Je tuin goed beveiligen?

Je tuin goed beveiligen?

Kies dan voor camerabeveiliging! Als je een tuin hebt met nogal wat waardevolle objecten, loont het zich zeker om te investeren in goede beveiliging. Heb je kunstobjecten in je tuin staan? Een dure tuinbank? Dure vissen in je vijver? Met camerabeveiliging weet je zeker dat jouw bezittingen vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week worden bewaakt. Wat de voordelen zijn van camerabeveiliging voor in de tuin? Dat leggen we je hieronder precies uit!

Preventieve werking

Inbrekers rijden vaak vooraf langs om te kijken hoe de beveiliging is geregeld. Als ze stickers zien hangen dat er camerabewaking in de tuin is, zal de kans groot zijn dat ze jouw huis overslaan. Naast stickers, kun je ook bijvoorbeeld kiezen voor knipperende, rode lampjes. Deze lampjes zorgen er ook voor dat er niet ingebroken wordt, wat je natuurlijk heel veel rompslomp bespaart. Daarnaast is het zo dat als je bijvoorbeeld (onvervangbare) kunstwerken in je tuin hebt staan, de kans groot is dat deze nooit meer uit je tuin zullen verdwijnen.

Bewijs

Op het moment dat inbrekers het toch wagen om iets uit je tuin te stelen, zijn camerabeelden natuurlijk het perfecte bewijs. Tegenwoordig kun je rekenen op haarscherpe beelden die zowel overdag als ’s nachts kunnen worden geschoten. Zijn de dieven opgespoord en komt het tot een rechtszaak, dan zullen deze beelden dienen als bewijsmateriaal.

Eenvoudige installatie

Tegenwoordig kan een camerasysteem snel en degelijk worden aangebracht. Je kunt zelf bepalen waar je precies de camera’s op wilt hangen en hoeveel dit er moeten zijn. Uiteraard is het verstandig om deze camera’s te richten op plekken waar de kans het grootste is dat inbrekers eventueel binnen gaan komen, denk hierbij aan een deur of een schutting aan de kant van de weg. Ook is het slim om camera’s te richten op objecten die je het meest dierbaar zijn; bijvoorbeeld die dure tuinbank of dat mooie kunstwerk bij de vijver. Met een camerasysteem weet je zeker dat jouw tuin goed beveiligd is. Voordeel van camera’s is ook dat je rustiger zult slapen en als je niet thuis bent, je altijd controle hebt over de thuissituatie. Je kunt de beelden bijvoorbeeld ook monitoren op je telefoon. Hiermee kun je in Zuid-Frankrijk zien, wat er thuis bij je in de tuin gebeurt! Kies jij ook voor camerabeveiliging?