Dit zijn 3 leuke tulpen voor de lente van 2023

Dit zijn 3 leuke tulpen voor de lente van 2023

De lente is een bloemetjesfestijn en de tulp is natuurlijk de koningin onder de lentebloeiers. Deze prachtige bloemen zijn er in alle kleuren, maten en soorten. Tulpen staan voor liefde, geluk en gezondheid. In dit artikel lees je welke 3 soorten tulpen je dit jaar in je tuin of huis wilt planten! 

Waar komen tulpen vandaan?

Nederland is een belangrijke producent van tulpen. Tulpen komen oorspronkelijk uit de Ottomaanse Rijk en werden in de 16e eeuw naar Europa gebracht. In de 17e eeuw waren tulpen erg populair in Nederland en werden ze vaak geëxporteerd naar andere Europese landen.

Over tulpen

In de lente zijn tulpen een prachtig verschijnsel. Ze geven elke tuin een vrolijke touch. Maar wat zijn tulpen nu precies? Tulpen zijn bloembollen die afkomstig zijn uit de Tulipa-familie. Er zijn meer dan 3000 verschillende soorten tulpen, zoals oranje tulpen of de meest bekende soort: de witte tulpen. Tulpen worden al sinds de 16e eeuw geteeld in Nederland en zijn inmiddels uitgegroeid tot één van onze belangrijkste exportproducten.

Hebben tulpen veel onderhoud nodig?

Veel mensen vinden tulpen mooi, maar planten geen tulpen in hun tuin omdat ze denken dat tulpen veel onderhoud nodig hebben. Dit is echter niet het geval! Tulpen zijn gemakkelijk te verzorgen en hoeven slechts af en toe wat water te krijgen. Bovendien bloeien ze maar één keer per jaar, dus je hoeft je er niet het hele jaar mee bezig te houden.

Hoe zorg je voor tulpen?

Plant de tulpenbollen in oktober tot half december, dan staan de tulpen in april in volle bloei. Tulpen zijn bekend vanwege de korte droogdauwpijp, waardoor de plant relatief weinig water nodig heeft. Geef de planten eens per week water, of meer als er erg warm weer is of als de tulpen in een pot staan. Let erop dat de grond nooit te nat wordt, want dan gaan de wortels rotten. De meeste tulpenbollen zijn niet meerjarig, waardoor je elk jaar je kunt wisselen van kleur!

3 leuke tulpen voor de lente

Tulpenbloemen hebben vaak een lekkere geur en staan ook nog eens mooi in elke tuin of balkon. Tulpen zijn dus de perfecte bloem voor de lente! Maar welke tulpen zijn geschikt voor aankomende lente? Wij hebben drie leuke tulpensoorten voor je op een rijtje gezet.

1. De tulp ‘Triple A’ is een prachtige oranje tulp die in april in bloei staat. Deze tulp is niet alleen mooi om te zien, maar ruikt ook heerlijk.

2. De tulp ‘Alcatraz’ is een rode tulp die jouw tuin of balkon net even iets extra’s geeft. Deze tulp is ook prachtig om cadeau te geven.

 3. De tulpensoort “Design Impression” is een fantastische tulpensoort die je kan planten tussen oktober en november. In maart of april volgend jaar gaat deze uit bloeien en is dan langer dan 45 cm!

 De meeste tulpenbollen zijn niet winterhard, dus moet je elke winter nieuwe tulpen (of andere bloemen) planten. In het voorjaar komen de tulpen dan weer tevoorschijn en bloeien ze volop. En als de tulpen bloeien, betekent het dat de lente echt is begonnen!