3 tips voor een praktische tuin

3 tips voor een praktische tuin

Vind je het heerlijk om je tuin te zitten? Lekker genieten van de buitenlucht, of juist met vrienden borrelen om je gezellige tuintafel? Vind je het ook zo fijn om omringd te worden door mooie planten en bloemen, waar je veel energie van krijgt? Toch vinden veel mensen het onderhoud aan hun tuin juist weer vervelend, waardoor ze juist weer weinig vaak gebruik maken van hun tuin. Als je jouw tuin praktisch inricht, zul je merken dat je hier niet veel werk aan hebt en hierdoor ook veel meer gebruik van gaat maken. Hoe je zorgt voor zo’n praktische tuin? Dat lees je hieronder!

Onderhoudsvrije tuinmeubelen

Vind je het ook altijd zo vervelend dat je eerst al je tuinmeubelen moet schoonmaken, voordat je er op kunt zitten? Kies voor onderhoudsvrije meubelen! Deze meubelen zijn ervoor gemaakt dat ze het hele jaar door buiten kunnen staan, waarbij ze bestand zijn tegen alle weersinvloeden. Ook hoef je bij deze meubelen niet bang te zijn voor een laag groene aanslag na de winterperiode. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een beschermhoes over je meubelen te trekken. Is het mooi weer, dan hoef je alleen deze hoes maar weg te trekken en je kunt zitten. Ideaal toch?

Hogedrukreiniger

Een hogedrukreiniger kun je gebruiken om verschillende dingen mee schoon te maken. Als het gaat om je tuin, kun je deze bijvoorbeeld inzetten om je terras mee schoon te spuiten. Ideaal als je bijvoorbeeld een terras hebt met tegels, waar groene aanslag op komt te zitten. Met een hogedrukreiniger heb je binnen een kwartiertje, je hele terras schoongespoten. Heb je een steiger aan het water? Ook die kun je prima met een hogedrukreinigers schoonspuiten. Veel potten met planten in je tuin, waar ook veel aanslag op komt te zitten? Met een hogedrukreiniger spuit je deze potten zo schoon! Ook BBQ’s, auto’s en caravans kun je schoonspuiten met een hogedrukreiniger, een prima investering dus. Doordat je in een korte tijd veel kunt doen met een hogedrukreiniger, wordt je tuin ook een stuk praktischer. Je bent minder tijd kwijt aan onderhoud, waardoor je meer tijd hebt om van je tuin te genieten!

Zweefparasol

Een zweefparasol heeft als voordeel dat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. De naam zegt het al; deze zweefparasol kun je laten zweven door je tuin, zonder dat je dit moeite kost. Je draait gedurende de dag deze parasol op een hele makkelijke manier met je mee, zodat je altijd in de schaduw zit. Bovendien heeft een zweefparasol ook nog eens een luxe, stijlvolle uitstraling. Kies jij ook voor een zweefparasol?