Minder stress bij het thuiswerken? Lees onze 5 tips!

Minder stress bij het thuiswerken? Lees onze 5 tips!

Het is anno 2023 helemaal niet raar meer om alle dagen thuis te werken en om maar heel af en toe op kantoor te zijn. Veel meer mensen zijn thuis gaan werken vanwege de corona pandemie. De meeste mensen zien de voordelen van thuiswerken die erg positief opwegen tegen het elke dag reizen naar het werk: het is heerlijk om geen treinkosten of benzinekosten kwijt te zijn en tijd die je normaal gesproken met het reizen kwijt zou zijn, kun je nu gebruiken om te chillen. Dan moet je wel goed weten hoe je thuis moet werken en hoe je stress kunt verminderen: hier zijn een aantal goede tips om hoe je relaxt thuis kunt werken.

1. Een relaxte werkplek

Je zou niet de eerste ouder zijn die thuis aan de keukentafel zijn werk doet. Echter moeten wij je teleurstellen en je vermanen om dat niet te doen. Voor je het weet heeft de hond een belangrijk document verorberd, stoot de kat jouw kopje koffie om over je laptop en hebben jouw kinderen op jouw computer je werk van de afgelopen drie weken verkeerd opgeslagen en is het weg. Het is dus goed om een eigen werkplek te hebben, waar de deur dicht kan en waar niemand je stoort. Dat scheelt jou al heel veel stress, dat beloven we je.

2. Een lekkere koffiepot

Het klinkt misschien als iets overbodigs, maar dat is het niet. Volgens wetenschappers is het belangrijk om elke pak ‘m beet 30 minuten 5 minuten uit te rusten. Dat doe je door bijvoorbeeld een bakje koffie te gaan drinken. Natuurlijk moet je niet 8 bakjes per dag drinken, dat is niet gezond, maar zorg dat je iets hebt wat je vijf minuten lang kan doen. Een potje darten, de plantjes water geven of verder tekenen aan een schilderij.

3. Een frisse lucht in huis

Wil je echt beter werken en effectiever zijn in het doen van je opdrachten, kies dan voor goede interieurbeplanting in de werkkamer. Het is bewezen dat een goede werkomgeving met veel groen de werksfeer verbetert. Niet alleen geven planten een goede en frisse lucht – ze stoten immers zuurstof uit – maar ook zorgen ze voor een relaxte kijk op de wereld. Je leeft met planten in je werkkamer dichter bij de natuur.

4. Een goede verlichting

Het is onwijs belangrijk om jouw werkkamer goed te verlichten. Als je dat niet doet ben je zo je goede zicht kwijt en moet je weer naar de opticien voor een nieuwe bril of een nieuw pakje lenzen. Door een goede bureaulamp te kopen en goede verlichting voor in de werkkamer spaar jij jouw kijkers en kan je nog lang mee.

5. Weet wanneer je moet stoppen

Zorg dat je weet wanneer je moet stoppen. Het is vrij lastig om stressvrij thuis te werken als je telkens maar weer het gevoel hebt dat je door moet gaan met werken. Hou jezelf in de hand en zet een tijd vast (bijvoorbeeld om 17.00) dat jij jouw rekenaar uit moet zetten. Zorg ook voor een goede en relaxte plek waar je uit kunt rusten van je arbeid.