Is een kamado BBQ iets voor mij?

Is een kamado BBQ iets voor mij?

Je ziet de kamado barbecue steeds vaker terug. Hij wordt gekenmerkt door de eivorm en wordt gemaakt van keramiek. De barbecue heeft bovengemiddeld veel potentie en mogelijkheden. Je kunt er bijna alle gerechten wel mee maken. Maar om te bepalen of hij echt iets voor jou is zetten we enkele belangrijke eigenschappen op een rijtje. Zo kun je zelf beter de afweging maken of je een kamado barbecue wilt gaan kopen. Mocht je hem willen kopen dan wordt het tevens aangeraden om te zoeken naar een goede Kamado BBQ aanbieding.

De kamado barbecue in gebruik

De kamado barbecue is een gesloten barbecue systeem dat werkt op houtskool. De warmte wordt door het keramiek goed vastgehouden en mede daardoor is de barbecue erg zuinig. Doordat hij kan worden afgesloten trekt de rokerige barbecue smaak goed in het eten. Op de temperatuurmeter kun je de temperatuur bekijken en met de ventilerende luikjes kun je die naar wens zelf reguleren.

Met de barbecue kun je zowel grillen, roken, roosteren, bakken, stomen als koken. Hou je dus van gevarieerd koken? Dan kun je met een kamado barbecue goed uit de voeten! Online vind je veel recepten die je met de kamado kunt maken.

Merken en garantie

Het is handig om er rekening mee te houden dat je je barbecue bij een betrouwbaar merk koopt. Dan weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt en voor een lange tijd blij gaat zijn met je aankoop. Op het internet kun je bovendien vaak een passende BBQ aanbieding vinden.

En een ander voordeel van het kopen bij een bekend merk is dat je meestal recht hebt op garantie. Mocht er dus toch een keer iets kapot gaan, dan kun je in ieder geval gebruik maken van de garantievoorwaarden. 

De barbecue in gebruik

Vul de barbecue met houtskool, leg er wat aanmaakblokjes op en steek het aan. Om lucht goed te kunnen ventileren moet je de onderste schuif open zetten. Wel moet het gaasje dicht zijn. Als het vuur van de aanmaakblokjes is gedoofd, sluit je de deksel van de barbecue. Je kunt nu de temperatuur zien op de thermometer, die kun je reguleren met behulp van de ventilatieklep en het schuifje. Een ideale temperatuur voor een barbecue is tussen de 150 en 250 graden. Dus regel de juiste temperatuur met de schuifjes en je kunt beginnen met barbecueën!