Een vijver is leuk en leerzaam

Een vijver is leuk en leerzaam

Een vijver biedt ongekend veel mogelijkheden. Dagelijks kun je genieten van je eigen waterpartij in je eigen tuin, daarnaast is water rustgevend waardoor je na een dag hard werken heerlijk tot rust kunt komen door bij je vijver te gaan zitten. Een vijver biedt ook een meerwaarde voor je tuin en hiermee voor je hele huis, de waarde hiervan kan hierdoor aardig stijgen. Kinderen vinden een vijver ook geweldig, in een vijver valt namelijk altijd veel te ontdekken.

Vijver ideaal voor kinderen

In een vijver gebeurt altijd wat, kikkers vinden gemakkelijk hun weg naar een vijver, dit geldt ook voor bijvoorbeeld spinnetjes en watervogels. Kinderen kunnen zich urenlang vermaken aan de rand van een vijver, zeker als het water helder is, valt er namelijk veel te zien en te ontdekken. Een schepnetje vinden kinderen altijd leuk, hiermee kunnen ze kleine spinnetjes of misschien zelfs wel een kikker vangen. Je kunt er ook voor kiezen om zelf dieren uit te zetten in je vijver. Denk hierbij aan een karpers, dit is voor kinderen helemaal het einde. Waterplanten kun je ook zelf laten groeien in je vijver, hierdoor krijgt de waterpartij al snel een natuurlijke uitstraling. Uiteraard staat de veiligheid voorop bij het aanleggen van een vijver, door bijvoorbeeld een hek te plaatsen voor de vijver, weet je zeker dat kinderen nooit in het water zullen vallen.

Vijver is meerwaarde voor je tuin

Als je hebt gekozen voor een bepaalde tuinstijl, kan een vijver hierin een toegevoegde waarde hebben. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een ruige tuin met wilde planten en rotspartijen. Een grote vijver met watervallen, zou hier prachtig op aansluiten, zeker als je hierbij ook nog hoogteverschillen aan kunt brengen, maakt dit een vijver tot een absolute eyecatcher van je tuin. Door rond de vijver bijpassende planten en struiken te planten, zorg je voor een natuurlijk geheel wat de tuin uniek in zijn soort maakt.

Vijver zorgt voor ontspanning

Water is rustgevend, denk hierbij aan het gevoel wat de zee of een groot meer oproept. Een vijver biedt ook deze rust. Ideaal als je ’s avonds even tot rust wilt komen in je eigen tuin. Je kunt er ook voor kiezen om je loungeset dichtbij een vijver te plaatsen, hiermee zit je heerlijk comfortabel en kijk je uit op een rustgevende vijver. Een fijne manier van ontspannen, waardoor je er na een paar uurtjes weer tegenaan kunt.