Een moestuin, iets voor jou?

Een moestuin, iets voor jou?

Steeds meer mensen verbouwen hun eigen groenten en fruit en genieten hier met volle teugen van. Dat is ook niet zo gek, want een moestuin bespaart geld, is gezond en het is ook nog eens goed voor het milieu. Het is bovendien heel leerzaam voor kinderen. Ook iets voor jou?

Lekker en gezond

In je moestuin bepaal je zelf wat je wilt verbouwen. Ben je dol op spinazie? Hou je van andijvie? Of toch liever bloemkool? Wat je ook wilt gaan telen en oogsten in je moestuin, je weet in ieder geval zeker dat het gezond is. Het is natuurlijk heerlijk om onbespoten groenten en fruit uit je eigen moestuin te kunnen halen. Na het oogsten kun je meteen aan de slag met de avondmaaltijd, verser en lekkerder wordt het niet.

Bespaar kosten

Als je zelf groenten en fruit verbouwd, hoef je dit niet in de supermarkt te kopen. Het bedrag wat je hiermee bespaart, kan nog aardig oplopen. Als je een gevarieerde moestuin hebt met veel verschillende soorten, hoef je niet meer naar de supermarkt. Dit scheelt geld, maar ook veel tijd. Fruitbomen  in je moestuin zijn voor de variatie zeker aan te raden. Als je mensen kent die ook een moestuin hebben, kun je misschien af en toe wat ruilen. Je hebt natuurlijk al snel te veel als je iets gaat oogsten. Door te ruilen met andere moestuineigenaren, heb je wekelijks een gevarieerd aanbod en hoef je niet meer naar de supermarkt.

Duurzaam bezig

Met een moestuin ben je duurzaam bezig. De groenten en fruit die je normaal gesproken in de supermarkt kocht, hoeft nu niet meer verbouwd en vervoerd te worden. Dit bespaart brandstof en dus CO2 uitstoot. Ook hoeven deze producten niet meer verpakt te worden door de telers. Dit scheelt weer plastic en karton, wat ook een positief effect heeft op het milieu. Als je kinderen hebt, is een moestuin erg leerzaam en geef je ze meteen het goede voorbeeld!