Op welke manieren kan ik mijn huis beter isoleren?

Op welke manieren kan ik mijn huis beter isoleren?

Wil je graag je huis beter isoleren, maar weet je niet goed waar te beginnen? In dit artikelgeven we je een aantal tips om jou op weg te helpen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie. Daarnaast zijn er ook andere manieren om je woning beter te isoleren, zoals door bijvoorbeeld ramen en deuren te vervangen of door dubbel glas te plaatsen.

Isoleer jouw huis

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om jouw huis te (laten) isoleren, als deze al wat ouder is. Voor je begint met isoleren, is het belangrijk om de juiste isolatiematerialen te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten isolatiematerialen op de markt, dus het kan soms lastig zijn om de juiste keuze te maken. We adviseren je daarom om je huis eerst goed laten isoleren door een professional, zodat je weet welke materialen het beste bij jouw woning passen. Er zijn drie verschillende types isolatie voor een huis.

Spouwmuurisolatie

Als je huis spouwmuren heeft, kun je deze isoleren door middel van spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is een methode waarbij er isolatiemateriaal in de spouw wordt aangebracht. Dit kan bijvoorbeeld glaswol of polystyreen zijn. Spouwmuurisolatie is een goede manier om je huis beter te isoleren, omdat het ervoor zorgt dat er minder warmte verloren gaat. Daarnaast bespaar je ook nog eens op je energiekosten, want je hoeft minder stookkosten te maken om jouw huis warm te houden.

Vloerisolatie

Een andere manier om jouw huis beter te isoleren, is door de vloer te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door middel van vloerisolatieplaten of vloerisolatiefolie. Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat door de vloer. Dit is natuurlijk ideaal, want zo bespaar je weer op je stookkosten. Ook voorkom je hiermee dat er koude voeten krijgt in huis.

Dakisolatie

Dakisolatie is een andere goede methode om je huis beter te isoleren. Dakisolatie zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat door het dak. Daarnaast bespaar je ook nog eens op je stookkosten, want je hoeft minder stookkosten te maken om jouw huis warm te houden. Dakisolatie is een goede manier om je huis beter te isoleren, omdat het ervoor zorgt dat er minder warmte verloren gaat.

Andere tips?

Vaak zien we in de huizen die geïsoleerd moeten worden, dat hier ook nog houten deuren inzitten. Wij raden eigenlijk altijd aan om deze te vervangen voor kunststof tuindeuren. Deze laten veel minder door en isoleren veel beter. Daarnaast zien we ook vaak dat mensen met rolluiken de temperaturen in huis veel beter kunnen reguleren. Op warme zomerdagen kun je je huis veel koeler houden en op de koude winterse dagen, verlies je veel minder warmte als je de luiken dicht houd. Een rolluik kopen of je tuindeuren vervangen voor kunststof tuindeuren kan al een goed eerste stap zijn.