aanwinst voor in je tuin. Kinderen zijn er uren mee zoet en ze leren er ook nog eens veel van. De mogelijkheden zijn eindeloos met een speelhuisje; je kunt er bijvoorbeeld verstoppertje mee spelen, winkeltje of gebruiken als een echt huisje. Een uitstekende manier om de creativiteit en fantasie van kinderen mee te stimuleren. Veel ruimte hoeft een speelhuisje niet in te nemen, je kunt deze bijvoorbeeld in een hoek van je tuin plaatsen, hiermee hou je genoeg ruimte over voor gras of een mooie siertuin.

Speelhuisje goed voor ontwikkeling

Het voordeel van een speelhuisje in de tuin, is dat kinderen veel buiten spelen. Ze zijn actief bezig in de buitenlucht en zijn hierdoor dichtbij de natuur. Kinderen leren door een buitenhuisje ook om samen te spelen met andere kinderen, waardoor ze socialer worden. Denk hierbij aan het spelen van winkeltje, waarbij kinderen afwisselend klant en verkoper zijn. Het spelen van verstoppertje bevat ook sociale elementen, waardoor kinderen beter leren om rekening met elkaar te houden. Deze ontwikkeling nemen ze weer mee naar school, waardoor de leerprestaties zullen verbeteren.

Meer fantasie door speelhuisje

Een speelhuisje is zeer veelzijdig om mee te spelen. Kinderen zijn goed in het verzinnen van een leuk spel met een speelhuisje. Dit kan een terrasje zijn, een winkel of bijvoorbeeld een campinghuisje. Ze worden constant uitgedaagd om iets te verzinnen, waardoor de fantasie sterk wordt geprikkeld. En deze fantasie, die is natuurlijk eindeloos. Kinderen verzinnen steeds weer nieuwe spelletjes met een buitenhuisje. Een speelhuisje biedt oneindig veel mogelijkheden.

Mogelijkheden speelhuisje

Het is altijd mogelijk om een speelhuisje uit te breiden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om er een glijbaan bij te plaatsen of een schommel. Door er steeds weer iets nieuws bij te plaatsen, blijft de plek rondom het speelhuisje hierdoor constant een uitdagende speelplaats, met steeds nieuwe mogelijkheden. Het speelhuisje wordt vaak gebruikt als hart van zo’n speeltuin, waar ze samen tussen het spelen door even in gaan zitten. Ook kun je een speelhuisje uitbreiden door hier speciaal buitenspeelgoed voor aan te schaffen waarmee ze in het huisje kunnen spelen. Denk hierbij aan een kassa om winkeltje mee te kunnen spelen of een watertafel voor als het heel mooi weer is.