Agenda

/ januari / februari / maart / april / mei /

januari

Kunstcafé januari

Kunstcafé januari zo 22 januari 2017 - 13 maart

Ad Oostveen _2Linda de Wit - schilderijen
Linda de Wit werkt zowel met Oost-Indische inkt en aquarelverf als met acrylverf. Ze heeft zo'n 35 muurschilderingen gemaakt bij particulieren en bedrijven. Ook heeft ze zelf een kinderboek geschreven en geïllustreerd en in eigen beheer uitgegeven.
Ad Oostveen - glazenier
Glas dat zon vangt, vasthoudt en weer terug geeft. Glas dat vorm en kleur verbindt met hulp van licht. Een zichtbaar mysterie. In 2010 begon aan de opleiding tot glazenier in Schoonhoven is Ad Oostveen inmiddels gediplomeerd glazenier en werkt in zijn atelier aan huis. 

februari

Pelle past op

Pelle past op zo 26 februari 2017

Pelle Past OpPelle kan laten zien dat hij al een grote trol is als hij op zijn zusje moet passen. Moeder trol moet op een gevaarlijke plek eten gaan zoeken. Oppassen is toch moeilijker dan Pelle denkt. Zeker als zijn beste vriend komt vragen om mee te gaan voetballen. Iets dat Pelle heel graag doet. De keus die Pelle dan maakt heeft grote gevolgen. Als het allemaal maar weer goed komt voordat Moeder trol weer thuis is
Handpoppenspel 5+

Love and Friendship

Love & Friendship zo 26 februari 2017

Love _amp _friendship _20000379_st _1_s -lowIn Love & Friendship probeert een jonge aantrekkelijke weduwe, Lady Susan Vernon, een nieuwe en liefst rijke man, aan de haak te slaan. En tegelijkertijd ook voor haar verlegen en nogal terughoudende dochter Frederica een man te vinden.
Een heerlijke film, in hoog tempo gespeeld, met mooie, vaak dubbelzinnige, dialogen en fraaie kostuums. Losjes gebaseerd op een jeugdwerk van de geliefde Engelse schrijfster Jane Austen, bekend van de eveneens verschillende keren verfilmde boeken 'Sense & Sensibility' en 'Pride & Prejudice'. 

Wiplala - familiefilm

Wiplala - familiefilm ma 27 februari 2017

Wiplala _27-2-2017

Deze vrolijke, avontuurlijke familiefilm is gebaseerd op het beroemde boek van Annie M.G.Schmidt,  Wiplala. Hij gaat over een 10 cm groot mannetje uit een land waar iedereen kan toveren, al noemen ze het daar Tinkelen. Wiplala kan niet zo goed Tinkelen. Daarom besluit hij het land te verlaten.

De reus zonder neus

De reus zonder neus di 28 februari 2017

De Reus Zonder NeusOp een dag was de reus van de Witte Bergen heel erg verkouden. Na een hele harde nies, viel zijn neus van zijn gezicht. Waar hij ook zocht nergens kon hij hem vinden.
In het dal van de bergen woont Vera met haar hond Bello. Als Vera met Bello gaat spelen brengt hij iets terug waar de reus vast heel erg blij mee zal zijn.
handpoppenspel 3+

Max Knikoor konijn

Max Knikoor konijn di 28 februari 2017

Max Knikoor _400x 600Max wordt gepest omdat hij een knik in zijn oor heeft. Op een dag is Max het gepest zo zat dat hij op zoek gaat naar iemand die hem van zijn knikoor af kan helpen. Tot overmaat van ramp sturen de pestkoppen de vos achter Max aan. Via Berno de beer gaat Max op zoek naar Noera. Dat is een oude wijze schildpad. Zij heeft de oplossing. Daarmee wordt hij de held van alle konijnen.
Poppenkastvoorstelling voor 5+ 

maart

Paddington - familiefilm

Paddington - familiefilm wo 1 maart 2017

Beertje Paddington _1-3-2017Familiefilm naar de beroemde boeken van Michael Bond over beertje Paddington. Een jonge Peruviaanse beer met een grote passie voor alles wat Brits is reist naar Londen om een huisje te vinden. Alleen en verdwaald eindigt het beertje op Paddington Station, waar hij erachter komt dat het stadsleven niks voor hem is.
Leeftijd 6+ 

Jodokus is jarig

Jodokus is jarig do 2 maart 2017

JodokusJodokus is jarig en viert zijn verjaardagsfeest. Hij heeft iedereen uitgenodigd, behalve heks Hatsefrats. Zij haalt altijd lelijke streken uit. Daarom mag ze niet komen. Hatsefrats vindt dat niet leuk. Daarom probeert ze de verjaardag van Jodokus in de war te sturen. Of dat ook lukt?
Leeftijd 3 + 

Irja De piratendochter

Irja, de piratendochter do 2 maart 2017

Irja _600x 450Irja, de dochter van piraat Stoppelbaard woont samen met haar vriendje papegaai Rocco op een (schat) eiland. Omdat haar vader bijna altijd op zee is, moet Irja de schat bewaken.  Rocco past op zijn beurt weer op Irja. Irja droomt ervan om prinses te zijn. Op een dag spoelt er een meisje aan. Ze heeft een kroon op haar hoofd en een mooie jurk aan. Zal de wens van Irja in vervulling gaan?
Poppenkastvoorstelling 5 +

Speelman & Speelman – Het moet eruit

Speelman & Speelman – Het moet eruit vr 3 maart 2017

Speelman En Speelman _liggend _foto Curly And Straight (Large)Het verhaal van tien jaar succes en tegenslag moet eruit. De broers Speelman voelen de behoefte hun eerdere shows van zich af te pellen als lagen van een ui, zodat ze daarna weer verder kunnen met iets nieuws. En zoals je van de Speelmannen gewend bent, gaat deze trip down memory lane er op een muzikale en humoristische manier aan toe.

Jodymoon – Our Place

Jodymoon – Our Place za 4 maart 2017

Jodymoon _Luxor Live 2_Photo By Rijno BoonJohan Smeets (multi-instrumentalist) en Digna Janssen (zangeres) zijn een singer-songwriter duo. Songs schrijven is voor hen een manier om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen, een authentiek duo met een organische flow. Ze hebben inmiddels na 4 albums, met liedjes op de rand van pop, singer-songwriter, klassiek en folk, bewezen dat ze blijvertjes zijn.

Daisy Correia – Uma casa Portugesa

Daisy Correia – Uma casa Portugesa zo 5 maart 2017

Daisy Correia _vierkant (Large)Daisy Correia brengt met Uma casa Portuguesa een hommage aan fadokoningin Amália Rodrigues.  Ze vertelt haar levensverhaal en zingt de daarbij behorende nummers die samen het leven van de allergrootste fadozangeres vormen. Daisy neemt de fado ook op eigen wijze onder handen en zorgt daarmee voor een hedendaagse verrijking van de fado. 

Carol

Carol wo 8 maart 2017

Carol _26006338_st _3_s -lowIn het kader van Wereldvrouwendag
Therese Belivet werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. 

Maarten Ebbers – Appeltje eitje

Maarten Ebbers – Appeltje eitje vr 10 maart 2017

Maarten Ebbers -1Maarten Ebbers is zo'n jongen waar er wel meer van zijn. Brilletje, buikje, blonde haren, scheve tanden: aardige gast. Maar dan pakt hij zijn gitaar en scheurt, jankt en verleidt, monden zakken open en billen schuiven naar de puntjes van de stoelen. Dit is te muzikaal om cabaret te noemen. Maar voor een muzikant is hij wel heel erg grappig! 

Topkidz

Topkidz - Open Podium 2017 za 11 maart 2017

Top Kidz _nieuwe Foto_Wegens succes geprolongeerd!
Voor de derde keer op rij. Topkidz Open Podium in Theater De Tuin waar kinderen van 6-15 jaar die ervan dromen eens op een echt podium te staan en voor publiek op te treden, hun artistieke kunsten mogen vertonen. Deelname is gratis. Toegang voor publiek is ook gratis. 

George Groot - SeptemberSong

George Groot - SeptemberSong zo 12 maart 2017

George Groot _liggen __foto Eric IdelerGeorge Groot is een van de oprichters van de legendarische cabaretgroep Don Quishocking. Nu is hij te zien in de Nederlandse theaters met het programma Septembersong. Hij zingt liedjes uit zijn carriere: oudere uit de Don Quishocking tijd en nieuwere, waar hij verhalen uit zijn jeugd doorheen vlecht.  Piano: Alberto Klein Goldewijk. 

Open Podium (maart)

Open Podium (maart) wo 15 maart 2017

Open Podium

Bestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater! Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, dichter, acteur of danser, grijp dan deze kans. Het podium van De Tuin is voor jou!
Aanmelden via openpodium@detuininleusden.nl.

Halve finalisten Wim Sonneveldprijs

Halve finalisten Wim Sonneveldprijs vr 17 maart 2017

AKF-bovenste Plank -web

Elk jaar strijden cabaretiers tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival om de Wim Sonneveldprijs. Alvorens de finale plaatsvindt, gaan de zes halve finalisten, gesplitst in twee groepen van drie, op tour langs de Nederlandse theaters, teneinde wat vlieguren op te doen. De vorige twee theaterseizoenen waren bezoekers van Theater De Tuin laaiend enthousiast over hun voorstellingen. Vandaar deze reprise! 

Kurt Deffrancq – De buitenkant van meneer Jules

Kurt Deffrancq – De buitenkant van meneer Jules za 18 maart 2017

Kurt Defrancq _liggend _2Kleinkunst
Acteur Kurt Defrancq vertelt het verhaal 'De buitenkant van meneer Jules', de novelle van schrijfster Diane Broeckhoven. in dit haast onbeweeglijk tafereel, spreekt Kurt Defrancq de tekst die zindert van intimiteit, een ontroerende mix van gemis, aanhankelijkheid en heimwee. 

Kunstcafé maart

Kunstcafé maart zo 19 maart 2017 - 29 april

Joke V Zinderen _1 (Large)Opening expositie van Nic Stoetman (fotografie)
Stoetman fotografeert puur voor zijn plezier. Landschappen vindt hij erg leuk om te doen. In de stad is hij altijd op zoek naar portretten en situaties. 
Joke van Zinderen (viltwerk)
Maakt ultra dunne shawls van superfijne merino, ze verft veel van haar vilt en print bladeren op vilt en papier. Voor haar is het proces van wol uitkiezen, wol uitleggen, vilten en vaak nog verven en bewerken met naald en draad een vorm van meditatie geworden, een manier om tot rust te komen.

Tonio (ma)

Tonio (ma) ma 20 maart 2017

Tonio _36000435_st _2_s -lowTonio is een aangrijpende film over de dood van de enige zoon van een bekend schrijversechtpaar. De jongen verongelukt drie weken voor zijn 22ste verjaardag, als hij in de binnenstad van Amsterdam op zijn fiets door een auto wordt geschept. De film laat de aandoenlijke wederzijdse afhankelijkheid zien, die de ouders in hun ontredderde staat bijeenhoudt, maar soms ook dreigt te verpletteren. Sober en terughoudend laat de film de doffe leegte zien, waarin de ouders achterblijven. Een integere film, die dankzij de geweldige acteerprestaties van Pierre Bokma en Rifka Lodeizen, de kijker op momenten in het hart weet te raken.  

Tonio (di)

Tonio (di) di 21 maart 2017

Tonio _36000435_st _2_s -lowTonio is een aangrijpende film over de dood van de enige zoon van een bekend schrijversechtpaar. De jongen verongelukt drie weken voor zijn 22ste verjaardag, als hij in de binnenstad van Amsterdam op zijn fiets door een auto wordt geschept. De film laat de aandoenlijke wederzijdse afhankelijkheid zien, die de ouders in hun ontredderde staat bijeenhoudt, maar soms ook dreigt te verpletteren. Sober en terughoudend laat de film de doffe leegte zien, waarin de ouders achterblijven. Een integere film, die dankzij de geweldige acteerprestaties van Pierre Bokma en Rifka Lodeizen, de kijker op momenten in het hart weet te raken.  

Astrid Seriese & Erwin van Ligten – SCHATTEN!

Astrid Seriese & Erwin van Ligten – SCHATTEN! vr 24 maart 2017

Astrid Seriese -Erwin Van Ligten _liggend _ Fotograaf Friso Keuris (Large)Na het succes van hun theaterconcert Blues&Poetry zetten zangeres Astrid Seriese en gitarist Erwin van Ligten hun samenwerking voort in SCHATTEN! en duikelen zij wederom de mooiste juweeltjes aan songs op uit hun gezamenlijke muzikale schatkist. Een muzikale belevenis om naar uit te kijken!

Piepschuim – Zo doen we dat hier

Piepschuim – Zo doen we dat hier za 25 maart 2017

Piepschuim _liggend _foto N .n . (Large)Laat je onderdompelen in de wereld die Piepschuim heet. 'Zo doen we dat hier' is een waanzinnig muzikaal en energiek programma over grote thema's en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje.

Duo Wolfs en KleinJan

Duo Wolfs en KleinJan zo 26 maart 2017

Duo Wolfs _Klein Jan

Klarinettist Tom Wolfs en slagwerker Niek KleinJan toveren uit alle mogelijke slagwerk- en blaasinstrumenten pareltjes uit de muziekgeschiedenis naar boven en met een enthousiaste bom spontaniteit en humor wervelen ze over het podium. Wilt u ook eens van uw stoel geblazen worden? Kom dan luisteren!

Riphagen

Riphagen zo 26 maart 2017

Riphagen _36000427_st _2_s -lowDe beruchte Amsterdamse crimineel Andries 'Al Capone' Riphagen werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de Duitsers. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodseonderduikers, en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem.

Zincafé - 27 maart

Zincafé - 27 maart ma 27 maart 2017

ZincafeAnne Marie Poorthuis - Eigentijdse verbindingen
Vanavond maakt u kennis met het netwerk van de Gemene Goed Economie het Gooi. Anne-Marie Poorthuis is te gast om haar inspiratie over een andere economie en samenleving te delen. Een economie waarin winst met andere termen dan met geld wordt ingevuld.

 

Theatermenu bij Javier Guzman - 'Ga-bie-jer'

Theatermenu bij Javier Guzman - 'Ga-bie-jer' vr 31 maart 2017

Eat En MeetTheater De Tuin heeft voor deze voorstelling samen met Brasserie Eat & Meet in Leusden een theaterarrangement afgesproken.
Dit houdt in dat u voorafgaand aan deze voorstelling een heerlijk hapje kunt eten in Brasserie Eat & Meet. Het speciale theatermenu kost € 13,00, inclusief een kopje koffie. U heeft de keuze uit een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Het restaurant ligt op 5 minuten loopafstand van het theater en er is ruime (gratis!) parkeergelegenheid.

Javier Guzman – Ga-Bie- Jer

Javier Guzman – Ga-Bie- Jer vr 31 maart 2017

Javier1Deze voorstelling is uitverkocht
Javier Guzman wil zich even voorstellen. Netjes en keurig, zoals het hoort. Misschien kent u hem al van zeven avondvullende voorstellingen, vijf Sinterklaasconferences en een Oudejaarsconference... Maar durft u te zeggen of u hem echt kent? En hoe spreek je zijn naam eigenlijk uit? In de voorstelling Ga-Bie-Jer stelt Javier zich opnieuw voor. 

april

De Heeren van Thans – Strepen op de weg

De Heeren van Thans – Strepen op de weg za 1 april 2017

De Heeren Van Thans _foto Nol HavensDe Heeren van Thans: Nol Havens (VOF de Kunst), André van den Boogaart en Frans van der Meer. Ruim 26 jaar zaten ze samen in de auto. Bijna 850.000 kilometer hebben ze afgelegd. Met z'n vieren on the road. Op weg naar roem en rock-'n-roll. Nu rijden ze terug naar waar het begon en kijken nog één keer achterom. Drie stemmen, drie gitaren. En één lege stoel.

Het grote gekke voorleesfeest - Familievoorstelling

Het grote gekke voorleesfeest - Familievoorstelling zo 2 april 2017

Het Grote Gekke Voorleesfeest -1 (Large)

Marianne Busser presenteert een vrolijk interactief programma voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het programma bestaat uit een bonte verzameling van grappige versjes,  liedjes en verhaaltjes die Marianne samen met haar man Ron Schröder heeft  geschreven. Over twee superstoute kinderen, over zeven varkens die in een  brievenbus wonen, over konijntjes met hun oren in de knoop, en nog veel meer  leuke dingen.

Dubbel Comedy Tuin - Donderlach op donderdag (april)

Dubbel Comedytuin - Harry Glotzbach en Roel C. Verburg do 6 april 2017

Roel C . VerburgIn deze Donderlach op Donderdag, twee gevestigde stand up comedians, Harry Glotzbach en Roel C. Verburg. De liefhebbers van onvervalste humor zonder franje kunnen hun hart ophalen. Deze routiniers rijgen hilarische anekdotes en gevatte observaties moeiteloos aan elkaar, elk met zijn eigen unieke stijl en bijzondere act.  Betaal éénmaal maal de prijs voor twee comedians!

Cor Bakker ontvangt Gerard Alderliefste

Cor Bakker ontvangt Gerard Alderliefste vr 7 april 2017

Cor Bakker -1-Gerard _B.Vink (Large)Pianist Cor Bakker en zanger/gitarist Gerard Alderliefste besloten samen 'en route' te gaan naar de tijd dat we luidkeels meezongen met Gérard Lenorman, Les Poppy's, Michel Fugain en Jacques Brel. En dat we luisterden naar prachtige chansons als 'Les moulins de mon coeur' van Michel Legrand en 'Laat me' van Ramses Shaffy.

De getergde mannen - Wij verhuren niet aan kermisvolk

De getergde mannen - Wij verhuren niet aan kermisvolk za 8 april 2017

De Getergde MannenDe gehele theatertour van deze voorstelling is door de artiesten voor het theater seizoen 2016/2017 geschrapt

De Getergde Mannen proberen zich in hun nieuwe programma staande te houden in het weerbarstige maar o zo romantische artiesten bestaan. Met stemmen die klinken als een klok zingen zij zich door een zinderende cabareteske voorstelling heen, die doet denken aan een volksopera a la Dario Fo; een scheut Italië, een scheut Comedia dell' Arte en karikaturale personages.

De Regenboogdraak

De Regenboogdraak zo 9 april 2017

De Regenboogdraak -2

Drako de regenboogdraak heeft gouden schubben. De andere draken vinden hem bijzonder en beschermen hem tegen de mensen. Die denken dat een gouden schub eeuwig geluk brengt. De draken willen graag zelf ook zo'n gouden schub. Drako houdt ze liever zelf. 

Poppenkastvoorstelling 5+ 

Florence Foster Jenkins (ma)

Florence Foster Jenkins (ma) ma 10 april 2017

Florence _foster _jenkins _48050670_st _5_s -lowFlorence Foster Jenkins vertelt het verhaal van de gelijknamige New Yorkse erfgename die ervan droomde operazangeres te worden, ondanks het feit dat ze een vreselijke zangstem had.

Florence Foster Jenkins (di)

Florence Foster Jenkins (di) di 11 april 2017

Florence _foster _jenkins _48050670_st _5_s -lowFlorence Foster Jenkins vertelt het verhaal van de gelijknamige New Yorkse erfgename die ervan droomde operazangeres te worden, ondanks het feit dat ze een vreselijke zangstem had.

Denise Jannah – Soul, Jazz and Blues

Denise Jannah – Soul, Jazz and Blues za 22 april 2017

Denise Jannah _liggend (Large)Denise Jannah vond het tijd een nieuwe duik te nemen in haar muzikaal-stylistische veelzijdigheid, nu in een heerlijke mix van Soul, Jazz en Blues. Naast eigen werk brengt zij een gevarieerd repertoire van o.a. Roberta Flack, Dionne Warwick, Etta James, Gladys Knight en Stevie Wonder. 

Ongewoon Lekker!

Ongewoon Lekker! zo 23 april 2017

Ongewoonlekker 01 (Large)Een voorstelling over BOFT (Bewegen, Ontbijten, Fris water, TV minderen). Snoepie en Snappie wonen gezellig samen in een klein huisje. Snoepie houdt, zoals zijn naam al zegt, erg van snoepen. Toch mag hij het van Snappie maar af en toe. Snoepie komt er uiteindelijk achter dat alleen maar snoepen en lekker eten niet leuk is. 
Poppentheater, Leeftijd 3+

Lua Branca – Klassieke muziek uit Zuid-Amerika

Lua Branca – Klassieke muziek uit Zuid-Amerika zo 23 april 2017

Lua BrancaLua Branca neemt je mee op reis door Zuid-Amerika en laat een rijk palet horen van diverse klanken en ritmes afkomstig van dit muzikale continent. Een rijk programma van de Argentijnse tango uit Buenos Aires exotische ambiance. Meditatieve en melancholieke melodieën wisselen elkaar af met de welbekende energieke ritmiek uit dit Zuid-Amerikaanse land. 

Zincafé - 24 april

Zincafé - 24 april ma 24 april 2017

Zincafe Martine Letterie - Verbinding met Vrijheid

mei

Open Podium (mei)

Open Podium (mei) wo 3 mei 2017

Open Podium

Bestemd voor iedereen die er van droomt voor publiek op te treden in een echt theater! Schuilt er in jou een zanger, cabaretier, dichter, acteur of danser, grijp dan deze kans. Het podium van De Tuin is voor jou!
Aanmelden via openpodium@detuininleusden.nl

JeBo Variatieshow

JeBo Variatieshow zo 7 mei 2017

Jeroen -supermanJeroen, bekend als Anton uit de kinderserie X-mix verzorgt dit spektakel.
In deze show van 30 tot 45 minuten wisselen zang, dans, goochelen en jongleren elkaar razendsnel af.
Een feest voor kinderen van 3 t/m 8 jaar.
Een superknaller!

Robert Jan Stips - RJSolo

Robert Jan Stips - RJSolo za 13 mei 2017

Robert _Jan _StipsRobert Jan Stips' muzikale dagboek van de zestiger jaren tot-en-met-nu. Zijn gevoel voor humor loopt, naast zijn nooit aflatend enthousiasme, steevast als 'n rode draad door de hele avond heen. Een bijzondere avond waarin de tijd letterlijk en figuurlijk voorbij vliegt! Robert Jan Stips is een van de leden van de groep The Nits.

Tango Xtremo en Joris Lutz - Vaudeville

Tango Extremo en Joris Lutz - Vaudeville za 20 mei 2017

Joris Lutz _foto Walter Kallenbach (Large)

Tango Extremo brengt met Vaudeville in hun achtste voorstelling een muzikale ode aan de kracht van de mens om zich staande te houden, om door te leven, ook zal zijn we 'just a gigolo'. Joris Lutz speelt Johan, die voor het eerst voet zet in Club Vaudeville en in een voor hem totaal onbekende wereld terecht komt. 

Direct bestellen

Klik hier