Dit zijn de 5 typen ondergronden die geschikt zijn voor jouw gazon

Dit zijn de 5 typen ondergronden die geschikt zijn voor jouw gazon

Een mooie tuin begint bij het kiezen van de juiste ondergrond voor je gazon. Er zijn verschillende soorten ondergronden die je kunt gebruiken voor het aanleggen van je gazon, elk met zijn eigen voor- en nadelen. In deze blog bespreken we de vijf meest voorkomende typen ondergronden voor je gazon.

Betegeling

Betegeling is een van de populairste typen ondergronden voor je gazon. Het biedt een mooie en strakke uitstraling aan je tuin, waardoor het vooral populair is bij moderne huizen. Het is ook zeer duurzaam en vereist weinig onderhoud. Het nadeel van betegeling is echter dat het weinig water doorlaat, wat kan leiden tot wateroverlast bij zware regenval.

Natuurlijk Gras

De meest traditionele ondergrond voor je gazon is natuurlijk gras. Het biedt een natuurlijke uitstraling aan je tuin en het is zeer comfortabel om op te lopen. Het nadeel van natuurlijk gras is dat het veel onderhoud nodig heeft. Zo moet je het gras regelmatig maaien, bemesten en bewateren. Daarnaast kan het in de winter erg modderig worden en is het niet zo duurzaam als sommige andere ondergronden.

Grind

Vooral bij modernere huizen en tuinen, wordt steeds vaker grind gebruikt als gazon. Het biedt een strakke uitstraling aan je tuin en vereist weinig onderhoud. Grind laat ook genoeg water door, zodat je niet een extra zwembad hebt na een zware regenbui. Het nadeel van grind is dat het niet zo comfortabel is om op te lopen als gras en dat het kan verschuiven bij zware regen.

Houtsnippers

Wil je een meer milieuvriendelijke optie als ondergrond voor je gazon? Ze bieden een natuurlijke uitstraling aan je tuin en zijn zeer duurzaam. Het is ook een goede optie als je kinderen hebt, omdat het zachter is om op te vallen dan andere ondergronden. Het nadeel van houtsnippers is dat het kan gaan rotten na verloop van tijd en dat het extra onderhoud vereist, zoals het bijvullen van de houtsnippers om de paar jaar.

Kunstgras

Kunstgras wordt steeds populairder als ondergrond voor je gazon. Het biedt een zeer realistische uitstraling, waardoor het soms moeilijk te onderscheiden is van natuurlijk gras. Het vereist zeer weinig onderhoud en is zeer duurzaam. Een gemiddelde kunstgrasmat gaat zeker 10 tot 25 jaar mee. Daarnaast is kunstgras eenvoudig zelf aan te leggen en veroorzaakt het geen allergieën, zoals hooikoorts.

Wil je zelf kunstgras kopen? Let er dan op dat je de juiste maten opmeet voor je gazon om geld te besparen.