De 3 voordelen van een stofzakloze stofzuiger

De 3 voordelen van een stofzakloze stofzuiger

Je kent ‘m vast wel: de traditionele stofzuiger mét zak. En wat heb je er af en toe mee lopen stoeien. De stofzak is altijd net op het verkeerde moment vol. En dan is het ook nog eens een hels karwei om de stofzuigerzak uit je stofzuiger te halen en in de prullenbak te gooien. Gelukkig is er sinds een aantal jaar een nieuw soort stofzuiger te koop. Eentje waarbij je niet meer het probleem ervaart waar we het net over hadden. Ja, we hebben het inderdaad over de zakloze stofzuiger. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een zakloze stofzuiger. Op die manier kun jij bepalen of dit een aankoop is die bij jou past, wanneer je straks een nieuwe nodig hebt.

1. Je bent nooit meer geld kwijt aan nieuwe stofzuigerzakken

Dit is voor veel mensen de allergrootste reden om te kiezen voor een stofzakloze stofzuiger. Wanneer je een stofzuiger mét zak koopt, ben je niet alleen geld kwijt aan je nieuwe stofzuiger. Ook moet je periodiek geld uitgeven aan nieuwe zakken, wanneer de stofzakken op zijn. Per keer dat je nieuwe stofzakken koopt, lijkt dit een kleine investering. Maar wanneer je dit uitrekent op jaarbasis, ben je al snel enkele tientallen euro’s kwijt per jaar. Reken maar uit hoeveel dit is tijdens de gehele periode dat je jouw stofzuiger gebruikt. Met een stofakloze stofzuiger ben je deze extra kosten nooit meer kwijt.

2.Geen gedoe meer met het verwisselen van de stofzakken

Het verwisselen van een stofzak is een vervelend klusje; dat weet je maar al te goed wanneer je thuis het huishouden doet. Vaak heb je te maken met een stroef systeem; meestal een kartonnen rand die je in een krappe mal moet schuiven. Bij het loshalen vliegt er vaak een hoop stof door de lucht. En bij het bevestigen van een nieuwe zak is het vaak een hoop gefriemel. Op deze manier duurt één van de vervelendste huishoudklusjes nóg langer. Dat wil je graag voorkomen. Het voordele van een zakloze stofzuiger is dat je het stofbakje vaak met één klik op de knop los maakt van de stofzuiger, waarna je ‘m omgooit in de afvalbak, eventjes schoonmaakt en vervolgens binnen enkele seconden weer terug klikt.

3.Je bent duurzaam bezig

Wanneer je een stofzuiger zonder zak hebt, hoef je nooit meer volle zakken weg te gooien. Natuurlijk gooi je altijd je stof weg, maar door geen zakken meer te gebruiken ben je ook nog eens een klein beetje duurzaam bezig. Ook dat is een voordeel wanneer je een stofzakloze stofzuiger hebt.

De nadelen

Zitten er dan geen nadelen aan een zakloze stofzuiger ten opzichte van een stofzuiger mét zak? Nou, wel degelijk. Ook daar moeten we aandacht aan besteden. Een zakloze stofzuiger heeft namelijk vaak een iets minder sterke zuigkracht dan een traditionele stofzuiger. Dit komt doordat de luchtstroom vaak niet volledig afgesloten is. Bij een gewone stofzuiger is dit vaker wel het geval. Gelukkig hebben de nieuwere zakloze stofzuigers steeds vaker een afgesloten luchtstroom, waardoor stof en vuil beter wordt opgezogen.

Nu je weet wat de voor- en nadelen zijn van een stofzuiger zonder zak, kun je een afgewogen keuze maken wanneer het tijd is voor een nieuwe stofzuiger!

Bron: www.stofzuiger-info.nl/zakloze-stofzuiger