Agenda

/ maart / april / mei /

maart

Kunstcafé maart

Kunstcafé maart zo 19 maart 2017 - 29 april

Joke V Zinderen _1 (Large)Opening expositie van Nic Stoetman (fotografie)
Stoetman fotografeert puur voor zijn plezier. Landschappen vindt hij erg leuk om te doen. In de stad is hij altijd op zoek naar portretten en situaties. 
Joke van Zinderen (viltwerk)
Maakt ultra dunne shawls van superfijne merino, ze verft veel van haar vilt en print bladeren op vilt en papier. Voor haar is het proces van wol uitkiezen, wol uitleggen, vilten en vaak nog verven en bewerken met naald en draad een vorm van meditatie geworden, een manier om tot rust te komen.

Duo Wolfs en KleinJan

Duo Wolfs en KleinJan zo 26 maart 2017

Duo Wolfs _Klein Jan

Door een samenloop van omstandigheden komt dit concert te vervallen
Klarinettist Tom Wolfs en slagwerker Niek KleinJan toveren uit alle mogelijke slagwerk- en blaasinstrumenten pareltjes uit de muziekgeschiedenis naar boven en met een enthousiaste bom spontaniteit en humor wervelen ze over het podium. Wilt u ook eens van uw stoel geblazen worden? Kom dan luisteren!

Riphagen

Riphagen zo 26 maart 2017

Riphagen _36000427_st _2_s -lowDe beruchte Amsterdamse crimineel Andries 'Al Capone' Riphagen werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de Duitsers. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodseonderduikers, en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem.

Zincafé - 27 maart

Zincafé - 27 maart ma 27 maart 2017

ZincafeAnne Marie Poorthuis - Eigentijdse verbindingen
Vanavond maakt u kennis met het netwerk van de Gemene Goed Economie het Gooi. Anne-Marie Poorthuis is te gast om haar inspiratie over een andere economie en samenleving te delen. Een economie waarin winst met andere termen dan met geld wordt ingevuld.

 

Theatermenu bij Javier Guzman - 'Ga-bie-jer'

Theatermenu bij Javier Guzman - 'Ga-bie-jer' vr 31 maart 2017

Eat En MeetTheater De Tuin heeft voor deze voorstelling samen met Brasserie Eat & Meet in Leusden een theaterarrangement afgesproken.
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het speciale theatermenu kost € 13,00, inclusief een kopje koffie. U heeft de keuze uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Javier Guzman – Ga-Bie- Jer

Javier Guzman – Ga-Bie- Jer vr 31 maart 2017

Javier1Deze voorstelling is uitverkocht
Javier Guzman wil zich even voorstellen. Netjes en keurig, zoals het hoort. Misschien kent u hem al van zeven avondvullende voorstellingen, vijf Sinterklaasconferences en een Oudejaarsconference... Maar durft u te zeggen of u hem echt kent? En hoe spreek je zijn naam eigenlijk uit? In de voorstelling Ga-Bie-Jer stelt Javier zich opnieuw voor. 

april

De Heeren van Thans – Strepen op de weg

De Heeren van Thans – Strepen op de weg za 1 april 2017

De Heeren Van Thans _foto Nol HavensDe Heeren van Thans: Nol Havens (VOF de Kunst), André van den Boogaart en Frans van der Meer. Ruim 26 jaar zaten ze samen in de auto. Bijna 850.000 kilometer hebben ze afgelegd. Met z'n vieren on the road. Op weg naar roem en rock-'n-roll. Nu rijden ze terug naar waar het begon en kijken nog één keer achterom. Drie stemmen, drie gitaren. En één lege stoel.

Het grote gekke voorleesfeest - Familievoorstelling

Het grote gekke voorleesfeest - Familievoorstelling zo 2 april 2017

Het Grote Gekke Voorleesfeest -1 (Large)

Marianne Busser presenteert een vrolijk interactief programma voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het programma bestaat uit een bonte verzameling van grappige versjes,  liedjes en verhaaltjes die Marianne samen met haar man Ron Schröder heeft  geschreven. Over twee superstoute kinderen, over zeven varkens die in een  brievenbus wonen, over konijntjes met hun oren in de knoop, en nog veel meer  leuke dingen.

Dubbel Comedy Tuin - Donderlach op donderdag (april)

Dubbel Comedytuin - Harry Glotzbach en Roel C. Verburg do 6 april 2017

Roel C . VerburgIn deze Donderlach op Donderdag, twee gevestigde stand up comedians, Harry Glotzbach en Roel C. Verburg. De liefhebbers van onvervalste humor zonder franje kunnen hun hart ophalen. Deze routiniers rijgen hilarische anekdotes en gevatte observaties moeiteloos aan elkaar, elk met zijn eigen unieke stijl en bijzondere act.  Betaal éénmaal maal de prijs voor twee comedians!

Cor Bakker ontvangt Gerard Alderliefste

Cor Bakker ontvangt Gerard Alderliefste vr 7 april 2017

Cor Bakker -1-Gerard _B.Vink (Large)Pianist Cor Bakker en zanger/gitarist Gerard Alderliefste besloten samen 'en route' te gaan naar de tijd dat we luidkeels meezongen met Gérard Lenorman, Les Poppy's, Michel Fugain en Jacques Brel. En dat we luisterden naar prachtige chansons als 'Les moulins de mon coeur' van Michel Legrand en 'Laat me' van Ramses Shaffy.

De getergde mannen - Wij verhuren niet aan kermisvolk

De getergde mannen - Wij verhuren niet aan kermisvolk za 8 april 2017

De Getergde MannenDe gehele theatertour van deze voorstelling is door de artiesten voor het theater seizoen 2016/2017 geschrapt

De Getergde Mannen proberen zich in hun nieuwe programma staande te houden in het weerbarstige maar o zo romantische artiesten bestaan. Met stemmen die klinken als een klok zingen zij zich door een zinderende cabareteske voorstelling heen, die doet denken aan een volksopera a la Dario Fo; een scheut Italië, een scheut Comedia dell' Arte en karikaturale personages.

De Regenboogdraak

De Regenboogdraak zo 9 april 2017

De Regenboogdraak -2

Drako de regenboogdraak heeft gouden schubben. De andere draken vinden hem bijzonder en beschermen hem tegen de mensen. Die denken dat een gouden schub eeuwig geluk brengt. De draken willen graag zelf ook zo'n gouden schub. Drako houdt ze liever zelf. 

Poppenkastvoorstelling 5+ 

Florence Foster Jenkins (ma)

Florence Foster Jenkins (ma) ma 10 april 2017

Florence _foster _jenkins _48050670_st _5_s -lowFlorence Foster Jenkins vertelt het verhaal van de gelijknamige New Yorkse erfgename die ervan droomde operazangeres te worden, ondanks het feit dat ze een vreselijke zangstem had.

Florence Foster Jenkins (di)

Florence Foster Jenkins (di) di 11 april 2017

Florence _foster _jenkins _48050670_st _5_s -lowFlorence Foster Jenkins vertelt het verhaal van de gelijknamige New Yorkse erfgename die ervan droomde operazangeres te worden, ondanks het feit dat ze een vreselijke zangstem had.

Denise Jannah – Soul, Jazz and Blues

Denise Jannah – Soul, Jazz and Blues za 22 april 2017

Denise Jannah _liggend (Large)Denise Jannah vond het tijd een nieuwe duik te nemen in haar muzikaal-stylistische veelzijdigheid, nu in een heerlijke mix van Soul, Jazz en Blues. Naast eigen werk brengt zij een gevarieerd repertoire van o.a. Roberta Flack, Dionne Warwick, Etta James, Gladys Knight en Stevie Wonder. 

Ongewoon Lekker!

Ongewoon Lekker! zo 23 april 2017

Ongewoonlekker 01 (Large)Een voorstelling over BOFT (Bewegen, Ontbijten, Fris water, TV minderen). Snoepie en Snappie wonen gezellig samen in een klein huisje. Snoepie houdt, zoals zijn naam al zegt, erg van snoepen. Toch mag hij het van Snappie maar af en toe. Snoepie komt er uiteindelijk achter dat alleen maar snoepen en lekker eten niet leuk is. 
Poppentheater, Leeftijd 3+

Lua Branca – Klassieke muziek uit Zuid-Amerika

Lua Branca – Klassieke muziek uit Zuid-Amerika zo 23 april 2017

Lua BrancaLua Branca neemt je mee op reis door Zuid-Amerika en laat een rijk palet horen van diverse klanken en ritmes afkomstig van dit muzikale continent. Een rijk programma van de Argentijnse tango uit Buenos Aires exotische ambiance. Meditatieve en melancholieke melodieën wisselen elkaar af met de welbekende energieke ritmiek uit dit Zuid-Amerikaanse land. 

Zincafé - 24 april

Zincafé - 24 april ma 24 april 2017

Zincafe Martine Letterie - Verbinding met Vrijheid

mei

Open Podium (mei)

Open Podium (mei) wo 3 mei 2017

Open Podium

Bestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater! Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, dichter, acteur of danser, grijp dan deze kans. Het podium van De Tuin is voor jou!
Aanmelden via openpodium@detuininleusden.nl

JeBo Variatieshow

JeBo Variatieshow zo 7 mei 2017

Jeroen -supermanJeroen, bekend als Anton uit de kinderserie X-mix verzorgt dit spektakel.
In deze show van 30 tot 45 minuten wisselen zang, dans, goochelen en jongleren elkaar razendsnel af.
Een feest voor kinderen van 3 t/m 8 jaar.
Een superknaller!

Robert Jan Stips - RJSolo

Robert Jan Stips - RJSolo za 13 mei 2017

Robert _Jan _StipsRobert Jan Stips' muzikale dagboek van de zestiger jaren tot-en-met-nu. Zijn gevoel voor humor loopt, naast zijn nooit aflatend enthousiasme, steevast als 'n rode draad door de hele avond heen. Een bijzondere avond waarin de tijd letterlijk en figuurlijk voorbij vliegt! Robert Jan Stips is een van de leden van de groep The Nits.

Tango Xtremo en Joris Lutz - Vaudeville

Tango Extremo en Joris Lutz - Vaudeville za 20 mei 2017

Joris Lutz _foto Walter Kallenbach (Large)

Tango Extremo brengt met Vaudeville in hun achtste voorstelling een muzikale ode aan de kracht van de mens om zich staande te houden, om door te leven, ook zal zijn we 'just a gigolo'. Joris Lutz speelt Johan, die voor het eerst voet zet in Club Vaudeville en in een voor hem totaal onbekende wereld terecht komt. 

Direct bestellen

Klik hier