Nederland zoekt naar alternatieven voor Gas

Nederland zoekt naar alternatieven voor Gas

De hoge gasprijzen zorgen er niet alleen voor dat Nederland zijn energierekening beter in de gaten houd, wellicht een aantal vergelijkers opzoekt en/of misschien wel veranderd van energiemaatschappij. Nee, we zijn allemaal bezig om te bekijken hoe we onze energierekening zo laag mogelijk kunnen houden. In dit artikel beschrijven we de verschillende opties die we op dit moment het meeste voorbij horen komen in de wandelgangen.

Verduurzamen van het huis

Zelf of met een expert bekijken we de mogelijkheden hoe het huis verduurzaamt kan worden. We willen dubbelglas en we zorgen dat de kieren dicht gemaakt worden. Met een paar tochtstrip bespaar je zo een paar euro. Er is bijna niets wat zich zo snel terug verdiend.

Verder zien we ook veel de aanschaf van zonnepanelen. Ondanks dat dit een hele investering is, kiezen huiseigenaren er vaak voor om deze investeren in delen terug te betalen. Zo zien ze direct een besparing op hun stroomrekening.

En een warmtepomp? Ja er is volgens Google een enorme toename van het aantal mensen dat specifiek naar een warmtepomp zoekt. Nadeel blijft wel dat deze erg prijzig zijn. Een grond-water warmtepomp kost zomaar €25.000,-. Aangezien het feit dat de helft van de Nederlanders maar net iets meer dan €10.000,- op zijn spaarrekening heeft staan is dit niet een investering die we heel veel zullen zien. Zeker niet als impulsaankoop.

Slimme thermostaat

Met de technologie van vandaag de dag is dit wellicht de allerbeste tip. Door gebruik te maken van een slimme thermostaat, kun je jouw werktijden voorprogrammeren. Zo voorkom je dat de kachel de hele dat staat te stoken, terwijl er niemand thuis is. Stel je in dat je om 5 uur thuis komt? Dan zorgt de slimme thermostaat ervoor dat het dan weer gewoon lekker 21 graden is in huis. Doordat je de thermostaat op afstand kunt bedienen kun je altijd de actuele temperatuur wijzigen.

Zelf de kachel aanstoken

Een derde alternatief die we op dit moment veel voorbij zien komen is haardhout. Zeker met de actuele prijsstijgingen van het gas, wordt er op dit moment veel haardhout ingeslagen, om de kachels thuis te verwarmen. Naast het feit dat het stoken van haardhout veel goedkoper is dan de verwarming aan te zetten is er ook nog een voordeel. Het is namelijk ook nog eens veel gezelliger om lekker het kacheltje aan te steken in deze donkere wintermaanden.