Deurbeslag kiezen voor je tuinproject?

Deurbeslag kiezen voor je tuinproject?

De deurbeslag is een zeer belangrijk onderdeel van de deur. Het is het meest zichtbare deel van de deur en het is ook een belangrijk veiligheidskenmerk. De deuren in onze huizen, kantoren of gebouwen moeten ons veiligheid en zekerheid kunnen bieden. Een deurbeslag is het meest zichtbare onderdeel van een deur. Het biedt ons bescherming tegen indringers en het geeft ons ook een gevoel van privacy. Wanneer jij gaat klussen in je tuin heb je de juiste gereedschap nodig. Bij het maken van een leuke tuinhuisje, veranda of schutting heb je grote kans dat je een deurbeslag nodig gaat hebben.

Waar gebruik je een deurbeslag voor?

Er zijn veel verschillende soorten deurklinken die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om deurbeslag en deurkrukken te gebruiken die meestal duurder zijn dan andere soorten handgrepen omdat ze een langere levensduur hebben en een meer traditionele uitstraling hebben.

Een deurkruk is een apparaat dat wordt gebruikt om een deur te openen of te sluiten. Deurgrepen zijn meestal aan de binnenkant van de deur bevestigd en worden bediend door aan de hendel te duwen of te trekken om deze te draaien.

Verschillende soorten deurbeslag:

Deurbeslag zijn de onderdelen van een deur die worden gebruikt om de deur te openen en te sluiten. Ze zijn meestal samengesteld uit een handvat en een slot.

De meest voorkomende soorten deurklinken zijn:

-Hendelkruk: dit type deurkruk is het populairst in Noord-Amerika, Europa en Australië. Het wordt vaak gevonden op zowel residentiële als commerciële deuren.

- Knop of ronde handgreep: de knop of ronde handgrepen zijn te vinden op zowel residentiële als commerciële deuren. Het wordt meestal gebruikt voor deuren met een oudere stijl, zoals Victoriaanse huizen.

-Duwplaat: Een duwplaat is te vinden op commerciële deuren zoals winkelingangen, hotels, restaurants, banken enz.

-Rim pull: een deurklink die aan de velg wordt getrokken, is meestal te vinden op woondeuren

Meerdere deurkrukken van soort

Er zijn veel verschillende soorten deurkrukken, waarvan sommige omvatten: deurkrukken, duw-trekgrepen, knopgrepen en vingergrepen. De geschiedenis van de deurklink is niet duidelijk, maar men gelooft dat ze in 1778 door Robert Barron zijn uitgevonden voor zijn eigen huis. Deurbeslag is essentieel voor de functionaliteit van een deur. Ze zijn te vinden aan de boven- en onderkant van een deur en spelen een belangrijke rol bij de bediening van een deur.

Deurkruk: Het meest voorkomende type beslag is de deurkruk. De handgrepen zijn aan weerszijden van een deur gemonteerd en worden gebruikt om deze te openen of te sluiten door ze met de klok mee of tegen de klok in te draaien.

Deurknop: Een knop is een ander type beslag dat wordt gebruikt om deuren te openen of te sluiten, maar ze worden vaker aangetroffen op binnendeuren. Knoppen worden aan weerszijden van een deur gemonteerd en zijn met één hand te bedienen.