Welk gereedschap heb je zeker nodig voor in je tuin?

Welk gereedschap heb je zeker nodig voor in je tuin?

Heb je een nieuw huis gekocht met een tuin? Lijkt het je leuk om tuinieren als hobby op te pakken? Ben je gevraagd om voor iemand de tuin te gaan doen? De eerste stap die je in dit geval moet zetten, is het in huis halen van goed gereedschap. Tuinieren is een fantastische bezigheid, alleen is het wel belangrijk om te kunnen beschikken over de juiste spullen. Wat je minimaal nodig hebt voor in de tuin? Hieronder leggen we je het uit!

Grasmaaier

Heb je een gazon die je goed bij wilt houden? Grasmaaien is iets wat je, zeker in het zomerseizoen, regelmatig moet doen. Sterker nog, als je houdt van een strak gazon, is eens in de twee weken maaien wel minimaal. Schaf een goede grasmaaier aan, zodat deze klus een makkie wordt. Heb je een kleine tuin met weinig vierkante meters gras? Dan is een handmaaier aan te raden. Je hoeft in dit geval maar een paar keer heen en weer te gaan om je gazon te onderhouden. Heb je een wat grotere tuin, dan is een elektrische grasmaaier bijvoorbeeld ideaal. Voor een echt groot gazon, kun je kiezen voor een zitmaaier.

Heggenschaar is ideaal

Heb je een heg? Struiken die snel groeien? Een klimop die stevig groeit langs de schutting? Een heggenschaar is altijd handig om het een en ander mee bij te houden. Je knipt hiermee gemakkelijk en snel de heg mee, maar ook kun je er prima struiken en takken mee bijhouden. De takken en bladeren die op de grond vallen, kun je bij elkaar harken en in de groene bak doen.

Bladblazer voor een veilig en strak gazon

Ieder jaar verbaas je jezelf er weer over; de hoeveelheid bladeren die er in de herfst vallen. Onderschat niet hoe gevaarlijk bladeren kunnen zijn in je tuin en op paden rondom je woning. Het kan spiegelglad worden als zich veel bladeren op elkaar verzamelen. Voor je het weet ga je onderuit en raak je gewond. Voorkom dit met een bladblazer. Je kunt hier eenvoudig je tuin en de paden mee bladvrij houden. Ook kun je hiermee bijvoorbeeld je parkeerplaats bladvrij houden, wel zo fijn als je veilig in je auto wil stappen. Als je in de herfst je gazon ook nog wilt zien, doe je er ook goed aan om met de bladblazer je gazon bladvrij te houden. Aanschaffen van al deze belangrijke tuinspullen doe je gemakkelijk en snel op internet, want de beste gereedschapsdeal doe je natuurlijk online. Je koopt het hier voor de laagste prijzen en je hebt het snel in huis. Kun je meteen aan de slag!