De vele voordelen van een tuinhuisje

De vele voordelen van een tuinhuisje

Het is misschien een droom die je al een tijdje hebt; een tuinhuisje! En dat is niet zo gek, want een tuinhuisje biedt namelijk veel voordelen. Je kunt er spullen in kwijt, zoals tuingereedschap en fietsen, maar het is juist ook een heerlijke plek om te ontspannen. En ook kinderen zijn dol op een eigen huisje om in te spelen, eindelijk een plek voor hun zelf! Kortom, een tuinhuisje is een aanwinst voor het hele gezin. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet!

Dichterbij de natuur

Als je een dag in de tuin gewerkt hebt, is het fijn om ’s avonds nog even na te kunnen genieten van de tuin. Nu ga je naar binnen, bent snel weer bezig met andere dingen en vergeet eigenlijk te genieten van je werk. En juist dat onderdeel maakt de tuin zo leuk! Met een tuinhuisje kun je dit genietmoment optimaal tot je nemen. Zeker door een gedeelte van het tuinhuis in te richten als een kleine huiskamer, maak je er eigenlijk een tuinkamer van. Lekker met de deur open van het tuinhuis koffiedrinken en genieten van de tuin. Heerlijk om die avondgeuren nog even te ruiken en toch warm en comfortabel te kunnen zitten in je eigen tuinhuis. Je bent dichtbij de natuur en dat voel je. Het is ook fijn om af en toe alleen in het tuinhuisje te zitten en de ogen te sluiten. Je hoort de geluiden van de natuur, fantastisch om hier even van zo dichtbij van te kunnen genieten.

Tuinhuisje met overkapping

Een tuinhuisje met overkapping biedt nog meer mogelijkheden. Onder de overkapping zit je nog dichterbij je tuin en kun je zomers heerlijk lang buiten zitten. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een terrasverwarming kun je de avonden op deze manier heerlijk verlengen. Met een overkapping is het mogelijk om het zitgedeelte te scheiden van het opberggedeelte waardoor je in het huisje nog meer spullen kwijt kunt. Hiermee maak je optimaal gebruik van je tuinhuisje.

Extra opbergruimte

Een tuinhuis wordt natuurlijk ook veel gebruikt voor extra opbergruimte. En dan niet alleen voor de tuinspullen maar ook bijvoorbeeld voor fietsen of de kerstdecoratie. Zeker tuinhuisjes die over flink wat kubieke meters beschikken zijn hier ideaal voor. Hierdoor kun je de ruimte die je hierdoor binnen bespaart, voor andere doeleinden gebruiken. Misschien was je wel van plan om de zolder als hobbykamer in te richten, maar lagen hier nog te veel spullen. Door deze spullen te verplaatsen naar het tuinhuis creëer je ruimte waardoor dit wel mogelijk is.

Even tijd voor jezelf

In huis is het soms zoeken naar tijd en een plekje voor jezelf. Een tuinhuis leent zich prima hiervoor. Hou je van films kijken, een boek lezen of schilderen? Maar dan wel op een plek waar je ongestoord hiervan kunt genieten? Een tuinhuis biedt de ideale omstandigheden. Je kunt je hier even terugtrekken en je hoeft hiervoor niet veel te doen. Je hoeft hiervoor slechts maar een meter of twintig te lopen. Dit geeft rust. Ook als je een keer een avond helemaal alleen wilt zijn en geen zin hebt in spontane visite. Trek jezelf even helemaal terug in jouw tuinhuis. Boek, fles wijn en nootjes mee en genieten maar!

Aanwinst voor de tuin

Een tuinhuis is ook een aanwinst voor de tuin als het gaat om het aangezicht. Zeker in combinatie met een mooie tuinset en aanvullende accessoires creëer je een mooi geheel. Een tuinhuis kun je ook plaatsen op een plek waardoor het weinig ruimte in neemt, bijvoorbeeld in een hoek van de tuin. Hierdoor hou je voldoende ruimte over voor de siertuin en eventueel een moestuin. Als je kiest voor een houten tuinhuisje dan heeft dit een mooie natuurlijk uitstraling wat bijvoorbeeld weer goed past bij een landelijk interieur. Hierdoor sluit het tuinhuisje prima aan bij het totale interieur.

Ideale plek voor kinderen

Kinderen vinden een tuinhuisje fantastisch. Ze kunnen er zich heerlijk in terugtrekken, ze ervaren een tuinhuisje als kamperen en zijn er uren in zoet. Het geeft ze het gevoel dat ze een plek hebben die van hun is. Zeker op momenten dat het weleens fijn is als de kinderen zichzelf kunnen vermaken is een tuinhuisje een prima oplossing. Bijvoorbeeld als je met vrienden afspreekt, is het voeren van een goed gesprek weleens lastig met kinderen erbij. Laat ze lekker spelen in het tuinhuisje en je ziet ze de hele middag niet meer terug.