Lekker springen op een trampoline in de tuin?

Lekker springen op een trampoline in de tuin?

Het is voor kinderen goed om na een dag op school een half uurtje op een trampoline te springen. Daardoor raken ze hun energie kwijt en krijgen ze extra beweging. Het springen op een trampoline draagt bij aan de lichaamsbeweging en is dus goed voor de gezondheid. Als je een goede trampoline hebt kun je daar laren plezier van hebben. Het is leuk om te zien dat je kinderen steeds meer handigheid krijgen in het springen en op den duur leuke trucs kennen. Het assortiment aan trampolines is groot en het kan lastig zijn om een model te kiezen. Welke trampoline voor jou geschikt is, is mede afhankelijk van de hoeveelheid ruimte in je tuin. Ben jij nu benieuwd welke factoren nog meer komen kijken bij de aanschaf van een trampoline? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je hier namelijk meer over.

Vorm van de springmat

Voor het springen is de vorm van de springmat van een trampoline van belang. Als grote leverancier van dit speelgoed kan Etan trampoline  springmatten in elke vorm leveren. Van oudsher is dat de ronde springmat. Deze kan op een stalen frame worden gemonteerd, maar ook als inbound trampoline worden geleverd. Een rechthoekige springmat op een inbound trampoline is vooral heel geschikt voor kleinere tuinen. Wie trendy wil zijn kiest voor een rechthoekige springmat op een inbound trampoline. De rechthoekige vorm van de mat zorgt voor een aparte springsensatie. Bij elke trampoline zijn netten en andere veiligheidsvoorzieningen leverbaar.

Ingraven of niet?

Leverancier Etan heeft twee typen trampolines die veel worden verkocht. Dat is de inground trampoline van Etan en de traditionele trampoline op een metalen frame. Wat veiligheid betreft heeft de inground trampoline de voorkeur. Dat is een trampoline die over een gat in de grond wordt gebouwd. De springmat ligt op dezelfde hoogte als de begane grond. Wie naast deze mat springt valt lang niet zo hard als bij een trampoline op een stalen frame. Dit zorgt er dan ook voor dat het trampolinespringen op een inground trampoline een stuk veiliger is. Een inbound trampoline is voorzien van beschermende randen, waarmee tegelijkertijd wordt voorkomen dat er spullen uit de tuin in het gat terecht komen.