Het belang van e-learning in de agrosector

Het belang van e-learning in de agrosector

De agrosector is een van de grootste sectoren in Nederland, maar heeft het de laatste jaren niet makkelijk. Vooral landbouw en tuinbouw hebben last van de negatieve gevolgen van klimaatverandering en de bijkomstige afname van biodiversiteit. Het verder ontwikkelen en innoveren van de agrosector is daarom al langer belangrijker dan ooit. Gelukkig kijken betrokken ontwikkelaars mee en bieden ze digitale leermiddelen aan binnen de agrosector. Die zorgen er onder andere voor dat bedrijven verder kunnen groeien en sterker met elkaar kunnen concurreren. Maar hoe zit dat dan precies? Dat en meer lees je in dit artikel. 

Hoe e-learning voor innovatie binnen de agrosector zorgt

E-learning is een ander woord voor digitaal leren en brengt een hoop voordelen met zich mee voor iedereen die werkzaam is in de agrosector. Uiteindelijk werkt dat dus ook door in bedrijven zelf. Om te beginnen kunnen cursisten zelf hun werktijden bepalen door middel van het bekijken van online lessen. Ze worden nergens verwacht en hoeven nergens naartoe te reizen. Dat scheelt niet alleen reiskosten, maar zorgt er ook voor dat er slim gecombineerd kan worden met de gangbare onregelmatige werktijden in bijvoorbeeld de land- en tuinbouw. Een voorbeeld van een aanbieder van digitale leermiddelen binnen de agrosector is AHA Leermiddel bouwers. AHA Leermiddelen bouwers heeft al ruim 18 jaar ervaring op het gebied van e-learning binnen de agrosector. Voor meer informatie kun je terecht op aha-leermiddelenbouwers.nl. Een handige tool bij e-learning binnen de agrosector is het inzetten van multimedia. Denk daarbij aan animaties die lesstof verduidelijken, video’s die ingewikkelde praktijkhandelingen laten zien of bedrijfsfilms die de nieuwste techniek laten zien en onderzoekers het woord geven. Al met al is het inzetten van digitale leermiddelen verstandig bij het verder ontwikkelen van cursisten en uiteindelijk de gehele agrosector. 

Elektronische leeromgeving

De meest gebruikte elektronische leeromgeving op het gebied van e-learning is Moodie. Moodie telt miljoenen gebruikers en dat heeft te maken met de gebruiksvriendelijkheid van de omgeving en alle extra voordelen. Zo wordt er in Moodie gewerkt met tekst, beeld en animaties en kunnen cursisten en docenten makkelijk en snel met elkaar communiceren. Daarnaast regelt Moodie de administratie, wat weer een hoop werk van je bedrijf uit handen neemt. Bovendien heeft Moodie de mogelijkheid om cursisten opdrachten te geven en te toetsen. Wederom scheelt dat een hoop dure trainingen en extra werk. Maar het is ook mogelijk om Moodie volledig zelf te gebruiken. Onder andere bij AHA Leermiddelen bouwers kun je als bedrijf terecht om de kneepjes uit het vak te leren met betrekking tot deze handige elektronische leeromgeving. Dat kan in verschillende gradaties. Je geeft dus zelf aan in hoeverre je betrokken en werkzaam wilt zijn binnen de elektronische leeromgeving. Zo ben je weer eens stapje dichter bij het verder ontwikkelen van je bedrijf binnen de agrosector.