Zo maak je de beste keuze in zonwering voor je woning

Zo maak je de beste keuze in zonwering voor je woning

Op het gebied van zonwering heb je heel wat mogelijkheden. Je kunt niet alleen kiezen voor zonneschermen of uitvalschermen, maar ook voor markiezen, rolluiken en screens. Vaak wordt er gedacht dat een screen en een rolluik hetzelfde zijn, maar niets is minder waar. Er zijn zeker een aantal belangrijke verschillen tussen beide opties op te merken. Hier lees je alles over deze soorten zonwering en bepaal je nog makkelijker wat de beste keuze is voor jouw woning.

Rolluiken vs. screens

Wanneer je op zoek gaat naar goede zonwering, behoren zowel screens als rolluiken tot je mogelijkheden. Want beide soorten zonwering hebben hetzelfde doel, namelijk het tegenhouden van de warmte van de zon zodat je woning koel blijft. Dit is de belangrijkste overeenkomst tussen rolluiken en screens. Maar er zitten ook een aantal verschillen tussen beide opties. Zo heeft het rolluik ook nog andere voordelen en heeft een screen vaak een uitstraling die moderner is. Hier lees je meer informatie over beide opties.

Screens: modern en licht

Een screen is een doek dat als het ware direct op het raam staat. Dit betekent dat het doek nauwelijks ruimte inneemt en altijd een strakke look geeft aan je woning. Daarnaast zijn er verschillende soorten doeken: er zijn doeken met een hoge en juist een lage lichtdoorlatendheid. Het is aan jou om te bepalen wat je mooi vindt. Screens zorgen er dus voor dat het zicht van binnen naar buiten behouden blijft. Ook frisse lucht kan nog steeds goed naar binnen komen. Verder is een screen ook minder windgevoelig dan bijvoorbeeld een zonnescherm.

Rolluiken: strak en veelzijdig

Een rolluik is een stevige vorm van zonwering die, net als screens, strak op het raam zitten. De luiken worden gemaakt van kunststof of aluminium. Beide materialen zijn sterk en zijn daardoor bestand tegen tal van zaken. Zo wordt de zon buiten gehouden en blijft het binnen koel, maar heb je ook extra inbraakpreventie. Verder werkt een rolluik goed als isolatie in de winter. Een rolluik zorgt er wel voor dat het helemaal donker wordt in de kamer waar de luiken dicht zitten.

Hoe maak je de beste keuze? Het is aan jou om te bepalen wat je mooi vindt en wat je belangrijk vindt. Bij Inhuisplaza.nl vind je zowel rolluiken als screens. Je kunt hier op onderzoek uit gaan naar je mogelijkheden en ontdekken wat voor jouw woning de beste keuze is.