3 tips voor een plezierige tuinrenovatie

3 tips voor een plezierige tuinrenovatie

Ben je van plan om je tuin te gaan renoveren? Omdat je ervan overtuigd bent dat je veel meer uit je tuin kunt halen dan je nu doet? Wellicht is je tuin wel verouderd qua stijl en heb je gewoon zin in een compleet nieuwe tuin? Wat de reden ook is voor je tuinrenovatie, zorg er altijd voor dat dit zo plezierig mogelijk verloopt. Het renoveren van je tuin hoeft namelijk geen stressklus te zijn, waar je vooraf tegenop ziet. Hoe je jouw tuinrenovatie met veel plezier kunt laten verlopen? Wij hebben drie tips voor je!

Sla je tuinspullen op

Heb je tuinmeubilair zoals ligbanken, stoelen en tafels? Sla deze, voordat je jouw tuin aan gaat pakken, extern op. Het voordeel van externe opslag is, dat je er geen omkijken naar hebt, bovendien verplaats je het probleem niet naar een andere ruimte. Al zou je deze tuinspullen bijvoorbeeld tijdelijk ergens in huis neerzetten, zou dit namelijk betekenen dat je er hier weer last van hebt. Woon je in Zuid-Holland? Dan is Opslag Bleiswijk voor jou de ideale locatie om je tuinspullen op te slaan. Je kunt hier op een veilige en voordelige manier je spullen onderbrengen. Dan heb jij straks lekker de ruimte als je tuin wordt gerenoveerd!

Neem de tijd

Het renoveren van je tuin neemt waarschijnlijk best wat tijd in beslag. Als je bijvoorbeeld een deel zelf gaat doen en een deel aan een hovenier uitbesteed, ben je ook afhankelijk van deze partij. Als deze hovenier uitloopt in tijd, loopt waarschijnlijk het hele project meteen uit. Ook de werkzaamheden die je zelf wilt gaan doen, kunnen qua tijd tegenvallen. Zorg ervoor dat je een ruime planning maakt voor je tuinrenovatie. Door je renovatie ruim voor het voorjaar in te plannen, kun je hier ook best wat meer tijd voor nemen. Dat wordt straks heerlijk relaxt genieten!

Bepaal je maximale budget

Spreek met jezelf vooraf een maximaal bedrag af, wat je uit wilt geven aan je tuin. Je zult zien dat gaandeweg het traject, je nog regelmatig voor verrassingen komt te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meerwerk doordat er veel wortels van bomen in de grond zitten. Of de kosten voor het aanleggen van een waterleiding naar je tuinhuisje zijn toch hoger als gedacht. Als je een maximaal bedrag hebt waar je jezelf aan moet houden, zul je waarschijnlijk keuzes moeten maken tijdens je renovatie. Een maximaal budget maakt een tuinrenovatie plezieriger, hierdoor kom je in ieder geval niet later in de geldproblemen, omdat je teveel hebt uitgegeven voor je tuin. Door deze tips op te volgen, weet je zeker dat jouw tuinrenovatie straks plezierig verloopt!